Η δικαίωση –βόμβα- Χατζηγιάννη, ανησυχεί την εφορία. 800 χιλ. επιστροφή...

504 Views
Η δικαίωση –βόμβα- Χατζηγιάννη, ανησυχεί την εφορία. 800 χιλ. επιστροφή... Η δικαίωση –βόμβα- Χατζηγιάννη, ανησυχεί την εφορία. 800 χιλ. επιστροφή...

 Η δικαιωση –βόμβα- Χατζηγιάννη, ανησυχεί την εφορία.

Ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο προκαλεί η απόφαση να κηρυχθεί αθώος για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο τραγουδιστής και συνθέτης Μιχάλης Χατζηγιάννης με την εφορία να του επιστρέφει 800.000 ευρώ, ακυρώνοντας όλα τα πρόστιμα του είχαν επιβληθεί. 

Με μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά απόφαση -έτσι την χαρακτηρίζει η δικηγόρος του Ευαγγελία Μάντζου- το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε πλήρως τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεσης του ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 ως και το 2011, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών που διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου. 

Σύμφωνα με απόφαση, όχι μόνο ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, αλλά υποχρεώνεται η εφορία να του επιστρέψει το ποσό των δόσεων που έπρεπε εκείνος να καταβάλει σε μορφή ρύθμισης. Ποσό που αγγίζει τα 800.000 ευρώ, αλλά και ταυτόχρονα να αρθούν όλα τα μέτρα εις βάρους του, όπως κατασχέσεις της περιουσίας του κλπ.
Σκάει «βόμβα Χατζηγιάννη» στους ελέγχους της εφορίας;

«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπο δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του» είπε στην εφημερίδα η δικηγόρος του  Ευαγγελία Μάντζου.

Η υπόθεση, για την οποία ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είχε παραπεμφθεί σε δίκη, αφορά σε ποσό 5 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται να έστειλε στην Κύπρο.

Ωστόσο, η «βόμβα Χατζηγιάννη» ενδεχομένως να έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Κάποιοι δεν αποκλείουν να έχει ανοίξει ο «Ασκός του Αιόλου» στην υπόθεση των φορολογικών ελέγχων καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες αποφάσεις - κόλαφος για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εν αναμονή του σκεπτικού των δικαστών, γίνονται ήδη εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαν τα δικαστήρια να ακυρώσουν πρόστιμα εκατομμυρίων και το κράτος να βρεθεί πολλαπλά εκτεθειμένο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή