Ο Χαρδαλιάς βουρκώνει και παραπονιέται: Δεν πουλάω τσαμπουκά, δεν τσακωθήκαμε ποτέ με τον Τσιόδρα

1263 Views
Ο Χαρδαλιάς βουρκώνει και παραπονιέται: Δεν πουλάω τσαμπουκά, δεν τσακωθήκαμε ποτέ με τον Τσιόδρα Ο Χαρδαλιάς βουρκώνει και παραπονιέται: Δεν πουλάω τσαμπουκά, δεν τσακωθήκαμε ποτέ με τον Τσιόδρα

 

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε στην εκπομπή Αυτοψία του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Εμφανώς συγκινημένος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για τον ίδιο και το ύφος του κατά την καθημερινή ενημέρωση.

"Χαμογελάω με όλα αυτά που γράφονται ή ακούγονται όπως τα 2-3 πολύ ευρηματικά τραγούδια που έχουν βγει για μένα. Δεν είμαι ο κακός της υπόθεσης. Δεν πουλάω τσαμπουκά. Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο. Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια και η αλήθεια δεν θέλει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει όλοι να ξέρουμε που βαδίζουμε. Τα περισσότερα από τα σχόλια για εμένα στα social media είναι καλά, έχουν χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν με πειράζουν. Τα παρακολουθώ και εγώ και τα μέλη της οικογένεια μου. Υπάρχουν βέβαια και τα ελάχιστα που φανερώνουν φθόνο", σημείωσε.

"Προσπαθώ να είμαι ευθύς, με τον ίδιο τρόπο που επικοινωνώ στην καθημερινότητά μου, έτσι με τον ίδιο τρόπο επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου. Υπάρχει η ανάγκη να πω την αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα. Το θέμα δεν είναι το αυστηρό ύφος αλλά αν αυτά που λέμε έχουν φέρει αποτελέσματα", πρόσθεσε.

"Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η πίστη ήταν η καταβολή μας. Αυτό γίνεται και σήμερα στην οικογένεια μου. Είμαι βαθιά θρησκευόμενος. Δεν έχω κανέναν απέναντι μου, πέρα από κάτι φανατικούς που θεωρούν ότι είναι πιο πιστοί ακόμα και από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε από εμάς. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Έπρεπε να παρθούν αυτά τα μέτρα για να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
.
.
Τι είπε για τον Σωτήρη Τσιόδρα:
"Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, είναι αυτό που βλέπετε ο κύριος καθηγητής, είναι αληθινός γιατρός, μοναδικός Έλληνας και εξαιρετικά συναισθηματικός. Έχουμε αποκτήσει μια χημεία, θέλω να πιστεύω ότι στην πορεία και όταν όλα αυτά περάσουν μέσα από την κρίση θα γεννηθεί μια πραγματική φιλία. Τον συμβουλεύομαι, με συμβουλεύεται, μαζί σχεδιάζουμε πάρα πολλά ζητήματα καθημερινά και νομίζω το αποτέλεσμα έρχεται να δικαιώσει ότι μαζί με την προσπάθεια –γιατί είναι ομαδική δουλειά δεν είναι μόνο του Σωτήρη και εμένα – νομίζω τα αποτελέσματα έρχονται να δικαιώσουν τις μεγάλες επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση αλλά και με τη σοβαρότητα με την οποία ο ελληνικός λαός αποδέχτηκε όλα αυτά τα μέτρα και τα τήρησε σωστά".

Μάλιστα, όταν ο Αντώνης Σρόϊτερ τον ρώτησε πώς είναι σαν άνθρωπος ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε: "Είναι αυτό που βλέπετε, απλός, σεμνός, καθημερινός, βαθιά συναισθηματικός, αγαπάει και εκείνος την ευθύνη, είναι αυθόρμητος πολύ και νομίζω πως εκεί έχουμε αποκτήσει μια χημεία".

Όσον αφορά αν έχουν τσακωθεί ποτέ μεταξύ τους ο Υφυπουργός απάντησε: "Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ. Είναι πραγματικότητα. Πάντα συζητάμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, πάντα βρίσκουμε εκείνο το σημείο που και επιδημιολογικά και επιστημονικά μπορούμε να στηρίξουμε ένα μέτρο, ταυτόχρονα και επιχειρησιακά να μπορέσουμε να το στηρίξουμε σε επίπεδο κοινωνίας και σε επίπεδο εφαρμογής των μέτρων που χρειάζονται για την πορεία του".

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος δήλωσε: "Είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Φάνηκε και στη διαχείριση του Έβρου και σε αυτή της πανδημίας. Ζητάει τη γνώμη όλων και ενημερώνεται για τα πάντα. Από την αρχή προτεραιότητά του ήταν η δημόσια υγεία".

Για τη χαλάρωση των μέτρων
"Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνει βήμα βήμα. Θα γίνει σε δυο φάσεις. Η πρώτη αφορά στα μέτρα που θα τρέξουν τον Μάϊο και η δεύτερη που θα τρέξουν τον Ιούνιο. Αξία για όλους μας έχει η ανθρώπινη ζωή και η διαφύλαξη της δημόσιας Υγείας" θα τονίσει ο υφυπουργός. Παράλληλα μίλησε και για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά ο χρόνος για αυτή θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα βρεθεί εμβόλιο. "Θα πάμε βήμα βήμα προς μια νέα κανονικότητα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Θέλει 12 με 18 μήνες, ίσως και νωρίτερα. Όλοι μας θα πρέπει να κρατήσουμε ξεκάθαρους κανόνες υγιεινής. Η ζωή μας θα αλλάξει γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την επόμενη ημέρα, όπου θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό μας και στους συνανθρώπους μας", είπε ο ο κ. Χαρδάλιας.

Για πιθανό δεύτερο κύμα κορονοϊού
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αποκάλυψε ότι οι ειδικοί φοβούνται ένα νέο κύμα τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας. "Μέλημά μας δεν είναι μόνο να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου, αλλά να δημιουργήσουμε τις δομές και τις υποδομές ώστε στο δεύτερο κύμα τον χειμωνα να είμαστε πιο έτοιμοι. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και αξίζουν συγχαρητήρια στο υπουργείο Υγείας, αλλά και επιχειρησιακά. Είμαστε έτοιμοι με μονάδες και δομές που δεν είχε η χώρα". Ο κ. Χαρδαλιάς αποκάλυψε ότι από τον Φεβρουάριο γίνονταν ασκήσεις επι χάρτου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και αυτό έχει βοηθήσει ώστε τώρα να ξεκινήσει η χαλάρωση των μέτρων.

"Πήραμε πολύ νωρίς τα μέτρα με την αποφασιστηκότητα του πρωθυπουργού με μόνο γνώμονατην ανθρώπινη ζωή. Αγνοώντας και τις επιπτώσεις στην οικονομία. Είχαμε έτοιμα μέτρα από τον Φεβρουάριο. Κάναμε ιχνηλάτηση από το πρώτο κρούσμα στην Θεσσαλονίκη. Είχαμε μια εξαιρετική πλατφόρμα παρακολούθησης όλων αυτών που θέταμε σε καραντίνα μετά την ιχνηλάτηση. Προφανώς έχουμε πετύχει να κόψουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού. Έχουμε στεγανοποιήσει τις διάφορες εστίες. Η δουλειά που έχει γίνει στις δομές, οι καιρικές συνθήκες, αλλά και μια σειρά ζητημάτων που αναδεικνύουν οι λοιμωξιολόγοι κάνουμε το επόμενο βήμα έχοντας στο μυαλό μας το φθινόπωρο".
Πηγή: thetoc.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια δυνατή παράσταση αξιώσεων το «Κάποιος να με προσέχει» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε & σχολιάζουμε
Μια δυνατή παράσταση αξιώσεων το «Κάποιος να με προσέχει» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 5684 Views

Μια παράσταση δυνατή σε όλα τα επίπεδα, που άφησε αίσθηση θεατρικής πληρότητας και άφθονη τροφή για συζήτηση…  Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη