Και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη - Είναι ότι γουστάρει, αρκεί να τον συμφέρει.

642 Views
Και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη - Είναι ότι γουστάρει, αρκεί να τον συμφέρει. Και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη - Είναι ότι γουστάρει, αρκεί να τον συμφέρει.

 


Ξέθαψε τ’ άρματα του Βελουχιώτη ο πιο ασυνάρτητος νεοφιλελεύθερος  κυνικός πρωθυπουργός της Ευρώπης στον αγώνα του για την εξουσία.

Λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, δεν δηλώνει, όπως και οι ακροαριστεροί-ακροδεξιοί υποψήφιοί του, με ποια παράταξη κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές. Αρνούνται. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο Τσίπρας και ο Τσίπρας έχει ως ιδεολογία την εξουσία –απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ως μεγάλος πολιτικός και υποδειγματικός δημοκράτης θα τοποθετηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα γιατί πάνω από όλα είναι … ιδεολόγος.

Είναι και με την Ευρώπη και εναντίον της Ευρώπης. Είναι και με τη δραχμή και με το ευρώ, και με τα μνημόνια και με τα αντιμνημόνια. Είναι και ακροδεξιός και ακροαριστερός. Είναι και με την τάξη και με την αναρχία. Είναι και με τα ΜΑΤ και με τους Ρουβίκωνες. Είναι και με την κυβέρνηση (όταν είναι ο ίδιος) και με τους «αντιεξουσιαστές» (όταν δεν είναι ο ίδιος κυβέρνηση).

Ο Τσίπρας είναι ότι θέλει η στιγμή, η συγκυρία, σταθερός μόνο προς το δικό του συμφέρον και ως προς τον  εαυτό του.

Εγκαινιάζει δυο και τρεις φορές το μέτρο που δεν υπάρχει, ανασταίνει νεκρούς, περπατά στη θάλασσα, είναι και κομμουνιστής και αναθεωρητής και χριστιανός και άθεος και φίλος και πολέμιος της Εκκλησίας, και με τα κότερα και με τα ελικόπτερα, και με τους εφοπλιστές και με τους εργάτες και τους αγρότες, και θεσμικός και αντιθεσμικός, και με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ, και με τους Αμερικάνους και με την Βενεζουέλα και τα πηγαινέλα.

Είναι ότι γουστάρει, αρκεί να τον συμφέρει.

Ο Τσίπρας είναι πότε Βούδας πότε Κούδας.

Είναι και με τον Βελουχιώτη και με τον Ισκαριώτη. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο μονόλογος «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μ. Μποτέλλη «Πέρα από αυτό που βλέπεις»…  Από την Νέλη Βυζαντιάδου.
Ο μονόλογος «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» με τη Μ. Μποτέλλη «Πέρα από αυτό που βλέπεις»… Από την Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 415 Views
Ο θεατρικός μονόλος «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Μελίνας Μποτέλλη παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Βαφοπούλειο θέατρο, γιατί «Πέρα από αυτό που βλέπεις»... θα δοθούν όλες οι απαντήσεις με τη ματιά της Ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου. 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή