Ξέρεις που είναι το Τουβαλού; Ούτε ο Σάββας στις «Σαββατογεννημένες» γνωρίζει!

1797 Views
Ξέρεις που είναι το Τουβαλού;  Ούτε ο Σάββας στις «Σαββατογεννημένες» γνωρίζει! Ξέρεις που είναι το Τουβαλού; Ούτε ο Σάββας στις «Σαββατογεννημένες» γνωρίζει!

 

.

Όσοι από εσάς είστε εξπέρ στο κομμάτι της γεωγραφίας, τότε θα ξέρετε χώρες που εδώ στην Ευρώπη λίγοι γνωρίζουν και βρίσκονται στα αχανή νερά του Ειρηνικού.

Πρόκειται για νησιωτικά κρατίδια που απέκτησαν στη σύγχρονη εποχή υπόσταση κράτους. Βανουάτου, Παλάου, Ναουρού, Κιριμπάς, Τουβαλού.

Κι ενώ όλα αυτά, πλην του τελευταίου, φημίζονται για την πληθώρα offshore εταιρειών, αποτελούν φορολογικούς παραδείσους και το Ναουρού διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, το Τουβαλού έχει χτίσει την οικονομία του σε έναν τομέα που κανένα άλλο κράτος δεν έχει.
.
.
Σε αυτό το κράτος, που πολλοί το πρωτακούσαμε σε ένα επεισόδιο στις Σαββατογεννημένες, που ρωτούσε η Μπαλανίκα τον Μπουλά που βρίσκεται το Τουβαλού, δεν θα βρεις βαριά βιομηχανία, ούτε ελαφριά, δε θα βρεις μεταπραττισμό, δε θα βρεις πρωτοπορία σε υπηρεσίες. Θα βρεις όμως μια τρομερή εκμετάλλευση της σύμπτωσης.

.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή