TOP 1O ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ -2 ημερών!!!

468 Views
TOP 1O ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ -2 ημερών!!! TOP 1O ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ -2 ημερών!!!

TOP 1O ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ -2 ημερών!!!

       Αφού ευχηθούμε – και όχι για λόγους ευγενείας- αλλά συνειδητά, να είναι ούρειοι οι άνεμοι στο ριψοκίνδυνο ταξίδι της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε εντυπωσιασμένοι από την «παραγωγικότητα» ειδήσεων στις πρώτες κιόλας δύο μέρες με αφορμή την ορκωμοσία της! Ένα TOP 10 που προέκυψε αβίαστα και δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο… Και επειδή εν προκειμένω οι πρόλογοι περιττεύουν, ιδού:
1.  Η μη παράδοση του πρώην πρωθυπουργού στον νυν και η «εκκωφαντική» απουσία του!
Ο Σαμαράς, ακλόνητος θεματοφύλακας των ηθών και των παραδόσεων, θεώρησε πρέπον να λάμψει δια της απουσίας του κατά την παράδοση του ανώτατου αξιώματος στον διάδοχό του. «Κακές συνεννοήσεις» ψέλισαν οικείοι κύκλοι… ωστόσο το σαφές μήνυμα του κομπλεξισμού, εκφρασμένο με πρωτοφανή αγένεια – αν μη τι άλλο - το εισπράξαμε άπαντες. Και το καταχωρήσαμε δεόντως στην κατηγορία «πολιτικός πολιτισμός», έναν όρο που αγαπά ιδιαιτέρως να επικαλείται… Υποθέτουμε ότι αν δεν ήταν «πολιτικά πολιτισμένος», θα έβγαινε κρυφά από τη γωνία την ώρα που ανέβαινε ο Τσίπρας τις σκάλες και θα του έβαζε τρικλοποδιά να γκρεμοτσακιστεί… Όμως ΔΕΝ το έκανε!
2.     Η ελευθερία επιλογής μεταξύ πολιτικής και θρησκευτικής ορκωμοσίας.
Ο απόλυτος χαμός με την πολιτική ορκωμοσία του πρωθυπουργού και όποιου υπουργού το επιθυμούσε! Σεισμός στα «ιερά και τα όσια» του τόπου! Πρωτοφανής κατάλυση του αδιαίρετου τρίπτυχου «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», με τη θρησκεία στη γωνία (!) και τους άλλους δύο πυλώνες να μη νοιώθουν καθόλου καλά… Για πρώτη φορά ξελαμπικάρισε το μάτι μας από λαμπυρίζοντα άμφια, φωσφορίζουσες μίτρες, χρυσοποίκιλτες ποιμαντορικές ράβδους τίγκα στα πετράδια… Για πρώτη φορά δόθηκε επιτέλους η αυτονόητη ελευθερία θρησκευτικής επιλογής και όχι μια υποκριτική επιβολή… θες δεν θες… πιστεύεις δεν πιστεύεις… Άσχετα αν κάποιοι καταπίνουν τα υπογλώσσια με τη χούφτα στα πρόθυρα εγκεφαλικού.
3.     Αν δεν το προσέξατε, κανένα όνομα Παπανδρέου γενικώς!
Πρωτοφανές και τούτο και άξιο προσοχής. Η παρούσα Βουλή ΔΕΝ διαθέτει στο σχήμα της κανένα επίθετο Παπανδρέου, ούτε καν από συνωνυμία! Και αν δεν με απατά η μνήμη μου, μάλλον είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι είναι κομματάκι δύσκολο να το χωνέψει ο μέσος ταλαίπωρος ψηφοφόρος που χρόνια τώρα πορεύεται με πολύ συγκεκριμένα βαρίδια και καίγεται από πολύ συγκεκριμένα τζάκια. Να όμως που ο αξιολάτρευτος Γιωργάκης με τις ευφυείς εμπνεύσεις έμεινε εκτός και στέρησε τη Βουλή από την μακραίωνη παράδοση ενός ιστορικού ονόματος. Ακόμη αναρωτιέμαι «μα γιατί ο Γιωργάκης εκτός;» και δεν κοιμάμαι τα βράδια…
4.   Αν το προσέξατε, η ύπαρξη ενός πρώην δεξιού υπουργού σε αριστερή κυβέρνηση!
Και το όνομα αυτού, βαρύ σαν ιστορία με οσμή «Καμμένου». Τι σου κάνουν λοιπόν οι άτιμες συγκυρίες! Καλά λένε ότι τα σενάρια που γράφει η ζωή δεν τα φτάνει, που να χτυπιέται, η πιο τρελή φαντασία του σεναριογράφου. Που αν αίφνης μας παρουσίαζε σε σενάριο ότι ένας δεξιός- δεξιότατος, κάτι σαν βράχος ένα πράγμα, πρώην υπουργός και καραμπινάτο στέλεχος της δεξιάς, θα έρθουν έτσι οι εξελίξεις που θα ορκιστεί ως υπουργός Άμυνας μιας αριστερής κυβέρνησης… κατ΄αρχήν θα σχίζαμε το σενάριο και θα του ζητούσαμε να το ξαναγράψει με στοιχειώδη αληθοφάνεια. Και κατά δεύτερον θα τον κοιτούσαμε με συμπόνοια και θα τον παραπέμπαμε για ιατρική αγωγή. Α ρε, γυρίσματα που έχουν οι καιροί!
5.     Η σουρεαλιστική (τουλάχιστον) αμφίεση της Ζωής στην ορκωμοσία!
Και προφανώς δεν αναφέρομαι στη δικιά μας γλυκύτατη – κομψότατη αρθρογράφο της «Κ» Ζωή Οικονόμου. Στην παρούσα επικαιρότητα, ΜΙΑ είναι η Ζωή και όσο κι αν το παλέψεις, ΔΕΝ μπερδεύεται με καμία! Η οποία, έκανε μια θεαματική ανατροπή που ήταν όλη δική της! Πέταξε εν μια νυκτί το σταθερό γκρι-ποντικί ταγιεράκι που μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι μόνο με… εγχείρηση θα το παίρναμε από πάνω της και ντύθηκε χαρωπός παπαγάλος της τροπικής ζώνης με έναν ζαλιστικό συνδυασμό καναρινί και φούξια! Καταφέρνοντας με μία μόνο εμφάνιση να δολοφονήσει την αισθητική και να στείλει τους στυλίστες στα επείγοντα. Όσο για μας, ψάχνουμε στα ημερολόγια να δούμε αν άνοιξε το τριώδιο και να δικαιολογήσουμε την κοπέλα (λέμε τώρα…) Αλλιώς… λυπήσου μας κυρά μου!
6.     Η όλο «συμπάθεια» πρώτη δήλωση της ΝΔ προς τη νέα κυβέρνηση.
Α, όλα κι όλα! Είπαμε «πολιτικός πολιτισμός» αλλά ας μη τον τραβάμε και στα άκρα! (Μεταξύ μας, άλλο ρήμα κολλάει καλύτερα, αλλά ένεκα και ο πολιτισμός της γράφουσας) Είπαμε ως ηττημένοι ένα μαγκωμένο «καλή επιτυχία» τη μέρα των εκλογών, τηρήσαμε τα προσχήματα, σεβαστήκαμε τον νικητή, αλλά νισάφι! Αυτό δεν μας αποτρέπει την επόμενη μέρα να αρχίσουμε μια «πολιτικά πολιτισμένη» αντιπολίτευση, προβλέποντας κομψά και διακριτικά με συμπαθείς δηλώσεις… γκρέμισμα, βούλιαγμα, διάλυση της παρούσας κυβέρνησης εντός ολίγων μηνών. Τώρα θα δείτε τί έτσι «πολιτισμένο τζαρτζάρισμα»!
7.     Η αποκαθήλωση του πίνακα στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Καλά βρε Αλέξη, δεν έφταναν μέσα σε δύο μόλις μέρες οι λοιπές, πρωτοφανείς καινοτομίες και ανατροπές; Έπρεπε να προσθέσεις ακόμα μία, αντικαθιστώντας τον πρώην πίνακα του πρώην πρωθυπουργού με έναν ολοπόρφυρο; Τώρα θα μου πεις… κι εγώ όταν μετακομίζω σε καινούργιο σπίτι, φέρνω το κάτι τις μου, την προσωπική μου πινελιά βρε αδερφέ. Πώς να το κάνουμε, πολύ δύσκολο να ταιριάζουν τα γούστα μου με του πρωην ενοικιαστή. Αλλά με το κατακόκκινο που βγάζει μάτι, άφησες μπόλικα υπονοούμενα για το τι θέλει να πει ο ποιητής. Αλλά αν πάλι μπερδευτεί κανείς ανάμεσα στο πάθος, την επαναστατικότητα, την οργή ή το αίμα… δικό του πρόβλημα φαντάζομαι.
8.     Η θυμωμένη αντίδραση της Σπυράκη στο θέμα της ορκωμοσίας.
Εξανέστη η ΝΔ – εκπρόσωπος με την απουσία των θρησκευτικών ταγών, των ευαγγελίων και του θρησκευτικού όρκου του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για πληγωμένες ιερές παραδόσεις και περίπου καταρράκωση ενός ολόκληρου έθνους από το ανοσιούργημα! Όσο θυμωμένη κι αν ακούγεται η εκπρόσωπος ωστόσο, την κατανοώ. Η αδέκαστη δημοσιογράφος που δήλωσε δημόσια και ξεδιάντροπα ότι άσκησε το επάγγελμά της εκμεταλλευόμενη ότι «ήταν πάντα κοντά στην (δεξιά) εξουσία», έχει κάθε λόγο να επαναστατεί όταν βλέπει τις παραδόσεις του έθνους να πλήττονται τόσο αισχρά!
9.     Η ατάκα του Βαρουφάκη που «έγραψε»!
Όπου ενώ προσερχόταν για την ορκωμοσία, άνετος και γελαστός, τον ρωτάνε δημοσιογράφοι τί πρόκειται να πει στην αυριανή του συνάντηση με τροϊκανούς και λοιπούς δανειστές και απαντά «Τίποτα!» «Τίποτα; ΓΙΑΤΙ; » τον ρωτάνε έκπληκτοι όλο απορία. «Γιατί η συνάντησή μας είναι την… Παρασκευή!» απάντησε χαλαρά και έγραψε!
10. Η απίστευτη κοσμοσυρροή ξένων δημοσιογράφων!
Τόσο συνωστισμό ξένων ανταποκριτών δεν νομίζω να είχε ούτε η… προκυμαία της κατεστραμμένης Σμύρνης κατά την «Ρεπούσεια» εκδοχή! Ούτε καν οι πλέον φιρμάτοι στάρς διεθνούς βεληνεκούς στις παγκόσμιες περιοδείες τους… Ένα απίστευτο αλλοδαπό ανθρωπομάνι να τσαλαπατιέται, να ξεροσταλιάζει, να καρδιοχτυπά για τα… μάτια του Αλέξη! Ή ορθότερα για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «φαινομένουΤσίπρας»… που πώς να το κάνουμε, προσέφερε λίγους, έστω «συγκρατημένους» πόντους αισιοδοξίας στην εθνική παρηγορία μας…
Αυτά ως προς το άμεσο παρόν και εις άλλα με υγεία στο εγγύς μέλλον….
Καλή δύναμη!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πίτσα Στασινοπούλου
Πίτσα Στασινοπούλου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 494 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή