Ο ΤΗΛΕτζόγος της κοροϊδίας επανέκαμψε δριμύτερος..

512 Views
Ο ΤΗΛΕτζόγος της κοροϊδίας επανέκαμψε δριμύτερος.. Ο ΤΗΛΕτζόγος της κοροϊδίας επανέκαμψε δριμύτερος..

Ο ΤΗΛΕτζόγος της κοροϊδίας επανέκαμψε δριμύτερος..

Υπάρχει κάποιος στη βροχερή Ελλάδα των τελευταίων ημερών, που δεν θα μπορούσε έχοντας στη διάθεσή του πέντε γράμματα –τα «ρχοβη» και το αρχικό β– να βρει το ουσιαστικό που αντιστοιχεί στη λέξη; Και, όμως, την απάντηση σε τέτοιου τύπου κρυπτόλεξα ζητούν καθημερινά από το πρωί τυχερά τηλεπαιχνίδια σε Αlpha (Pazl TV), ANT1 (TV Quiz) και E (Call and win), υποσχόμενα στους εύπιστους τηλεθεατές που μπαίνουν στη διαδικασία να συμμετάσχουν σε αυτά –πληρώνοντας 1,85 από σταθερό και 1,97 ευρώ από κινητό ανά τηλεφώνημα– κέρδη που αρχίζουν από τα 100 ευρώ και υπερδιπλασιάζονται, αγνοώντας ότι είναι μικρή η πιθανότητα ο μηχανισμός τυχαίας επιλογής να τους επιλέξει. Αλίμονο!

Μόνον ένας επιχειρηματίας, ο Β. Χρηστίδης, είχε βρεθεί στη φυλακή γι’ αυτό τον μηχανισμό της απάτης, με την καθοριστική τότε παρέμβαση του ΕΣΡ. Ωστόσο σήμερα τα τηλεπαιχνίδια τζόγου, όλα πατέντα γερμανικής εταιρείας, που φθάνουν στις οθόνες μας μέσω δορυφορικής σύνδεσης, επανέκαμψαν, καθώς με τον νέο Κανονισμό Διεξαγωγής των Παιγνίων που συνέταξε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, υπό τον Ευ. Γιαννακόπουλο, περιορίστηκε το πεδίο δράσης για το ΕΣΡ.

Οπως μας είπε το μέλος του ΕΣΡ Γ. Παπακώστας: «Με την απόφαση αυτή, ανατρέπονται όλες οι προηγούμενες διατάξεις – το άρ. 53 του ν. 4002 του 2011, που προέβλεπε ότι τυχόν προβολή τυχερού παιγνιδιού θα είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, και η παρ. 2 του άρ. 15 του Συντάγματος που αφορά την προστασία της νεότητας». Τώρα όλα αυτά παρακάμπτονται «και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, που ελέγχει την ποιότητα των προγραμμάτων των καναλιών». Επιπλέον, «τα κανάλια και οι επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από τα παιχνίδια αυτά δεν υποχρεώνονται να δώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το 30% του μεικτού κέρδους». Πρόκειται, συμπληρώνει, «για μια προκλητική, χαριστική διάταξη και μάλιστα όταν το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός κ. Στουρνάρας, αναζητεί επιμόνως έσοδα εκεί όπου δεν υπάρχουν. Μια απαράδεκτη διάταξη, που νομιμοποιεί τον τζόγο και αφήνει ανεξέλεγκτες τις επιχειρήσεις που με τα τυχερά παραπλανητικά παιχνίδια λυμαίνονται την κοινωνία και τους εύπιστους πολίτες».

Για το θέμα κι ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες πολιτών και φορέων, το ΕΣΡ, που ήδη έχει καλέσει για εξηγήσεις τους σταθμούς, σχεδιάζει καταγγελτική παρέμβαση στη Βουλή.
Πηγή –ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ [ΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ]

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή