Τηλε… φονικές πωλήσεις: Καλησπέεερααα σας, ονομάζομαι Πρηχτοπούλου, τι κάνετε, είστε καλά; ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ και ασιχτίρ μαντάμ μεσημεριάτικα.

430 Views
Τηλε… φονικές πωλήσεις: Καλησπέεερααα σας, ονομάζομαι Πρηχτοπούλου, τι κάνετε, είστε καλά; ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ και ασιχτίρ μαντάμ μεσημεριάτικα. Τηλε… φονικές πωλήσεις: Καλησπέεερααα σας, ονομάζομαι Πρηχτοπούλου, τι κάνετε, είστε καλά; ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ και ασιχτίρ μαντάμ μεσημεριάτικα.

Τηλε… φονικές πωλήσεις: Καλησπέεερααα σας, ονομάζομαι Πρηχτοπούλου, τι κάνετε, είστε καλά; ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ και ασιχτίρ μαντάμ μεσημεριάτικα...
Είναι απομεσήμερο Δευτέρας. Έχεις μόλις γυρίσει από ένα εξαντλητικό οχτάωρο στη δουλειά. Τα νεύρα σου είναι σκοινιά, το μυαλό σου πουρές και το σώμα σου μολύβι. Έχεις πετάξει όπως όπως τα ρούχα σου στην πολυθρόνα κι έχεις γύρει στον καναπέ, ίσα να ξαποστάσεις πριν καταπιαστείς με τα καθημερινά σου, τα τετριμμένα σου, τα βαρετά σου, το φαγητό για την επόμενη ή τα έρμα τα ασιδέρωτα που δεν εννοούν να ισιώσουν από μόνα τους. Κι εκεί που χαλαρώνεις, σε παίρνει ο γνωστός μεσημεριανός ύπνος, τέσσερεις και κάτι, ο γλυκός σαν μέλι, σύντομος σαν χάδι και βαρύς σαν θάνατος. Μέσα από το βυθό που έχεις πέσει, σε τραβάει απότομα επάνω βγάζοντάς σε με βία από το λήθαργο ο επίμονος ήχος του κινητού σου τηλεφώνου. Ο αριθμός που καλεί, άγνωστος. Δεν το σηκώνεις, αλλά τρώγεσαι, κι αν είναι κάτι σοβαρό; Ή κάτι απρόσμενα ευχάριστο; Απαντάς και…
«Καλησπέεεεεεραααα σας, ονομάζομαι Πρηχτοπούλου και καλώ από τα κεντρικά της Τάδε ΑΕ, τι κάνετε, είστε καλά;» ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ και ασιχτίρ μαντάμ μεσημεριάτικα.
 
Έχει συμβεί σε όλους ανεξαιρέτως. Τις πιο ακατάλληλες ώρες, τις πιο ακατάλληλες στιγμές, καθένας από μας έχει δεχτεί παρόμοιο τηλεφώνημα. Το οποίο κατά 90% αφορά το ίδιο το μέσο, το τηλέφωνό σου, την υπηρεσία τηλεφωνίας σου.  Ενημερωθήκατε για τις νέες σούπερ προσφορές μας; Μα είναι δυνατόν να πληρώνετε τόσα πολλά για τη σταθερή τηλεφωνία σας; Ντροπή! Θα θέλατε να έχετε απεριόριστες κλήσεις προς Εθνικά δίκτυα; Όχι; Τι θα λέγατε για 6521 λεπτά προς κινητά; 4000 sms; Διαγαλαξιακές κλήσεις σαν ενδιαφέρουν; Μα γιατί δεν παίρνετε κάτι, πάρτε κάτι παρακαλώ, θα με στεναχωρήσετε. Κι αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα. Θα τη στεναχωρήσουμε, πολύ θα την πικράνουμε, καθώς η καημένη τηλεπωλήτρια με το μισθό πείνας, στριμωγμένη σε ένα ασφυκτικά μικρό γραφειάκι, με ένα χειλόφωνο κολλημένο στο κεφάλι της, πασχίζει να κλείσει συμφωνίες εξ΄ αποστάσεως μήπως και κερδίσει κάποιο μπόνους και βγάλει τα προς το ζειν της. Τη δουλειά της κάνει, τη μόνη που μπόρεσε να βρει στην Ελλάδα του 2014. Προσποιητά ευγενική και γλυκιά προσπαθεί να σε πείσει, για να ζήσει. Ξυπνάει κάθε μέρα με το άγχος του Στόχου, να πιάσει με το στανιό πελατεία. Γιατί ξέρει ότι αν αύριο την «αποδεσμεύσουν», οι έντεκα αγγελίες στις δέκα που θα βρει, θα είναι για τηλεφωνικές πωλήσεις. Ωράριο δεν υπάρχει, μόνο κλήσεις που πρέπει να περατώσει επιτυχώς. Τι κι αν είναι Σάββατο πρωί; Τι κι αν είναι ντάλα μεσημέρι καθημερινής; Τι κι αν οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πελάτες την έχουν σκυλοβρίσει; Ψωμάκι να υπάρχει.
Το μάρκετινγκ εξάντλησε όλες τις καινοτόμες ιδέες του και λανσάρει ένα νέο μοντέλο προς άγραν πελατών. Μαζικό και φτηνό. Πιθανόν και αποδοτικό, μιας και τα τηλεφωνήματα δείχνουν να μην έχουν σταματημό. Η απελευθέρωση της τηλεφωνίας από το μονοπώλιο του ΟΤΕ και η δυνατότητα της φορητότητας αριθμού όπου μπορείς πια να κρατάς το ίδιο νούμερο και παρόλα αυτά να πηδάς από τη μια εταιρεία στην άλλη κάθε χρόνο, έχει δώσει στην αγορά της επικοινωνίας τεράστια ώθηση, κάνοντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό μεταξύ των πολυεθνικών ακόμα πιο αμείλικτο. Ταυτόχρονα, η οικονομική κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει σπρώξει τον κόσμο στην αναζήτηση ολοένα και οικονομικότερου πακέτου επικοινωνίας. Πολύς κόσμος αλλάζει πάροχο για ελάχιστα ευρώ λιγότερα. Την ίδια στιγμή με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, φθηνότερο πακέτο ΠΟΤΕ δεν σημαίνει και λιγότερες παροχές. Αντιθέτως, τα «μπουκέτα» προσφορών φαντάζουν πιο ελκυστικά από ποτέ, πάρε κόσμε να ‘χεις megabyte, να σου τρέχει το δεδομένο απ’ τα μπατζάκια και να μη σου καίγεται καρφί!
 
Και το παν είναι το νέο χαρτοφυλάκιο. Η αύξηση παραγωγικότητας. Οι νέοι πελάτες. Το φρέσκο αίμα. Όλα για τα νούμερα, οι δείκτες να ναι ανεβασμένοι και δε βαριέσαι για τα υπόλοιπα. Κι άπαξ και κλείσει ο πελάτης, τον αποθηκεύουμε στο συρτάρι κι η καρτέλα του πιάνει αράχνες. Τα νέα πακέτα προσφορών αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους νέους υποψήφιους πελάτες κι οι παλιοί να πάνε να κουρεύονται. Κι έτσι ο παλιός γκρινιάζει, κάποιο τζιμάνι τηλεφωνητής τον ενημερώνει ότι η απέναντι εταιρεία δίνει τα διπλά απ’ τη δική του με τα μισά λεφτά και το πουλάκι πάει αλλού να κελαηδήσει. Και του χρόνου, αλλού. Φαύλος αέναος κύκλος, πελάτες έρχονται, πελάτες φεύγουν, το σύστημα κινείται, όλοι ευχαριστημένοι.
 

Ναι ναι όλοι, ακόμα κι εσύ, αφού έτσι βρήκες φτηνότερο πακέτο κι έτσι μπορείς να σερφάρεις απεριόριστα με λιγότερα ευρώ, άσχετο που δεν το χρειάζεσαι καν. Συνεπώς, αν ενοχλείσαι, την επόμενη φορά που θα σε καλέσει άγνωστο νούμερο, μην απαντήσεις. Ή αν απαντήσεις και βγει πάλι η Κυρία Πρηχτοπούλου με την μελιστάλακτη φωνή, κλείσε το τηλέφωνο (μιας και το «Ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι» μοιάζει πολύ δυσνόητο στις μέρες μας). Είναι απλό, συνήθως ένα κόκκινο κουμπί πατάς. Μην τη βρίσεις όμως, κομμάτι του συστήματος είναι, κι αυτή, κι εσύ άλλωστε. Κι εγώ. Που έχω τόσα πολλά δωρεάν γραπτά μηνύματα, αλλά δεν έχω πια τι άλλο να πω. Πολλές φορές, και σε ποιον να τα πω.  


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Σαν ένα παυσίπονο» | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
«Σαν ένα παυσίπονο» | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
με 0 Σχόλια 1454 Views

Για το Λεωνίδα, όπως και για πολλούς άλλους, η συνεδρία με τον ψυχοθεραπευτή μοιάζει με ένα παυσίπονο. Ο πόνος όμως επανέρχεται. Άραγε πότε τελειώνει; Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή