Αμετανόητη η ΕΡΤ. Τι απαντά για την ΜΗ κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

2264 Views
Αμετανόητη η ΕΡΤ. Τι απαντά για την ΜΗ κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη Αμετανόητη η ΕΡΤ. Τι απαντά για την ΜΗ κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη

Επιεικώς απαράδεκτη είναι η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης με την οποία επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο καλύφθηκε η μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Η ΕΡΤ επιχειρεί επίσης να δικαιολογήσει την εσφαλμένη εκτίμηση στην οποία προέβη για τον αριθμό των διαδηλωτών δηλώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, εννοώντας σαφώς εσφαλμένη δημοσιογραφική εκτίμηση.

Διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν αυτό να συμβεί, σε επίπεδο αρχισυνταξίας και διεύθυνσης ειδήσεων και πως συνάδει αυτό το ανθρώπινο λάθος με άλλες εκτιμήσεις επί του αριθμού διαδηλωτών, στις οποίες προβαίνει κατά καιρούς η δημόσια τηλεόραση, και οι οποίες είναι ακριβείς.

Με λίγα λόγια η διεύθυνση ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης επιχειρεί να φορτώσει την πολιτική εκτίμηση για το συλλαλητήριο στις πλάτες ενός συντάκτη. Βγάζοντας λάδι την αρχισυνταξία και τη διεύθυνση του τομέα ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης. 

Πρόκειται για απαράδεκτη νοοτροπία η οποία δεν συνάδει με τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας δημοσιογραφικών οργανισμών και που εν πάση περιπτώση, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός αυτοπροστασίας των στελεχών της ΕΡΤ. 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ 

«Καλύψαμε το συλλαλητήριο με εκτενή ρεπορτάζ και ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια» αναφέρει με ανακοίνωσή της, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την χθεσινή κάλυψη του συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία, ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ακόμη, η ΕΡΤ αναφέρει πως πράγματι υπήρξε «ανθρώπινο λάθος» σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων το οποίο όμως «διορθώθηκε αμέσως». «Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ» προστίθεται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης. 

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. 

Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕ με λες και ΚΑΚΟΕΡΤΕΡΤ3

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή