Νότη Σφακιανάκη; Μάζεψε επιτέλους το στόμα σου. Δε μας νοιάζει η άποψη σου πώς το λένε;

287 Views
Νότη Σφακιανάκη; Μάζεψε επιτέλους το στόμα σου. Δε μας νοιάζει η άποψη σου πώς το λένε; Νότη Σφακιανάκη; Μάζεψε επιτέλους το στόμα σου. Δε μας νοιάζει η άποψη σου πώς το λένε;

Νότη Σφακιανάκη; Μάζεψε επιτέλους το στόμα σου. Δε μας νοιάζει η άποψη σου πώς το λένε;  Από την Ιωάννα Καμενίδου.

Σε αυτούς που ακολουθούν τα κείμενα μου εδώ στο kulturosupa.gr, η γραφή μου είναι γνωστή. Προσπαθώ να τα κρατάω απλά, λιτά και κατανοητά, χωρίς παρόλα αυτά να χάνουν την καυστικότητα που διέπει την καθημερινή μου ζωή. Επιλέγω να μην ασχολούμαι με σχολιασμό επικαιρότητας γιατί δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και γιατί υπάρχουν πολλοί που το κάνουν πολύ καλά ή έστω καλύτερα από εμένα. Σήμερα όμως δεν μπόρεσα να κρατηθώ στο ύψος μου, δεν μπόρεσα να αποφύγω το λαϊκισμό και δεν μπόρεσα να μην εκμεταλλευτώ το «βήμα» που μου έχει δοθεί για να μιλήσω.
 
Στις 11/3 λοιπόν, το υπέρλαμπρο αστέρι που λέγεται Νότης Σφακιανάκης, έκανε τις εξής δηλώσεις σε γνωστό κυπριακό κανάλι:
«Εγώ ο ίδιος ήμουν μετανάστης στη Γερμανία. Και εγώ με τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι έχουν μεταναστεύσει πάρα πολλοί άνθρωποι από την οικογένειά μου σε άλλες χώρες του κόσμου. Δεν ήταν λαθρομετανάστες. Ήταν μετανάστες που είχαν πάρει άδεια στη χώρα που πήγαιναν, όπως η μητέρα μου κι εγώ. Το κόλπο είναι στημένο και έρχονται ορδές ανθρώπων οι οποίοι «βιάζουν» την πατρίδα μας»
 
Όταν ο δημοσιογράφος τον διόρθωσε για τη χρήση της λέξης «μετανάστης» λέγοντας πως οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες, ο εξαιρετικός αυτός αοιδός συμπλήρωσε:
«Δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα. Έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλεμο. Και μην ξεχνάς, αυτοί οι άνθρωποι, γιατί εγώ τους έζησα το καλοκαίρι στην Κω, έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα. Είναι απίστευτο αυτό που είδα».
 
Λαθρομετανάστης αφελέστατε είναι αυτός που από επιλογή μαζεύει τα πράγματα του και μεταναστεύει χωρίς χαρτιά σε άλλη χώρα.
Πρόσφυγας σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, ονομάζεται κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του, ή ακόμα εξαιτίας της ιδιότητας του μέλους μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας ή των πολιτικών του απόψεων (πολιτικός πρόσφυγας), και επιπλέον τού είναι αδύνατο να εξασφαλίσει προστασία από τη χώρα του, ή, εξαιτίας του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να τεθεί υπό αυτή την προστασία.
Γιατί να μην έχουν λεφτά οι άνθρωποι βρε αγράμματο και απαίδευτο ον (γιατί άνθρωπο ΔΕ θα σε πω); Ζητιάνοι ήταν στη χώρα τους; Στο δρόμο έμεναν; Οικογενειάρχες άνθρωποι με δουλειά, καριέρα και σπίτια ήταν. Έτσι εύκολα βάζει μια μάνα το παιδί της σε χάρτινη βάρκα με αβέβαιο μέλλον;
 
Να σε δω να αφήνεις τις πίστες και τα γαρύφαλλα και να πιάνεις όπλο σε καιρό πολέμου και ας πεθάνω! Να δω και το γιο σου που φυσικά δεν είναι ρίψασπις, να φωνάζει «Αέρα!» για την Ελλάδα σου! Την πατρίδα σου τη βιασμένη!
Για την υστεροφημία ρε γαμώτο!
Βρε νούμερο, χιλιοβιασμένη είναι η «πατρίδα» σου. Υπόδουλοι και πόρνες της Ευρώπης είμαστε όλοι, δεν το έμαθες; Ποιες εφημερίδες διαβάζεις εσύ; Την εσπρέσσο; Πιστεύεις αλήθεια ότι πέρα από τους σελέμπριτι που θέλουν να έρθουν το καλοκαίρι στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να μείνουν εδώ; Να φύγουν θέλουν. Να πάνε σε χώρες που ενώ δε γέννησαν τον πολιτισμό, ακολουθούν τις αρχές του και ζούνε ελεύθερα, καθαρά και με αξιοπρέπεια.
Και αφού μιλάμε για πατρίδες και ιστορία, δεν έχεις ακούσει βρε χρυσοποίκιλτο αυγό για το τι είχε προσφέρει η Συρία στην παγκόσμια ιστορία, πολύ πριν Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ πατρίδα τους υποδουλώσει υπό τον μέγα ηγέτη Αλέξανδρο;  Δε γνωρίζεις ότι στη Συρία αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά η γεωργία και η κτηνοτροφία κατά τη Νεολιθική Εποχή;
Για τις τεράστιες βιβλιοθήκες της; Ξέρεις; Για τους μεγάλους της λογοτέχνες και ποιητές;
Είμαι σίγουρη άλλωστε πως είσαι φαν της λογοτεχνίας άτιμο και πριν βγεις να γαβγίσεις «Σαν την παπαρούνα μοιάζεις και όλο χρώματα αλλάζεις», διαβάζεις ένα δικό μας, ντόπιο Ελύτη, έτσι για το καλό.
 
Δεν έμεινες όμως εκεί! Όόχι! Συνέχισες ακάθεκτος!
«Τα μωρά τι; Αφού η μάνα τους έχει ένα πορτοφόλι γεμάτο! Τι θα πει τα μωρά; Δεν καταλαβαίνω, δεν θέλω να καταλάβω και δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω την γνώμη των άλλων η οποία είναι και λανθασμένη».
 
ΜΠΡΑΒΟ αγόρι μου! Με αυτή και μόνο τη φράση, ακύρωσες όλα όσα είπες παραπάνω. Με αυτή και μόνο τη φράση έδειξες την πλήρη έλλειψη παιδείας και τις παρωπίδες που φοράς. Έδειξες τι σημαίνει να είσαι μισάνθρωπος, να μην έχεις ίχνος ευαισθησίας και αγάπης στην ψυχή σου. Όχι ότι περιμένει κανείς τίποτε περισσότερο από ένα χρυσαυγίτη...
Τα τραγούδια που με περηφάνια τραγουδάς σε σκυλάδικα τόσα χρόνια, μου περνάνε απαρατήρητα. Η ύπαρξή σου ολόκληρη μου περνάει απαρατήρητη. Υπάρχουν όμως παιδιά που σε ακούνε και σε αγαπάνε και που τώρα διαμορφώνουν χαρακτήρα. Μάζεψε το στόμα σου και πρόσεχε επιτέλους τι είναι αυτά που λες και πως τα λες. Δε μας νοιάζει η άποψη σου. πώς το λένε; Δεν προσφέρεις τίποτα απολύτως στην κοινωνία.
 
Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι άσχημα και το ξέρουμε όλοι. Οι περισσότεροι λίγο πολύ βιώνουμε την ανεργία στο πετσί μας. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να ξέρεις ότι μαζί με όλους αυτούς τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες πολέμου, μπήκαν στη χώρα ΚΑΙ λαθρομετανάστες. Άλλοι με σκοπό να μείνουν, άλλοι με σκοπό να φύγουν έξω. Δεν μπορεί όμως μια ζωή μαζί με το ξερό να καίγεται και το χλωρό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφταιξαν σε τίποτα. Εξαιτίας μεγαλομεγάλων που τρώνε με χρυσά κουτάλια, έχασαν οικογένειες και σπίτια. Είδαν τους ανθρώπους τους με σφαίρες καρφωμένες στον κρόταφο. Είδαν τα μωρά τους να ξεβράζονται πνιγμένα στην ακτή. Έλεος. Δείξε έλεος. Δείξε κατανόηση και αγάπη. Μόνο η αγάπη θα μας σώσει! Ε-ΛΕ-ΟΣ!
 
*Καθημερινά χρειάζονται βρεφικές κρέμες, τροφές, γάλα για τα παιδιά μικρών ηλικιών καθώς και είδη υγιεινής όπως μωρομάντιλα, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ενώ μεγάλη είναι η ανάγκη σε συσκευασμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όπως μπισκότα.
 
Εκτός από το κέντρο μετεγκατάστασης και στον καταυλισμό της Ειδομένης, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να αφήνουν πράγματα στα εξής σημεία, που βρίσκονται εντός της πόλης:
-Α’ Δημοτική Κοινότητα, προξένου Κορομηλά 36, εργάσιμες ημέρες & ώρες
-Ετεροτοπία, Ι.Δραγούμη & Πτολεμαίων 42, 2ος ορ., 18.00-22.00
-Οικόπολις/ Γιατροί του Κόσμου, Πτολεμαίων 29 Α (9.00-17.00), Τηλ. 2310222503
-Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 (19.00-23.00)
-Στη δομή αλληλεγγύης «Το καλαθάκι», Τσιμισκή 56, τις απογευματινές ώρες
-Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης, (10.00-12.00 και 17.00-20.00) τηλ Ιατρείου: 2310465353, οδός Θέρμης – Τριαδίου (δίπλα στα γήπεδα τένις).
–Τράπεζα συλλογής ειδών “ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ” της ΑΡΣΙΣ, Βενιζέλου 70, Τηλ. 2315504301
-Στον ραδιοφωνικό σταθμό 958 της ΕΡΤ3, Αγγελάκη 6, τηλ 2310299600
-Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο, Άνδρου 1 Τούμπα, Τηλ. 2310920670 (για ρούχα)
-Ξενώνας υποδοχής & φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ, Πρώην Παιδούπολη Ωραιοκάστρου, Αγ. Δημητρίου 1- 3 Προέκταση Λεωφόρου Δημοκρατίας, Τηλ.2310694878

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή