Η «περίπτωση Ψινάκη» και οι… «λυσσάρες»! Ή αλλιώς.. «άσε μας κουκλίτσα μου!» Άρθρο της Πίτσας Στασινοπούλου.

739 Views
Η «περίπτωση Ψινάκη» και οι… «λυσσάρες»! Ή αλλιώς.. «άσε μας κουκλίτσα μου!» Άρθρο της Πίτσας Στασινοπούλου. Η «περίπτωση Ψινάκη» και οι… «λυσσάρες»! Ή αλλιώς.. «άσε μας κουκλίτσα μου!» Άρθρο της Πίτσας Στασινοπούλου.

  Η «περίπτωση Ψινάκη» και οι… «λυσσάρες»! 

Άρθρο της Πίτσας Στασινοπούλου.

      Ή αλλιώς.. «Ηλία, το σκέφτηκες καλά;» Ρητορικό βέβαια το ερώτημα, γιατί είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο το καλοσκέφτηκες και είχες σχετική προϋπηρεσία, αλλά κάτι μου λέει ότι το… απολαμβάνεις κιόλας! Ο λόγος φυσικά για τον προσφάτως εκλεγέντα με θεαματική πλειοψηφία Ηλία Ψινάκη ως Δήμαρχο Μαραθώνα  και τον σάλο που έχουν ξεσηκώσει οι «ψινάκειες» ατάκες του. Όπου ένα «σκάσε μωρή!» σε δημοτική σύμβουλο κι ένα «άσε μας κουκλίτσα μου!» στον πρώην δήμαρχο, πέραν της λαχταριστής τροφής που έδωσαν στα λαίμαργα Μέσα (αλίμονο!), προκάλεσαν σοκ και δέος στον αποστειρωμένο κόσμο των «αξιοπρεπών» χαρτογιακάδων που ένιωσαν να κλονίζεται συθέμελα όλο το «πολιτικά ορθό» τους οικοδόμημα!
      Και γέμισαν διαδίκτυο και λογής σόσιαλ με «σοβαρά» άρθρα και σχόλια που μιλούν για… λεκτική βία, ανάρμοστη συμπεριφορά δημάρχου, ασέβεια στους θεσμούς, σεξισμό, προσβολές, φασιστική συμπεριφορά. Φθάνοντας στο σημείο να παραλληλίζουν το «σκάσε μωρή» του Ψινάκη με το «σκάσε» των… Χρυσαυγιτών, θεωρώντας ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους! Κατά την ευφυή επιχειρηματολογία τους.. «γιατί όχι, επειδή δεν βγαίνει ο Ψινάκης τη νύχτα με… καδρόνια;» ή «επειδή είναι επώνυμος  έχει το ακαταλόγιστο;» ή «αν μιλούσε έτσι ο Καμίνης θα το συγχωρούσαμε;» ή «έχει συναίσθηση του ρόλου του; Πού νομίζει ότι βρίσκεται; Σε τηλεοπτικό ριάλιτυ;» Καταλήγοντας με περισπούδαστο υφάκι ειδήμονα ότι «η βία είναι πάντα βία (εν προκειμένω λεκτική), ΑΣΧΕΤΑ ποιος είναι αυτός που την εκφράζει»! Κορώνες που άλλωστε ακούστηκαν τόσο μέσα στο δημαρχείο, όσο και σε συζητήσεις «καφενείου».
      Κάθε «καθωσπρεπιστής» που σέβεται πρωτίστως τους θεσμούς, οφείλει να υπερασπιστεί τα «ιερά και τα όσια» του ξύλινου λόγου, της ατσαλάκωτης εικόνας, της πολιτικά ορθής συμπεριφοράς και να στηλιτεύσει μέχρι διασυρμού και παραλογισμού, οιαδήποτε παρέκκλιση από τα «υγιή» πολιτικά πρότυπα! Αλίμονο αν επιτρέψει στον κάθε Ψινάκη να αλωνίζει με την αυθεντικότητά του, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια, ροκανίζοντας έτσι τα θεμέλια ενός υποκριτικού κατεστημένου, τόσο βολικού! «Ποιος είσαι εσύ ρε Ψινάκη που μας ήρθες ξαφνικά από τη σώου μπιζ να μας αναστατώσεις; Ξέρεις πόσο χρόνο και κόπο μας πήρε να στήσουμε απρόσιτους κι απρόσωπους θεσμούς, με το κύρος της ξύλινης γλώσσας και  την υποκρισία της παγωμένης συμπεριφοράς; Ξέρεις πόσο ιδρώσαμε για να κρατάμε σε ασφαλή απόσταση τη μάζα και να διαφυλάττουμε το  «υπεράνω» προσωπείο μας; Ξέρεις τί αγώνα κάναμε για να καταξιωθούμε ως θαυμαστοί «υπερήρωες», χωρίς ανθρώπινες αδυναμίες, ψεγάδια ή ευάλωτες πλευρές; Από πού κι ως πού έρχεσαι εσύ τώρα ο ουρανοκατέβατος, να αμφισβητήσεις τα πρότυπά μας;»
      Αφού λοιπόν τα αμφισβητείς, το παίζεις «τσαμπουκάς» και τολμάς να είσαι… ο εαυτός σου (άκουσον, άκουσον!)… πάρε για να μάθεις! Γιατί μπορεί να πατάς στο «αιρετός» και στην επιλογή των ψηφοφόρων σου, μπορεί να ξέρεις τη δουλειά του μάνατζερ και τις βρωμοδουλειές της σώου μπιζ, αλλά είναι καιρός να μάθεις και τις απείρως πιο… έντεχνες βρωμοδουλειές της πολιτικής. Που μπροστά της η σώου μπιζ φαντάζει… παρθένα κορασίς! Θα σε διασύρουμε ως άξεστο, σεξιστή, λεκτικά βίαιο, ασεβή, ακατάλληλο, θα σε προκαλούμε μέχρι σπασίματος νεύρων για να εκδηλώνεσαι, θα προβάλλουμε τα «ατοπήματά» σου μέχρι αηδίας και θα σε συγκρίνουμε με την «Χρυσή Αυγή», μέχρι να κλονίσουμε την θετική άποψη των ψηφοφόρων σου. Δοκιμασμένη συνταγή με εγγυημένα αποτελέσματα που έχει αφανίσει ανθρώπους και καριέρες. Δεν θέλει δα και πολλά η κοινή γνώμη για να μεταστραφεί, έτσι και το σύστημα σε βάλει στο μάτι…
      Βέβαια οι φαιδροί πολέμιοι μέσα στην ηλίθια σοβαροφάνειά τους,  ξεχνούν κάποιες… λεπτομέρειες: ας πούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία που τον ψήφισε, όχι μόνο ήξερε καλά τις ιδιαιτερότητές του, αλλά το έκανε επειδή προφανώς τις εκτίμησε ή απλά τις γούσταρε! Δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσωπο ευρείας προβολής που ουδέποτε παρουσίασε μια εικόνα διαφορετική από την αρχική του, είτε αυτή αρέσει, είτε όχι. Με την ιδιαίτερη συμπεριφορά/ στυλ/ ατάκες/ χιούμορ , για κάποιους ένα άτομο αιρετικό, για άλλους προκλητικό, για άλλους αρεστό και ικανό, αλλά πάντως συνεπές χρόνια τώρα στη δημόσια εικόνα του, χωρίς ποτέ να υποκριθεί κάτι διαφορετικό. Το αδιάψευστο πειστήριο της κάλπης λοιπόν απέδειξε ότι το «αρεστός και ικανός» πλειοψήφησε θεαματικά και τον ανέδειξε δήμαρχο, γι ΑΥΤΟ ακριβώς που είναι, τόσο απλά και δημοκρατικά. Γιατί το ΑΝΤΙΘΕΤΟ θα ήταν άξιο αρνητικής κριτικής: να έχεις ψηφίσει εν γνώσει σου τον Ψινάκη του «σκάσε μωρή» και του «άσε μας κουκλίτσα μου» και ξαφνικά με το «κοστούμι» του δημάρχου να τον δεις να μεταλλάσσεται σε… πολιτικό ζόμπι με δηθενιές και καθωσπρεπισμούς. Τότε θα είχες κάθε λόγο να μιλάς για πραγματική ξεφτίλα!
      Επίσης όλοι οι ανεγκέφαλοι που χαρακτηρίζουν τις ατάκες του λεκτική βία και συγκρίνουν τα ασύγκριτα, ισχυριζόμενοι ότι «δεν έχει σημασία από ΠΟΙΟΝ εκφράζεται η βία», θα πρότεινα να πάνε να ψαχτούν. Όλο και κάποια αιτία θα βρεθεί να φωτίσει το πρόβλημά τους. Και εννοώ την ανικανότητα να διακρίνουν την πραγματική βία και να κρίνουν με στοιχειώδη ορθολογισμό. Γιατί όταν ισχυρίζεσαι ότι ΔΕΝ έχουν σημασία η κουλτούρα ενός ανθρώπου, τα πιστεύω, η παιδεία, ο τρόπος που εκφράζεται, οι συνήθειές του, η αίσθηση του χιούμορ κλπ και τους τσουβαλιάζεις όλους στον ίδιο ντορβά, έχεις σοβαρό πρόβλημα αντίληψης ή σκοπιμότητα! Και επιπλέον θα τους παρέπεμπα σε πλήθος ευγενών με εξαιρετικούς τρόπους και αψεγάδιαστη εικόνα, που η βία, οποιασδήποτε μορφής, αποτελεί τη… δεύτερη φύση τους, κρυμμένη κάτω από τόνους υποκρισίας. Ικανή να σφάζει αναίμακτα με το μπαμπάκι ή αιματηρά με το μαχαίρι. Δόλια, παραπλανητικά και ύπουλα. Οι «Dr. Τζέκιλ» και «Mr. Χάιντ» κυκλοφορούν ελεύθερα κι ανερυθρίαστα στα κομψά πολιτικά σαλόνια… κι ακούν το «σκάσε μωρή» του Ψινάκη και βγάζουν φλύκταινες αποτροπιασμού! Oh, mon Dieu!!! C’ est ne pas possible!! που θα ‘λεγε έντρομη η ξιπασμένη γαλλοτραφής μαντάμ…
      Καλά θα κάνετε λοιπόν, οι γραφικοί και μίζεροι σοβαροφανείς, να κρατήσετε την ενέργειά σας για να κρίνετε την πορεία και το έργο του επί της ουσίας ως Δημάρχου και όχι τις πασίγνωστες ατάκες που τον χαρακτηρίζουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του και δεν πρόκειται να σας κάνει τη χάρη να… αποχωριστεί! Το ‘χουμε καημό να δούμε στην πολιτική ανθρώπους «ψημένους», δημιουργικούς, ανοιχτόμυαλους, αυθεντικούς… Κι όταν τους βρίσκουμε, τους κρίνουμε αυτόνομα ως αυτό το μοναδικό και ιδιαίτερο που είναι και όχι με σημείο αναφοράς τη μάζα ή το κατεστημένο, με το οποίο ουδέποτε είχαν σχέση, ούτε θα αποκτήσουν προκειμένου να «ενσωματωθούν». Γιατί τότε θα ήταν από τους «άλλους», τους πολλούς…  Αν δε, συνεχίσετε αυτό το μοτίβο της «κριτικής», μην πάθετε… σοκ όταν ο ατακαδόρος Ψινάκης με το ιδιότυπο χιούμορ και τους καινοφανείς νεολογισμούς του, σας αποκαλέσει… «λυσσάρες»! Το λέω για να είστε προετοιμασμένοι και να προλάβω τυχόν εγκεφαλικά…

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πίτσα Στασινοπούλου
Πίτσα Στασινοπούλου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή