Δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου το εκλεκτό μενού για τους υψηλούς καλεσμένους στο Προεδρικό Μέγαρο

1468 Views
Δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου το εκλεκτό μενού για τους υψηλούς καλεσμένους στο Προεδρικό Μέγαρο Δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου το εκλεκτό μενού για τους υψηλούς καλεσμένους στο Προεδρικό Μέγαρο

 


Το δείπνο ξεκίνησε ακριβώς στις 20:30, με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Αμέσως μετά ξεκίνησε την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Στον χώρο έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες των χωρών των υψηλών προσκεκλημένων, αλλά και λάβαρα ιστορικής σημασίας.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν τοποθετηθεί το λάβαρο που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αλλά και εκείνο που λέγεται πως έφτιαξε ο Παπαφλέσσας από τα άμφιά του κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.


Ψάρια και θαλασσινά στο μενού

Ψάρια και θαλασσινά περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τιμώντας τους υψηλούς προσκεκλημένους της χώρας μας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Στο κεντρικό τραπέζι κάθονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι (δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο Παναγιώτης Πικραμμένος με τη σύζυγό του.
.

.
Το μενού επιμελήθηκε ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου.

Ως πρώτο πιάτο επιλέχθηκε ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού, καθώς και η σούπα-κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Για δεύτερο πιάτο επιλέχθηκε κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο περιελάμβανε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου ήταν λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ τοι δείπνο έκλεισε με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

menu1





Μετά το δείπνο θα ακολουθήσει κοντσέρτο και αμέσως μετά η φωτογράφηση των προσκεκλημένων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
με 0 Σχόλια 380 Views

 Όπως γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή