Πολάκης ή η αγριότητα ενός δημοσίου προσώπου!

1059 Views
Πολάκης ή η αγριότητα ενός δημοσίου προσώπου! Πολάκης ή η αγριότητα ενός δημοσίου προσώπου!

 


Ποια είναι τα όρια της ανθρώπινης αθλιότητας; Από πιο σημείο και μετά καταργείται κάθε πολιτισμική συνθήκη; Ήδη από την αρχαιότητα, οι Έλληνες έθεσαν το όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσα σε ένα αξιακό πλαίσιο. Όποιος τα παραβίαζε, ερχόταν αντιμέτωπος με την κοινωνική κατακραυγή καθώς διέπραττε ύβριν. Οι κοινωνίες χαρακτηρίζονται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ατιμωτικά γεγονότα, τις αθλιότητες, όπως και από το πώς ορίζουν τους κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς και συνεννόησης. 

Για την ακρίβεια ύβρη διέπραττε όποιος υπερεκτιμούσε κατά πρώτο λόγο την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική εξουσία και ισχύ που του ανέθετε η κοινωνία. Όποιος ασκούσε πολιτική με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους. Την αυθάδη συμπεριφορά την ερμήνευαν ως μια υπερφίαλη ενέργεια που επιχειρεί να υπερβεί την ανθρώπινη φύση και να εξομοιωθεί με την θεϊκή. Πράξη που επέσειε την οργή των θεών.  

Έκτοτε, πέρασαν 2500 χρόνια, τα οποία δυστυχώς δεν επέδρασαν στη διαμόρφωση του κυρίου Πολάκη. Το ζήτημα ωστόσο είναι ευρύτερο γιατί ο Πολάκης με την συνδρομή του υπερήφανου κρητικού λαού και την ακλόνητη στήριξη και ταύτιση του πρωθυπουργού της χώρας και της κυβέρνησής του, ενθαρρύνει μια προγλωσσική συμπεριφορά εκτός κάθε ιστορικού πολιτισμικού πλαισίου. Έτσι, ο Πολάκης υβρίζει και μηνύει νεκρούς όπως στην περίπτωση  του δημοσιογράφου Μπεσκένη, αλλά και ανθρώπους σαν τον κύριο Κυμπουρόπουλο - οι οποίοι καλούνται να υπερβούν την κάθε στιγμή της ζωής τους μέσα από μια σειρά άθλων… 

Δεν αξίζει να συνεχίσει κανείς να αγωνίζεται για το προφανές και αυτονόητο, για πράγματα που ο πολιτισμός εδώ και αιώνες έχει αφήσει πίσω του. Ωστόσο, αυτή η αγριότητα ενός δημοσίου προσώπου  η οποία προβάλλεται και διαλαλείται ανερυθρίαστα  μέσα από μια κατακλυσμιαία ιδεολογική υποκρισία, δεν είναι πλέον ζήτημα πολιτικό, είναι ζήτημα μιας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης  καθώς ασκεί πολιτική με όρους κανιβαλισμού και απρέπειας που γυρίζει την ανθρωπότητα στις σκοτεινές απαρχές της.  

Ο Πολάκης δεν αποτελεί μόνο όνειδος της κυβέρνησης και της ιδεολογίας που τον εξέθρεψε, τον συντηρεί και τον παρακολουθεί  θαυμαστικά, αλλά βαθύτατο σύμπτωμα παρακμής της κοινωνίας μας και της ανεκτικότητας που επιδεικνύει απέναντι στην ωμή έκφραση της απανθρωπιάς. 
.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Πολάκης

Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
Τι παίζουν τα Θερινά Σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα. Πρόγραμμα Ταινιών – Προβολών 18- 24/08/2022
με 0 Σχόλια 520 Views

Αναλυτική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων (ταινίες, ημέρες, ώρες κλπ.) στα θερινά σινεμά  της Θεσσαλονίκης. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή