Νέος εφιάλτης! Η λουλουδομπουζουκόβια ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ για τα γενέθλια του ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… Συμπράττει η Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη!

207 Views
Νέος εφιάλτης! Η λουλουδομπουζουκόβια ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ για τα γενέθλια του ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… Συμπράττει η Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη! Νέος εφιάλτης! Η λουλουδομπουζουκόβια ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ για τα γενέθλια του ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… Συμπράττει η Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη!

 Νέος εφιάλτης! Η λουλουδομπουζουκόβια ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ για τα γενέθλια του ΜΙΚΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… Συμπράττει η Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη!

Μετά τον καβαλημένο Ρουβά που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει με μια χαψιά, άλλη μια μεγάλη αοιδός, η Πέγκυ Ζήνα των λουλουδομπουζουκιών, αναμετράται… όπως λέει το δελτίο Τύπου, για πρώτη φορά [ευχόμαστε και τελευταία] με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.
 
Συνυπεύθυνοι στο μουσικό αυτό τερατούργημα της λουλουδομπουζουκόβιας, που γίνεται υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρη του συνθέτη, συμπράττει η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης", ο Δήμος που διοργανώνει τη συναυλία, αλλά και ο ίδιος ο 91χρονος μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου.
 
Τι άλλο να πούμε; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
 
Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ενενηνταένα χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925γεννήθηκε στη Χίο
 από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά.
 
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του,
φορτισμένα με μνήμες.
 
Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν
να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.
 
Στη γιορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" θα πάρουν μέρος οι τραγουδιστές: ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ.
 
ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ Η ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
 
Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
 

Η Πέγκυ Ζήνα, αναμετράται για πρώτη φορά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

 
Η αγαπημένη τραγουδίστρια της εποχής μας, ξεκίνησε την καριέρα της με το ελαφρύ  και στη συνέχεια λαϊκό ελληνικό τραγούδι και δημιούργησε το δικό της πιστό και φανατικό κοινό. Τράβηξε ωστόσο την προσοχή για την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Το ήθος και η ταπεινότητα της παραπέμπουν στη σεμνότητα αγαπημένων λαϊκών φωνών της παλιάς γενιάς.
 
Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος διέκρινε το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και συνέπραξε επί δύο χρόνια μαζί της, αποτελεί σταθμό στην καριέρα της.
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαετία του '60, μετέφερε με τα τραγούδια του στον ελληνικό λαό  την ακτινοβολία της ελληνικής ποίησης, επιστρατεύοντας φωνές θρυλικών λαϊκών τραγουδιστών  όπως του Μπιθικώτση και του Καζαντζίδη · συνδυάζοντας με τόλμη εξαίσιους συμφωνικούς  με λαϊκούς μουσικούς χρωματισμούς, σε μια εποχή που αυτό θεωρείτο αδιανόητο.
 
Η Πέγκυ Ζήνα επιθυμούσε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο συνθέτης δέχτηκε μ´ευχαρίστηση την πρότασή της και σε συνάντησή τους επισφράγισε
τη συνεργασία της με την Ορχήστρα που φέρει το όνομά του!
Η γνωστή τραγουδίστρια μελετάει το τελευταίο διάστημα τα τραγούδια με μεγάλη προσήλωση υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του συνθέτη και ιδρύτριας  της Λαϊκής Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης", αλλά και του ίδιου του συνθέτη,
 ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου.
 
Τελικά τα έργα τέχνης τα δικαιώνει μόνο ο χρόνος και η αποδοχή του κοινού. Ας περιμένουμε λοιπόν την ερμηνεία μιας τραγουδίστριας της νέας γενιάς ευρείας αποδοχής,  σε αριστουργηματικές και απαιτητικές μελωδίες.
 
Η δύναμη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνει ολόκληρη την κοινωνία μας,  εισχωρεί και διαποτίζει το μεδούλι του λαού, με μουσικές εξαίσιες και ουμανιστικές αξίες.
 
Την Πέγκυ Ζήνα πλαισιώνουν ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης,ο Παναγιώτης Καραδημήτρης λαϊκός τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη.
 
Είναι όλοι τους στενοί συνεργάτες της Λαϊκής Ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης"με την οποία θα συμπράξει η Πέγκυ Ζήνα.
 
Ήδη έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό
την παραλία Βραχατίου, ακολουθούν η Τρίπολη, η Αρχαία Ολυμπία (Μακρίσια)  την Παρασκευή 5 Αυγούστου, τα Γιάννενα γενέτειρα της Πέγκυς Ζήνα και άλλες ακόμη.
 
Ο κύκλος των συναυλιών θα κλείσει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο για το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα
Νέες ραδιοφωνικές παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο για το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα
με 0 Σχόλια 460 Views

 Η ΕΡΤ συμπράττει με το Εθνικό Θέατρο με ραδιοφωνικές θεατρικές παραγωγές, τις οποίες πρόκειται να μεταδώσουν αποκλειστικά το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή