Τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ στην Άχρηστη Πληροφορία

1168 Views
Τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ στην Άχρηστη Πληροφορία Τι θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ στην Άχρηστη Πληροφορία

 

.

Διέρρευσε τελικά το μυστικό σχέδιο διαχείρισης της γιγαντιαίας επιχείρησης που θα διεκπεραιωθεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.


Η διαρροή δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Politico και τα σχέδιο φέρει την κωδική ονομασία «γέφυρα του Λονδίνου», ενώ η φράση που θα χρησιμοποιηθεί μετά την διαπίστωση του θανάτου της βασίλισσας θα είναι « έπεσε η γέφυρα του Λονδίνου». Η πρώτη διαρροή με απόρρητα έγγραφα είχε συμβεί το 1960 αλλά τα πράγματα τότε ήταν εντελώς διαφορετικά. Αυτή τη φορά διέρρευσε το τελικό σχέδιο το οποίο έχει πλήρως αναδιαρθρωθεί μετά την πανδημία. Ο πρώτος που θα ενημερωθεί θα είναι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από τον ίδιο τον  γραμματέα της Βασίλισσας. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν υπουργοί, κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και ο στρατός. Ήδη ο διάδοχος Κάρολος, ο οποίος θα γνωρίζει εξ αρχής τα Πάντα, θα απευθύνει διάγγελμα προς τον λαό και στη συνέχεια θα αρχίσει μια μεγάλη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα ορκιστεί βασιλιάς μετά από λίγους μήνες.

Λίγα μόλις λεπτά μετά τον θάνατο της βασίλισσας, το site της βασιλικής οικογένειας θα ανοίγει σε μία τελείως μαύρη σελίδα, η οποία απλώς θα φέρει μία σύντομη ανακοίνωση που θα γνωστοποιεί το συμβάν, ενώ η κυβερνητική ιστοσελίδα και οι επίσημες σελίδες των δύο θεσμών στα social media θα φέρουν όλες ένα μαύρο σήμα σε ένδειξη πένθους. 

Εντός δέκα λεπτών από την ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ οι σημαίες θα πρέπει να κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια, ενώ θα επιβληθεί διαδικτυακή «σιγή» σε όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα απαγορεύεται να δημοσιεύουν και να αναδημοσιεύουν στις επίσημες σελίδες τους στα social media.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα πρέπει να βρίσκεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ τη δεύτερη ημέρα μετά από το θάνατό της, σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκεται όταν πεθάνει.

Από την έκτη ημέρα μετά από το θάνατο το φέρετρο θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall, στο κτίριο που στεγάζει το κοινοβούλιο.

Η κηδεία θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη δέκατη ημέρα μετά από το θάνατο της βασίλισσας, ημέρα που θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή