Εφιάλτης στον δρόμο του ΟΑΣΘ. Το πλήρωσες το πρόστιμο Αριστείδη Καρεμφύλλη; Άλλη μια ζωντανή μαρτυρία από τον πολύπαθο «οργανισμό» μας.

299 Views
Εφιάλτης στον δρόμο του ΟΑΣΘ. Το πλήρωσες το πρόστιμο Αριστείδη Καρεμφύλλη; Άλλη μια ζωντανή μαρτυρία από τον πολύπαθο «οργανισμό» μας. Εφιάλτης στον δρόμο του ΟΑΣΘ. Το πλήρωσες το πρόστιμο Αριστείδη Καρεμφύλλη; Άλλη μια ζωντανή μαρτυρία από τον πολύπαθο «οργανισμό» μας.

Εφιάλτης στον δρόμο του ΟΑΣΘ... Το πλήρωσες το πρόστιμο Αριστείδη Καρεμφύλλη; Άλλη μια ζωντανή μαρτυρία από τον πολύπαθο «οργανισμό» μας...

Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης λειτουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο επειδή εμείς τις έχουμε υποβαθμίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν πληρώνουμε τα εισιτήριά μας, δεν σεβόμαστε τον χώρο, σπάμε τις χειρολαβές για να τις κάνουμε άποψη σε κάποια κομμάτια της εμφάνισής μας.

Άλλες φορές πάλι σκέφτομαι όλα αυτά τα τραγελαφικά που μου έχουν συμβεί. Λεωφορεία που δεν έχουν συντηρηθεί για χρόνια και αφήνουν το επιβατικό κοινό στη μέση του πουθενά, γραμμές ασφυκτικά γεμάτες με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να ποδοπατούμαστε, οδήγηση με τρόπο τέτοιο που οι άνθρωποι είναι κορύνες του μπόουλινγκ που σε κάθε στροφή πετυχαίνουν ένα στράικ.

Ελάχιστες είναι οι φορές που δεν έχω πληρώσει εισιτήριο κι αυτό γιατί δεν είχα κέρματα. Άπειρες είναι οι φορές που χαλάλισα διαδρομές στα εισιτήρια πολλαπλών χρήσεων. Δεν θυμάμαι καν πόσες φορές αγόρασα την κάρτα απεριορίστων λόγω των συνεχών μου μετακινήσεων.

Μια τέτοια περιπέτεια με κάρτα αφορά κι αυτό το κείμενο. Στο εκδοτήριο της Παπαναστασίου με την ευγενικότατη υπάλληλο- από τις φωτεινές εξαιρέσεις του οργανισμού σε αυτή την πόλη. Την ενημερώνω ότι την προηγούμενη εβδομάδα, σε λεωφορείο της γραμμής 31 μου έκλεψαν το πορτοφόλι, συνεπώς δεν διαθέτω πάσο, μέχρι την επανέκδοσή του. Διαβάζει αναλυτικά την βεβαίωση σπουδών που κουβαλώ και καταλήγει πως ουσιαστικά, και με βάση την κοινή λογική, έχω το δικαίωμα για την έκδοση και χρήση των μειωμένων κομίστρων, αλλά πρέπει να συμφωνήσουν άνωθεν.

Με μεγάλη προθυμία πηγαίνω στα γραφεία, όπου όλοι οι υπάλληλοι παρίσταναν ότι δούλευαν
. Βρίσκω την κυρία που μου υπέδειξαν, η οποία απαίτησε να κάνω ησυχία μέχρι να τελειώσει το τηλεφώνημά της – δεν ήταν επαγγελματικό και το έκανε από την γραμμή του οργανισμού. Μόλις της εξήγησα τι ακριβώς θέλω, τηλεφώνησε στο εκδοτήριο και έβρισε χωρίς άλλο την υπάλληλο που προσπαθούσε να της εξηγήσει ότι με έστειλε γιατί έχω κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Όταν ρώτησα, ποιο εισιτήριο πρέπει να κόψω δεν ήξερε να μου απαντήσει με σιγουριά. Συνεπώς, όπως κάθε φοιτητής, και με το δικαίωμα να χρησιμοποιώ την βεβαίωσή μου «για κάθε νόμιμη χρήση», όπως αναγράφει, προμηθεύτηκα τα μειωμένου κομίστρου.

Και πάνω στο αστικό δέχθηκα έλεγχο. Έδειξα το εισιτήριό μου, την βεβαίωση σπουδών και την ταυτότητα για να βεβαιωθούν ότι είμαι εγώ. Δεν διάβασαν την βεβαίωση. Δέχθηκαν την φοιτητική μου ιδιότητα, αλλά μου έκοψαν πρόστιμο. Το ποσό αυτού 60 ευρώ.

Όταν δικαίως παραπονέθηκα μου είπε να πάω στα γραφεία και να το σβήσω, γιατί έχω κάθε δικαίωμα. Γιατί τότε μου το κόβετε κύριε; Όταν με ρώτησε γιατί δεν είχα το πάσο, τον ενημέρωσα για την κλοπή κι αντέτεινε ότι δεν ήταν δικό του πρόβλημα. Έξω φρενών τότε, είπα ότι είναι δικό τους θέμα οι κλοπές μέσα στα λεωφορεία, γιατί στην ουσία δεν προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια στους επιβάτες τους.

Αυτά συνέβησαν  την Τρίτη 8/3. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι απλά τραγική. Χάνουμε το δάσος για να δούμε το δέντρο. Η γραφειοκρατία έχει αγγίξει κόκκινο κι η τυφλή προσκόλληση σε τύπους, επιβραδύνει κάθε μορφή εξέλιξης.

Το χθεσινό, ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα της ανάγκης που έχει ο ΟΑΣΘ να συλλέξει χρήματα, την ίδια στιγμή που οι προσφερόμενες υπηρεσίες του χειροτερεύουν. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να καταπατούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο τα δικαιώματα των επιβατών.

Ειλικρινά λυπάμαι, κι είναι η πρώτη κι η τελευταία φορά που εκθέτω ένα τέτοιο γεγονός. Δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί θα θίξω πολλούς ανίκανους υπαλλήλους. Θα πω μόνο ένα μπράβο στην κυρία στο εκδοτήριο. Τουλάχιστον, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της και μου έδειξε ότι δεν είμαι τρελός.

Να χαιρόμαστε τις αστικές μας συγκοινωνίες…

.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

- ΕΥΓΕ κύριε οδηγέ του ΟΑΣΘ. Ζωντανή μαρτυρία για να λέμε και τα καλά… από την Π. Στασινοπούλου

-ΟΑΣΘ: Οργανισμός Απαράδεκτων Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή