Επιστολή σε έναν Notis(μένο) που έχει σαλτάρει… Με ευχές για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ».

448 Views
Επιστολή σε έναν Notis(μένο) που έχει σαλτάρει… Με ευχές για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ». Επιστολή σε έναν Notis(μένο) που έχει σαλτάρει… Με ευχές για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ».

Επιστολή σε έναν Notis(μένο) που έχει σαλτάρει… Με ευχές για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ».

Αγαπητέ Notis- με την… αρχαιοπρεπή γραφή,
δεν θα μακρηγορήσω, αφενός γιατί δεν θέλω να αποσπάσω  το υπεραπασχολημένο μυαλό σου από την υψηλή διανόηση που τελευταία ασκείται και αφετέρου γιατί έχω πολύ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ θέματα  να απασχολήσουν το δικό μου. Εντελώς αυθόρμητα όμως, σκέφτηκα να σου προτείνω κάποιες ιδέες που ίσως βοηθήσουν, τόσο εσένα, όσο και κυρίως το άμοιρο κοινό…. Που οσάκις εμφανίζεσαι ενώπιόν του, δεν χάνεις την ευκαιρία να το στείλεις αδιάβαστο! Δεν πρόκειται βέβαια να σπαταλήσω φαιά ουσία σχολιάζοντας τα τελευταία τερατώδη τούβλα, διότι ΔΕΝ μου περισσεύει και την λίγη που μου άφησες την κρατώ ως κόρη οφθαλμού για περιπτώσεις σοβαρές. Οπότε περνώ απευθείας στις εναλλακτικές μου προτάσεις, προσευχόμενη να αποδειχτούν και  χρήσιμες:
 
1.     Άσε το τραγούδι και ΦΤΙΑΞΕ κόμμα - η απόχρωση δεν θα σε δυσκολέψει…
       Αντί να χρησιμοποιείς το τραγούδι ως πρόσχημα πλέον, προκειμένου να εκφωνείς ενώπιον κοινού πολιτικολογίες του κώλου, επιτέλους… απελευθερώσου! Βγάλε έντιμα τον φαιδρό πολιτικάντη που κρύβεις κάτω από τον τραγουδιστή και θέσε τον εαυτό σου στην κρίση του λαού, όχι ως καλλιτέχνης αλλά ως Δελαπατρίδης. Και επειδή είναι προφανές ότι δεν βρίσκεις κόμμα της αρεσκείας σου από τα παρόντα (αν και οι ανταύγειες του… χρυσού φαίνεται να σε έλκουν), φτιάξε ένα ΔΙΚΟ σου, να πάρει ο διάολος! Ο πρώτος θα είσαι ή ο τελευταίος; Διάλεξε ένα γκριζάκι προς μαυριδερό της πίσσας ως απόχρωση, πέτα και μερικές εθνογάλαζες πινελιές, υιοθέτησε και μερικούς χιτώνες/ χλαμύδες/ μαίανδρους (όχι αγκυλωτούς, από τους άλλους) ως σύμβολα, γράψε και δυο –τρία ευφάνταστα συνθήματα από τον αστείρευτο πλούτο των ιδεών σου και κατέβα στην αρένα βρε αδελφέ! Ανέβα σε μπαλκόνια και ταράτσες, στήσου σε πλατείες και καφενεία, πάρε σβάρνα λαϊκές και ταβερνεία και αγόρευε τα βαθυστόχαστα μπινελίκια με την άνεσή σου! ΜΗ μας ζαλίζεις άλλο τον έρωτα από τις πίστες, λυπήσου μας!
 
2.     Άσε το τραγούδι και ΓΡΑΨΕ βιβλίο – στο υπογράφω θα πάει για bestseller!
       Γιατί χρησιμοποιείς την πίστα ως βήμα έκθεσης ιδεών (λέμε τώρα…) και δεν τις εκθέτεις- τις ιδέες ντε!- σε ένα ωραίο βιβλίο, χωρίς περιορισμό σελίδων! Γράψε και τρίτομη ανθολογία αν γουστάρεις, καμία αντίρρηση! Άλλωστε είναι αδύνατο να χωρέσει σε ένα συμβατικό βιβλίο π.χ. 300 σελίδων, ΟΛΟ το απόσταγμα της σκέψης σου που έχει την ευλογία να απλώνεται – η άτιμη- σε άπειρα πεδία! Πολιτικό, κοινωνικό, φιλοσοφικό, συμπαντικό, αρχαιοελληνικό, θρησκευτικό κλπ. ΣΥΝ τους επιμέρους τομείς εκάστου! Τρίτομη είπα; Βάλε πεντάτομη και λίγο λέω.. Κι αν δεν τα καταφέρνεις στη γραφή όπως στον ακατάληπτο λόγο, ζήτα επιτέλους μια βοήθεια, προκειμένου να εκτονώσεις στο χαρτί μια κι έξω τα τρικυμισμένα σου εσώψυχα και να ησυχάσουμε από τα κατά καιρούς κηρύγματα. Και μην ανησυχείς, θα μοσχοπουλήσει, στο υπογράφω! Σαν ζεστή φρατζόλα σε πεινασμένο μετανάστη, για να καταλάβεις!
 
3.     Άσε το τραγούδι και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ σεμινάρια ψυχικής υγείας – ξέρεις εσύ…

       Ε, πράγμα που φωνάζει από μακριά, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προτροπή. Πρόσφερέ το σαν δώρο στον εαυτό σου, στην οικογένειά σου, στους φίλους σου, στο κοινό σου… Αν και σε περιπτώσεις σαν τη δική σου θα έπρεπε η εν λόγω «παρακολούθηση» να εκτελείται αυτεπάγγελτα, γιατί καθώς βλέπω το παραμέλησες και τα συμπτώματα χειροτερεύουν. Ο δε τσαμπουκάς «γ@μ@ω και δέρνω» έχει πιάσει ταβάνι ουρανοξύστη! Δεν χρειάζεται να φτάσεις στο έσχατο σημείο ώστε κάποια στιγμή στην πίστα να εισβάλλουν οι άνθρωποι με τις άσπρες μπλούζες και να ξεφτιλιστείς μπροστά στο κοινό… Μόνο κάντο γρήγορα… προλαβαίνεις – δεν προλαβαίνεις πριν το μπαγλάρωμα! Επιπλέον σε αυτές τις ομάδες θα δεις ότι θα ηρεμήσεις, θα χαλαρώσεις και όταν θα λες «Είμαι ο Νότης και είμαι καλά», θα το εννοείς!

 
4.     Άσε το τραγούδι και ΕΓΓΡΑΨΟΥ σε σύλλογο «Ουφιστών» - ψάξε, κάπου θα υπάρχει!
       Γιατί δεν ακούς την εσωτερική σου φωνή που σε καλεί από καιρό στον κόσμο των «ούφο» όπου ανήκεις και καταγίνεσαι ακόμα με το τραγούδι; Οι εξωγήϊνοι είναι εκεί και σε περιμένουν! Και αν πάλι έχασες επαφή και δεν τους πετύχεις, υπάρχουν ωραιότατοι σύλλογοι «φίλων» που τους αναζητούν διακαώς και περιμένουν την πολύτιμη συνδρομή σου. Θα ανακαλύψετε μαζί όλα τα κρυμμένα μυστικά του εξωπραγματικού/ εξωγήϊνου κόσμου τους και θα ανταλλάξετε υπαρξιακές/ συμπαντικές ανησυχίες, με αποτέλεσμα να ηρεμήσουμε οι υπόλοιποι. Μόνο- θερμή παράκληση- κράτα τα πορίσματα των ερευνών σας και τις ουφο- αναζητήσεις σας ΕΝΤΟΣ του συλλόγου, γιατί αν αρχίσεις να μας τα αραδιάζεις μέσα στον ενθουσιασμό… καήκαμε! (Μη βγάλω ξαφνικά η ίδια τα μάτια μου με τις «εμπνευσμένες» προτάσεις!)
 
5.     Άσε το τραγούδι και ΑΜΟΛΗΣΟΥ στο αγαπημένο σου βουνό – να ξελαμπικάρεις!
       ΔΕΝ υπάρχει καλύτερο γιατρικό, παίρνω όρκο! Είμαι σίγουρη ότι τα χρόνια καριέρας στο ανθυγιεινό περιβάλλον της νύχτας, μέσα σε ντουμάνια και ντεσιμπέλ, δίπλα σε περίεργους νυχτόβιους, σε έχουν επηρεάσει αρρωστημένα! Έχουν κάνει το μυαλό σου νερουλή σούπα που μέσα της κολυμπούν θλιβερά κατακάθια… Οπότε η μόνη λύση είναι ο καθαρός αέρας – κατά προτίμηση του βουνού και ξέρεις ποιού έτσι; Του αγαπημένου σου Ολύμπου που, πέρα από τους οικείους Ολύμπιους θεούς που θα σου κάνουν ιδανική παρέα, θα βρεις και την ψηλότερη κορφή να αερίσεις τον εγκέφαλο άπλετα! Να κάνεις τζόκινγκ αντάμα με τον Δία, να τα πείτε σαν φιλαράκια με τον Απόλλωνα, να φλερτάρεις αν γουστάρεις την Αθηνά, να ανταλλάξεις πολιτικές απόψεις με τον Ερμή… και στο τσακίρ κέφι του συμποσίου, όταν φτιαχτείς με νέκταρ και φύλλα δάφνης, ρίξε τους και ένα βαρύ σουξέ να τους ευφράνεις.
 
Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή «Κράτα το τραγούδι κι άσε τις παπαρολογίες», αλλά δεν τη βλέπω εφικτή, θα το είχες συνειδητοποιήσει από καιρό… Και μιας και τα λέμε όλα, να σου πω και κάτι τελευταίο; Εμένα ρε Νότη, σφίγγεται η καρδιά μου με την αυτοκαταστροφική κατρακύλα, τον θλιβερό ξεπεσμό ενός τραγουδιστή με σπουδαία φωνή που έχει πει και μεγάλα τραγούδια… Η δική σου καρδιά ΠΩΣ το αντέχει ρε γαμώτο; ΑΚΟΥΣ άραγε ΤΙ ΛΕΣ; Άσε, μην απαντάς… Θα φταίνε τα ντεσιμπέλ για τη βλάβη.
.
Με ευχές για «ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ»
Η ατυχής επιστολογράφος

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Π. Στασινοπούλου
Π. Στασινοπούλου
Δεν ξέρω ποιος είπε το ευφυές «αν δεν μπορείς να αποφύγεις ένα βιασμό, κάτσε κι απόλαυσέ τον»! Είναι αλήθεια ότι οι βιασμοί τριγύρω σε όλα τα επίπεδα, δεν μετριούνται καν… είναι επίσης αλήθεια ότι όσο κι αν προσπαθείς να τους αποφύγεις, μάταιος κόπος… ε, ΟΧΙ όμως φίλε μου και να τους «απολαύσω»! Θα κραυγάζω την ώρα που «βιάζομαι» κι ας ενοχλώ τα ευαίσθητα ή βουλωμένα αυτιά. Κι αν θέλεις να μοιραστούμε τον πόνο μας… kal.stassinopoulou@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
με 0 Σχόλια 3129 Views

 Στα χέρια των νικητών της καλύτερης παράστασης της χρονιάς για το 2020 βρίσκονται τα 4 κορυφαία #βραβεία που κέρδισαν στα 10α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης οι συντελεστές της εμπνευσμένης «Ιστορίας χωρίς όνομα». Φώτο και βίντεο από το Αριστοτέλειον


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή