Καμιά έκπληξη! Προτάθηκε ο Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης (όπως και ο Τσίπρας, τότε)

1334 Views
Καμιά έκπληξη! Προτάθηκε ο Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης (όπως και ο Τσίπρας, τότε) Καμιά έκπληξη! Προτάθηκε ο Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης (όπως και ο Τσίπρας, τότε)

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2021 από τον ακροδεξιό Νορβηγό πολιτικό Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε, για την «ιστορική συμφωνία ειρήνης» μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ.
 
Να σημειωθεί ότι ακροδεξιός ηγέτης έπλεξε το εγκώμιο του Τραμπ και για την επίλυση άλλων παρατεταμένων συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι έχει κάνει «τιτάνιες προσπάθειες» για τη σύναψη ειρήνης.
 
«Προς τιμήν του, πιστεύω ότι έχει κάνει περισσότερα για τη σύναψη ειρήνης μεταξύ εθνών σε σχέση με τους περισσότερους άλλους υποψήφιους για Νόμπελ Ειρήνης», υπογράμμισε ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε μιλώντας στο Fox News.
 
Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Νόμπελ, ο κύριος Τίμπρινγκ-Γκιέντε τόνισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία σχέσεων μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ισραήλ.
 
«Από τη στιγμή που αναμένεται και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι το σημείο καμπής που θα μετατρέψει την Μέση Ανατολή σε περιοχή συνεργασίας και ευημερίας».
 
Υπό τους όρους της συμφωνίας, την οποία εποπτεύει ο Τραμπ, τα Εμιράτα θα υπογράψουν μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες και θα κανονικοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, το οποίο με τη σειρά του θα πρέπει να δώσει τέλος στα αμφιλεγόμενα σχέδια προσάρτησης τμημάτων της Δυτικής Όχθης.
 
Ο Τίμπρινγκ-Γκιέντε αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του Αμερικανού πρόεδρου στη «δημιουργία νέων δυναμικών» σε άλλες παγκόσμιες συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων και η επίτευξη επικοινωνίας μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
 
Ο Νορβηγός πολιτικός δήλωσε στο Fox News ότι «δεν είναι μεγάλος υποστηρικτής του Τραμπ», όμως και άλλοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, βάζοντας στην άκρη την προσωπική τους άποψη.
 
«Η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τα γεγονότα και να τον κρίνει για αυτά – και όχι για τον τρόπο που συμπεριφέρεται μερικές φορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
«Οι άνθρωποι που έχουν πάρει Νόμπελ Ειρήνης τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει πολύ λιγότερα από ό,τι ο Ντόναλντ Τραμπ. Για παράδειγμα, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε τίποτα».
 
Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις Αμερικανοί πρόεδροι έχουν κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης: ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Γούντροου Γούιλσον, ο Τζίμι Κάρτερ και ο Θίοντορ Ρούσβελτ.
 
Ο Τραμπ έχει προταθεί και πάλι για το Νόμπελ Ειρήνης το 2018, για τις προσπάθειές του να επιλύσει τις πυρηνικές εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή