Ο Μιχάλης Μανιάτης ζει μαγειρεύοντας στην Κίνα

1526 Views
 Ο Μιχάλης Μανιάτης ζει μαγειρεύοντας στην Κίνα Ο Μιχάλης Μανιάτης ζει μαγειρεύοντας στην Κίνα

 

 

Ο γνωστός ηθοποιός έδωσε μία συνέντευξη μιλώντας για τη ζωή εκεί και πώς αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα, μιλώντας στο «Λοιπόν».

Η κρίση σε οδήγησε στην Κίνα;
Όχι, θα το έκανα έτσι κι αλλιώς, αλλά με βοήθησε να καταλάβω; γιατί δεν είναι π πρώτη φορά που κάνω κάτι στο εξωτερικό ή εκτός Αθηνών. Έχουμε ευνουχιστεί ως λαός. Ο Έλληνας δεν είναι τεμπέλης, είναι έξυπνος, αλλά τον έχουν ευνουχίσει. Εμένα δεν με έχει ευνουχίσει κανένας. θέλεις επειδή μεγάλωσα σε μια ενδιαφέρουσα οικογένεια; Δεν συνέβη τίποτα στη ζωή μου που δεν είναι τυχαίο, άρα δεν αφήνουμε την τύχη μας να έρθει προς το μέρος μας. Μαγείρεψα για κάποιους φίλους μου μια Καθαρά Δευτέρα 25 διαφορετικά σαρακοστιανά πιάτα, δικής μου έμπνευσης, κάποιος φίλος που έφαγε εντυπωσιάστηκε πάρα πολύ και μετά από ένα μήνα μου είπε να πάω στην Κίνα.

Μέσα σε μια βραδιά αποφάσισες να φύγεις;
Γιατί όχι; Μέσα σε μια βραδιά αποφάσισα να κάνω την ταινία «Άγγελος», δεν ήμουν ηθοποιός, δεν σπούδασα. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου δεν το έχω σπουδάσει. Έχω σπουδάσει ψυχολογία, μουσική και οικονομικά, τα οποία δεν εξάσκησα ποτέ σαν επάγγελμα. Βλέπεις άλλους σεφ, μαγείρους, που τελειώνουν σχολές και σφιχταγκαλιάζονται με μία αχλή ναρκισσιστικής, στιγμιαίας δόξας και δεν δουλεύουν σωστά. Βρέθηκα στην Κίνα ως καλεσμένος, γιατί δεν έχω δικαίωμα να δουλέψω εκεί.

Για ποιο λόγο δεν έχεις δικαίωμα να δουλέψεις;
Λόγω ηλικίας, έχουν όριο τα 60 χρόνια (σ.σ είναι 66). Μπορείς να δουλέψεις σαν επιχειρηματίας, αλλά όχι ως υπάλληλος. Εκείνοι με φιλοξένησαν τέλεια και το αντάλλαγμα ήταν αντί να πληρωθώ, να κάνω πράγματα για το ξενοδοχείο «Poly Plaza» και παράλληλα να χτίσω ένα όνομα στην Κίνα. Για ό,τι έκανα ένα χρόνο εκεί δεν πληρώθηκα, αλλά τώρα είναι δική μου επιχείρηση. Στο ξενοδοχείο τους βοήθησα να αναμορφώσουν τους χώρους του και δημιουργήθηκε το ένα τους εστιατόριο σε ελληνικό, το «A taste of Greece». Όλο το ξενοδοχείο έγινε Ελλάδα για ένα χρόνο.

Το δέχτηκαν εύκολα;
Με ενθουσιασμό, τεράστια επιτυχία. Το εστιατόριο θεωρήθηκε ως ένα από τα τρία, καλύτερα του Πεκίνου. Είναι χαρά μου πού αυτοί οι άνθρωποι με φιλοξένησαν και μου έδωσαν ένα πάτημα. Έχουν ωφεληθεί τόσο πολύ από μένα, αλλά κι εγώ έχω ωφεληθεί από αυτή την απίστευτη φιλοξενία τους. Ό,τι γίνεται στην Κίνα έχει δυσφημιστεί πάρα πολύ στη Δύση. Οι Κινέζοι μας λένε «Ο άλλος πολιτισμός».

Έχεις μάθει κινεζικά;
Έχω μάθει λίγα, κάθε μέρα κάνω on line μάθημα. Ο Καζαντζάκης είναι σχεδόν ο πιο σημαντικός δυτικός συγγραφέας για τους Κινέζους. Διδάσκεται ως ξεχωριστό μάθημα στα κινεζικά πανεπιστήμια.

Τι λένε για το ελληνικό φαγητό, ποιο είναι το αγαπημένο τους, εκείνο που ζητούν να τρώνε περισσότερο;
Στο εστιατόριο δεν έκανα μοντέρνα ελληνική κουζίνα, αλλά παραδοσιακή, από ντολμαδάκια και λαχανοντολμάδες, μέχρι τζατζίκι, κεφτέ με κόκκινη σάλτσα και μακαρόνια. Τα δέχονται με απίστευτη αγάπη. Όλα τα φαγητά μου είναι 60 πιάτα και… φεύγουν όλα. Γιουβέτσι, κόκορας κρασάτος…Όταν ήμουν μικρός, το όνειρο μου ήταν να γίνω μάγειρας στα καράβια. Ήθελα πάντα ταξίδια και να δημιουργώ. Το φαγητό για μένα είναι τέχνη.

Πηγή: pagenews


Φωτογραφικό υλικό





Με ετικέτα: Μιχάλης ΜανιάτηςΚίνα

Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Κέντησε» η Μπέσυ Μάλφα στη θαυμάσια «Σίρλευ Βαλεντάιν»! Είδαμε & Σχολιάζουμε
«Κέντησε» η Μπέσυ Μάλφα στη θαυμάσια «Σίρλευ Βαλεντάιν»! Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 4546 Views

Πέρα από τη συγκινητική αλήθεια ενός έργου τρυφερού και εύστοχα σκηνοθετημένου, ο θεατής θα απολαύσει μια ερμηνεία μοναδικής πληρότητας… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.

Περισσότερα ...
  • MasterChef 3 πρεμιέρα (μίνι τεστ από την οντισιόν στην Θεσαλονικάρα).
    MasterChef 3 πρεμιέρα (μίνι τεστ από την οντισιόν στην Θεσαλονικάρα).
    με 0 Σχόλια 1488 Views

     Έκανε πρεμιέρα ο τρίτος κύκλος του ριάλιτι μαγειρικής MasterChef, με την οντισιόν της Θεσσαλονίκης, και μπορείς να τσεκάρεις τις γνώσεις που αποκόμισες εάν το είδες, αλλά και να μάθεις τι έγινε αν είχες κάτι καλύτερο να κάνεις και δεν το είδες, όμως κατά βάθος, κρύβεις και μια κουτσομπόλα μέσα σου, μέσα από ένα σύντομο quiz. Από την Ιωάννα Δούνδη.

    Περισσότερα ...
  • Θρίαμβος Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για το «The Favourite»
    Θρίαμβος Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για το «The Favourite»
    με 0 Σχόλια 1928 Views

    Ηγέτης στην κούρσα για τα Όσκαρ είναι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με 10 υποψηφιότητες. Η ταινία κατάφερε να διακριθεί σε όλες τις ισχυρές κατηγορίες όπως καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ γυναικείου και Β’ γυναικείου ρόλου. Όμως ένας ακόμη Έλληνας κατάφερε να κερδίσει υποψηφιότητα: ο Μιχάλης Παλεοδήμος και  το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ ντοκιμαντέρ Black Sheep στην οποία έχει κάνει τη διεύθυνση φωτογραφίας.


    Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή