Γονείς με ΛΟΑΤΚΙΑ παιδιά: Κύριε Σεφερλή χρόνια τώρα, θίγετε, κοροϊδεύετε και γελοιοποιείτε τα παιδιά μας…

2758 Views
Γονείς με ΛΟΑΤΚΙΑ παιδιά: Κύριε Σεφερλή χρόνια τώρα, θίγετε, κοροϊδεύετε και γελοιοποιείτε τα παιδιά μας… Γονείς με ΛΟΑΤΚΙΑ παιδιά: Κύριε Σεφερλή χρόνια τώρα, θίγετε, κοροϊδεύετε και γελοιοποιείτε τα παιδιά μας…

 


Ανοιχτή επιστολή στον Μάρκο Σεφερλή απευθύνουν μέλη της ομάδας «υπερήφανοι γονείς», που αποτελείται από γονείς με ΛΟΑΤΚΙΑ παιδιά.

Στο κείμενό τους οι γονείς τάσσονται υπέρ της Έλενας Ακρίτα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον γνωστό κωμικό, ενώ αναφέρουν ότι το χιούμορ του Μάρκου Σεφερλή είναι προσβλητικό προς όσους ανθρώπους φέρουν οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Σεφερλή,

Ως ομάδα των Υπερήφανων Γονέων αισθανόμαστε πως οφείλουμε να πάρουμε θέση απέναντι στη διαμάχη σας με την κ. Ακρίτα.

Χρόνια τώρα, θίγετε, κοροϊδεύετε και γελοιοποιείτε τα παιδιά μας, αλλά και ανθρώπους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές των προτύπων σας. Γκέι, λεσβίες, τρανς, νάνοι, χοντροί, κοντοί, γυναίκες, άσχημοι, κουτσοί, στραβοί, άτομα τέλος πάντων με «κουσούρι», όπως είπατε ο ίδιος, υφίστανται την ανελέητη «σάτιρά» σας.

Αρέσκεσθε στα εύκολα θύματα, αυτά που δεν έχουν βήμα για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τον θυμό τους, όταν με τον χαβαλέ και την καζούρα, την συνταγή της επιτυχίας σας, δίνετε άλλοθι στο κοινό σας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία να τους συμπεριφερθεί ανάλογα.

Μπορεί πράγματι να είστε μεγάλος κωμικός, όπως είπε ο κ. Γεωργουσόπουλος. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Είναι το αν σκεφτήκατε ποτέ να αξιοποιήσετε το ταλέντο και την αμεσότητα της επικοινωνίας με το κοινό σας, παρουσιάζοντας κείμενα που δεν είναι κακοποιητικά, απαξιωτικά και προσβλητικά απέναντι σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων, στις οποίες κατά τύχη δεν ανήκετε κι εσείς ο ίδιος.

Θα μπορούσατε ίσως να διακωμωδήσετε ανέντιμους κλέφτες, ψεύτες, νεοναζί, κακούς πολιτικούς. Αλλά αυτοί δεν είναι εύκολοι στόχοι. Η πραγματική σάτιρα όμως έχει στόχο άτομα με δύναμη και θέσεις εξουσίας, όχι ήδη καταπιεσμένα και ευρισκόμενα σε θέση αδυναμίας. Γιατί τότε δεν είναι σάτιρα, είναι κακοποίηση.

Δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε τα κείμενά σας, κι ούτε ποτέ θα το κάναμε, θα ήταν αντίθετο στις αξίες και τις αρχές μας. Μπορούμε όμως να τα κρίνουμε. Να απαντάμε κάθε φορά που υπεραμύνεστε αυτού του «χιούμορ» που κακοποιεί, γελοιοποιεί, μειώνει και ενθαρρύνει ανάλογες συμπεριφορές, λειτουργώντας ως κακό πρότυπο. Σας επισημαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που αποτελούν συνήθη στόχο σας, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν αγωνιστεί πολύ σκληρά για να φτάσουν στο σημείο να ζουν με αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να χλευάζει, χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν άλλοθι την τέχνη.

Η τέχνη προσφέρει παιδεία, ανάταση ψυχής. Ψυχ-αγωγεί, δεν ρίχνει στον Καιάδα όσα άτομα δεν ταιριάζουν με τις εκάστοτε κοινωνικές νόρμες και στερεότυπα. Η τέχνη σέβεται τον άνθρωπο με τη μοναδικότητά του, η τέχνη δίνει χώρο σε όλους. Ανεξαιρέτως.

Ξανασκεφτείτε το λοιπόν.

Μπορείτε σίγουρα και καλύτερα.

Υπερήφανοι Γονείς, ομάδα υποστήριξης κι ενδυνάμωσης γονέων με ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΛΟΑΤΚΙΑΣεφερλής

Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Λίνα Μενδώνη για Αγία Σοφία: «Στη γείτονα χώρα δεν υφίσταται ανεξάρτητη δικαιοσύνη»
Λίνα Μενδώνη για Αγία Σοφία: «Στη γείτονα χώρα δεν υφίσταται ανεξάρτητη δικαιοσύνη»
με 0 Σχόλια 1016 Views

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κατηγορεί τον Ερντογάν για παρέβαση στη δικαιοσύνη, εθνικισμό και προκλητικότητα εναντίον όλου του πολιτισμένου κόσμου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή