Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]

2949 Views
Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos] Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]

 Κρυογενετική: 15 διάσημοι που θέλουν να «παγώσουν» και να ξαναζήσουν [photos]

Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε ότι συμβαίνει μόνο στις ταινίες και στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η μέθοδος της κρυογενετικής (cryonics), υπόσχεται νίκη επί του θανάτου και αναγέννηση. Τουλάχιστον θεωρητικά!

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα.» 

Με αυτή τη φράση οι επαΐοντες της κρυογενετικής προσελκύουν τους μελλοντικούς πελάτες τους, που φυσικά θα πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ για την πολυπόθητη.... αθανασία.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος με απλά λόγια -  Όταν κάποιος πεθαίνει και νομικά ανακοινώνεται νεκρός, το κορμί του διατηρείται μέσα σε υγρό άζωτο στους -196 βαθμούς Κελσίου. Όταν η τεχνολογία και η ιατρική φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο (υψηλότερο από το σημερινό) θα μπορούν οι βλάβες που επέφεραν τον θάνατο κάποιου (καθώς επίσης και το γήρας και οι διάφορες νόσοι) να διορθωθούν μοριακά και - θεωρητικά πάντα- ο άνθρωπος να επιστρέψει ακμαίος στη ζωή.

Το αίμα μέσα στις φλέβες αφαιρείται και αντικαθίσταται με ειδικό αντιψυκτικό, ενώ το κορμί τοποθετείται σε κάψουλες με το κεφάλι προς τα κάτω. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή. Όταν ανακαλυφθεί μια θεραπεία για την ασθένεια που σκότωσε τον κρυογενετικά συντηρημένο, εκείνος -θεωρητικά πάντα- θα μπορέσει να ξαναζήσει.

Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο στο BBC 

Και αν όλα αυτά σας θυμίζουν τον Όστιν Πάουερς ή τον Σταλόνε και τον Γουέσλι Σνάιπς στην ταινία Demolition Man (1993), διαβάστε ποια διάσημα ονόματα θέλησαν στην πραγματικότητα να προχωρήσουν στην κατάψυξη του σώματός τους, προκειμένου κάποτε να ξαναζήσουν!

Ο γνωστός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ έχει δηλώσει ότι εξετάζει τις πιθανότητες να καταψυχθεί γιατί αυτό του δίνει μεγαλύτερες ελπίδες για αθανασία από τη θεωρία της μετά θάνατον ζωής.

Ο γνωστός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ έχει δηλώσει ότι εξετάζει τις πιθανότητες να καταψυχθεί γιατί αυτό του δίνει μεγαλύτερες ελπίδες για αθανασία από τη θεωρία της μετά θάνατον ζωής. 

Ο κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός της σειράς Family Guy έχει συζητήσει την απόφασή του να καταψυχθεί με τον ... Λάρι Κινγκ - που επίσης θέλει να καταψυχθεί.

Ο κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός της σειράς Family Guy έχει συζητήσει την απόφασή του να καταψυχθεί με τον ... Λάρι Κινγκ - που επίσης θέλει να καταψυχθεί. 

Ο Σάιμον Κάουελ θέλει άλλη μια ευκαιρία να κρίνει τους μελλοντικούς ποπ σταρς σε κάποιο ριάλιτι τύπου X Factor του μέλλοντος. Έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει όσο όσο για να καταψύξει το σώμα του μετά

Ο Σάιμον Κάουελ θέλει άλλη μια ευκαιρία να κρίνει τους μελλοντικούς ποπ σταρς σε κάποιο ριάλιτι τύπου X Factor του μέλλοντος. Έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει όσο όσο για να καταψύξει το σώμα του μετά το θάνατό του. 

Η Πάρις Χίλτον έχει τα λεφτά έχει και τη ματαιοδοξία να θέλει να ... ξαναγεννηθεί στο μέλλον. Η κληρονόμος της δυναστείας Χίλτον έχει εκφράσει την επιθυμία της να εξερευνήσει την πιθανότητα της κρυ

Η Πάρις Χίλτον έχει τα λεφτά έχει και τη ματαιοδοξία να θέλει να ... ξαναγεννηθεί στο μέλλον. Η κληρονόμος της δυναστείας Χίλτον έχει εκφράσει την επιθυμία της να εξερευνήσει την πιθανότητα της κρυογενετικής. 

Το ποπ είδωλο Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει περάσει και λίγα με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είνα πραγματικά αποφασισμένη να το κάνει πάντως το διαδίκτυο την συμπεριλαμβάνει στη

Το ποπ είδωλο Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν έχει περάσει και λίγα με τα ναρκωτικά και την κατάθλιψη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είνα πραγματικά αποφασισμένη να το κάνει πάντως το διαδίκτυο την συμπεριλαμβάνει στη λίστα των διάσημων που έχουν αχοληθεί με το θέμα cryonics.

Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα, ο πυγμάχος είδωλο Μοχάμεντ Άλι είχει ασχοληθεί με την πιθανότητα να επιμηκύνει το... μέλλον του, από το 1980. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε πραγματικότητ
Ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ου αιώνα, ο πυγμάχος είδωλο Μοχάμεντ Άλι είχει ασχοληθεί με την πιθανότητα να επιμηκύνει το... μέλλον του, από το 1980. Δεν γνωρίζουμε αν έγινε πραγματικότητα το θεωρητικό ενδιαφέρον του... Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Πατέρας εννέα παιδιών, απεβίωσε στις 3 Ιουνίου 2016 σε νοσοκομείο της Αριζόνα μετά από αναπνευστικό πρόβλημα.
Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους είναι ότι δήθεν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν έχει πεθάνει, αλλά τον έχουν ?καταψύξει σε μια κλινική? (κρυογονική) και ότι τάχα θα το ξεπαγώσουν, όταν θα βρεθεί το φά
Ένας από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους είναι ότι δήθεν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν έχει πεθάνει, αλλά τον έχουν ?καταψύξει σε μια κλινική? (κρυογονική) και ότι τάχα θα το ξεπαγώσουν, όταν θα βρεθεί το φάρμακο της ασθένειάς του. Υποτίθεται ότι έχει αφήσει πολλά χρήματα για τη συντήρηση του στην κατάψυξη. Κατά μία άλλη εκδοχή (Bell, 1996, σ.123) αναφέρεται ότι το παγωμένο σώμα του βρίσκεται θαμμένο στη γη, στην Disneyland, κάτω από το κάστρο της Σταχτοπούτας?
Ο Τεντ Γουίλιαμς, Αμερικανός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, είναι ήδη  παγωμέμος  και περιμένει τη μέρα που η τεχνολογία και η ιατρική θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει μεταμόσχευση κα

Ο Τεντ Γουίλιαμς, Αμερικανός ποδοσφαιριστής και μάνατζερ, είναι ήδη «παγωμέμος» και περιμένει τη μέρα που η τεχνολογία και η ιατρική θα του δώσουν τη δυνατότητα να κάνει μεταμόσχευση καρδιάς (πέθανε από καρδιομυοπάθεια) και να ξαναζήσει. 

Άλλος ένας αστικός μύθος είναι ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταψυχθεί το σώμα του και να ξαναζήσει.  Όμως ο τρόπος που πέθανε δεν επέτρεψε την προετοιμασί

Άλλος ένας αστικός μύθος είναι ότι ο Μάικλ Τζάκσον είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταψυχθεί το σώμα του και να ξαναζήσει. Όμως ο τρόπος που πέθανε δεν επέτρεψε την προετοιμασία του σώματός του με το σωστό τρόπο για τη διαδικασία και έτσι ΔΕΝ βρίσκεται σε μια δεξαμενή «παγωτό».

Η Ασιάτισσα ηθοποιός Λούσι Λιου έχει δηλώσει ότι όταν πεθάνει θέλει να καταψυχθεί και ... να την τοποθετήσουν στην ντουλάπα της απόλυτης Αμερικανίδας σελέμπριτι, Ναν Κέμπνερ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί

Η Ασιάτισσα ηθοποιός Λούσι Λιου έχει δηλώσει ότι όταν πεθάνει θέλει να καταψυχθεί και ... να την τοποθετήσουν στην ντουλάπα της απόλυτης Αμερικανίδας σελέμπριτι, Ναν Κέμπνερ. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αστειευόταν.

Ο Ντικ Κλερ ηθοποιός και συγγραφέας πέθανε το 1988 και έγινε γνωστός στην Αμερική από τις σειρές  It's a Living ,  The Facts of Life  και  Mama's Family

Ο Ντικ Κλερ ηθοποιός και συγγραφέας πέθανε το 1988 και έγινε γνωστός στην Αμερική από τις σειρές «It's a Living», «The Facts of Life» και «Mama's Family». Έφυγε από πολλαπλές λοιμώξεις που προκλήθηκαν από το AIDS, σε ηλικία 57 ετών. Έχει καταψυχθεί στο Alcor Life Extension Foundation.

Στην ταινία «Austin Powers: International Man of Mystery» (1997) ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς καταψύχθηκε κρυογενετικά ... και επανήλθε στη ζωή.
Στην ταινία «Austin Powers: International Man of Mystery» (1997) ο ηθοποιός Μάικ Μάγιερς καταψύχθηκε κρυογενετικά ... και επανήλθε στη ζωή.
Στην ταινία Demolition Man ο Γουέσλι Σνάιπς γνώρισε της χάρες της κρυογενετικής ... αναγεννήθηκε εγκληματίας και επικίνδυνος.

Στην ταινία Demolition Man ο Γουέσλι Σνάιπς γνώρισε της χάρες της κρυογενετικής ... αναγεννήθηκε εγκληματίας και επικίνδυνος. 

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Demolition Man Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Demolition Man Σιλβέστερ Σταλόνε.

Ο διάσημος καθηγητής ψυχολογίας της Καλιφόρνια James Hiram Bedford (20 Απριλίου 1893 ? 12 Ιανουαρίου 1967) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το σώμα του έχει καταψυχθεί με τη μέθοσο της κρυγενετικής, και παρ
Ο διάσημος καθηγητής ψυχολογίας της Καλιφόρνια James Hiram Bedford (20 Απριλίου 1893 ? 12 Ιανουαρίου 1967) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που το σώμα του έχει καταψυχθεί με τη μέθοσο της κρυγενετικής, και παραμένει συντηρημένος στο Alcor Life Extension Foundation.
Πηγή: www.tff.gr/

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
Ο Δημήτρης Μυλωνάς στην Κ/supa: «Μεγάλη τύχη η συνύπαρξη με τον Σ. Χατζάκη και το Σλουθ» | Interview
με 0 Σχόλια 1223 Views
Για το «Σλουθ» που επαναλαμβάνεται στο Αριστοτέλειον και για άλλα... ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς  μιλά στην  Ελπίδα Παπαδανιήλ για την Κουλτουρόσουπα 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη