Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter!

1012 Views
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter! Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης... στο Twitter!


Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένας πολίτης επιχειρεί να μεταφέρει με tweet τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βάσει των απομνημονευμάτων του...

Μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία εμφανίζεται στα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεκριμένα στο twitter.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένας πολίτης επιχειρεί να μεταφέρει με tweet τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, βάσει των απομνημονευμάτων του και των επιστολών που φιλοξενούνται σε επίσημα Αρχεία του Κράτους με σκοπό να ανακινήσει τη μνήμη των Ελλήνων χρηστών του twitter. Ζωντανεύοντας την ιστορία, «τουιτάροντας» ως Κολοκοτρώνης με τη γλώσσα της εποχής και περιοριζόμενος στις προϋποθέσεις που θέτει η πλατφόρμα, πρόκειται για ένα εγχείρημα που μπορεί να φαίνεται εύκολο, έχει όμως, λόγω της συντομίας και της συμπύκνωσης, αρκετές δυσκολίες.

kolokotronis__3_

kolokotronis__2_Ο διαχειριστής του λογαριασμού που διατηρεί την ανωνυμία του, προετοιμάζεται από το 2019εν όψει της επετείου του 2021. Όλα αυτά που υπαγόρευσε ο Στρατηγός στον Γεώργιο Τερτσέτη απαίτησαν πολλές ώρες μελέτης για να μεταφερθούν στο twitter σωστά, ώστε να μην παρερμηνευτεί το νόημα του κάθε γεγονότος και όπως φαίνεται κερδίζει μέρα με τη μέρα, τις εντυπώσεις καθώς οι χρήστες δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για να μάθουν για τη ζωή του Θοδωράκη διαβάζοντας μία ατάκα του. Από τα νεανικά του χρόνια, τις μεγάλες μάχες, τις κακές στιγμές αλλά και τις όχι τόσο γνωστές πτυχές της ζωής του οι οποίες αναδεικνύουν τη φιλοπατρία και την ευαίσθητη πλευρά του.

Αυτός ο λογαριασμός στο twitter έρχεται να μας θυμίσει αυτό που είπε ο ίδιος ο Στρατηγός: «Είς εσάς μένει να ισάσετε & να στολίσετε τον τόπο όπου ημείς ελευθερώσαμε».

ΠΗΓΗ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή