Ζωή Κωνσταντοπούλου: εδώ υπογράφεις για την πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

247 Views
Ζωή Κωνσταντοπούλου: εδώ υπογράφεις για την πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής. Ζωή Κωνσταντοπούλου: εδώ υπογράφεις για την πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: εδώ υπογράφεις για την πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής.

Να υποβληθεί άμεσα πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζητούν τα μέλη της ομάδας του Facebook «Πρόταση Μομφής στην ΠτΒ», σε δεύτερη επιστολή που απέστειλαν προς τους βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην επιστολή, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 40.000 υπογραφές υπέρ της πρότασης μομφής και ζητούν εκ νέου από τους βουλευτές να «αντιδράσουν θεσμικά, υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου».

«Αν σας είναι δύσκολο να παρακάμψετε ανταγωνισμούς, σκοπιμότητες και κάθε είδους κομματικούς υπολογισμούς, γίνετε μέλος της ομάδας μας στο https://www.facebook.com/groups/banPtV/», τονίζουν ακόμη, προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να συγκεντρωθεί, μέσω αυτού του ανεξάρτητου και διακομματικού “οχήματος” που σας προσφέρεται, ο απαραίτητος αριθμός των 50 υπογραφών για την πρόταση μομφής».

Τονίζουν δε ότι «υπάρχουν, άλλωστε, συνάδελφοί σας ήδη στην Ομάδα μας», απευθυνόμενοι στους βουλευτές.

«Εκείνο που προέχει και επείγει είναι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος και να σταματήσει η συνεχής παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και των δημοκρατικών παραδόσεων», τονίζεται στην επιστολή.

Υποστηρίζεται επίσης ότι τυχόν προεδρία της κ. Κωνσταντοπούλου σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα οδηγούσε σε παρόμοια φαινόμενα με αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, και προσθέτουν ότι τυχόν λειτουργία θερινών τμημάτων θα μπορούσε να δυναμιτισθεί πολύ εύκολα, με βάση τις εξουσίες που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου «από τη μια δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής κι από την άλλη παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική», επαναλαμβάνουν τα μέλη της ομάδας.

Επισημαίνουν προς τους βουλευτές ότι είναι «αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο», και τους καλούν να πράξουν το καθήκον τους, καθώς, όπως προσθέτουν, «είναι αναγκαίο, όπως αποδείχθηκε προηγουμένως, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή