Θες το iPhone 12 που μόλις κυκλοφόρησε; Δες και πόσες μέρες θα δουλέψεις για να το αποκτήσεις (Πίνακας)

1919 Views
Θες το iPhone 12 που μόλις κυκλοφόρησε; Δες και πόσες μέρες θα δουλέψεις για να το αποκτήσεις (Πίνακας) Θες το iPhone 12 που μόλις κυκλοφόρησε; Δες και πόσες μέρες θα δουλέψεις για να το αποκτήσεις (Πίνακας)

 

Η Apple παρουσίασε την Τρίτη τη νέα «οικογένεια» smartphones της, τη σειρά των iPhone 12, η οποία αποτελείται από το «απλό» iPhone 12, το «mini», το Pro και το μεγαλύτερο απ' όλα με οθόνη 6,7 ιντσών, Pro Max.

Οι τιμές των νέων συσκευών της Apple αρχίζουν από τα 699 δολάρια για το Mini και φθάνουν τα 1.099 για τη βασική έκδοση του Pro Max, ενώ το iPhone 12 Pro αρχίζει από τα 999 δολάρια.
Οι αναλυτές της εταιρείας picodi.com, υπολόγισαν, λοιπόν, πόσες μέρες θα πρέπει να εργαστεί κάποιος σε μία από 43 χώρες, με βάση τον μέσο μισθό της κάθε χώρας, ώστε να αποκτήσει ένα iPhone 12 Pro με μνήμη 128 GB.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, Ινδία, Μεξικό και Ρωσία χρειάζονται τις περισσότερες μέρες, ενώ στον αντίποδα, η Ελβετία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία τις λιγότερες, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 12η θέση με 26,5 μέρες.

Υποθέτοντας ότι ο μέσος μισθός στη χώρα μας σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι 1.202,09 ευρώ μεικτά, 936 (καθαρά) ένας Έλληνας θα έπρεπε να εργάζεται 26,5 ημέρες για να μπορέσει να αγοράσει το καινούργιο μοντέλο iPhone (χωρίς να λαμβάνονται υπ όψιν άλλα έξοδα διαβίωσης), 1,2 ημέρες λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Στη Γερμανία είναι λιγότερες από 10 ημέρες (9,7). Στην Κύπρο θα πρέπει να δουλέψουμε λίγο περισσότερα από δύο εβδομάδες.
 
Ο δείκτης iPhone 2020 υπολογίστηκε με βάση τις επίσημες τιμές του iPhone 12 Pro (με μνήμη 128GB), οι οποίες παρέχονται από τοπικά καταστήματα της Apple ή εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές. Οι μέσοι μισθοί προέρχονται από ιστότοπους στατιστικών γραφείων ή σχετικών υπουργείων και ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσης των τιμών iPhone σε μια δεδομένη χώρα.
 
Οι καθαροί μισθοί αποκτήθηκαν χρησιμοποιώντας τοπικούς υπολογιστές μισθών. Διαιρέσαμε τον μηνιαίο μισθό με 21 – τον μέσο αριθμό εργάσιμων ημερών σε ένα μήνα. Σε χώρες όπου τα στατιστικά γραφεία χρησιμοποιούν εβδομαδιαίες τιμές, διαιρέσαμε τον μισθό με 5. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: iPhone 12

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή