ΑΙΣΧΟΣ: H Digea επιμένει να κλείσει το Mega

292 Views
 ΑΙΣΧΟΣ: H Digea επιμένει να κλείσει το Mega ΑΙΣΧΟΣ: H Digea επιμένει να κλείσει το Mega

  H Digea επιμένει να κλείσει το Mega 

Αμετακίνητη στην απόφασή της να προχωρήσει στην υποβάθμιση του σήματος του τηλεοπτικού σταθμού Mega, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το κανάλι θα χαθεί από εκατοντάδες χιλιάδες τηλεοπτικούς δέκτες ανά την Ελλάδα, παραμένει η Digea - Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.

H εταιρεία για μια ακόμη φορά ενημερώνει μέσω... ανεπίσημης ενημέρωσηςπως η διοίκηση του Mega την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε στη Digea πρόταση αποπληρωμής των οφειλών του σταθμού, ωστόσο υιοθετεί το, έωλο -σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της αγοράς-, επιχείρημα πως "η πρόταση αυτή δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη και δέσμευση των δανειστριών τραπεζών οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, ενώ παράλληλα, δεν προέβλεπε αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος”.

Η Digea επιμένει να πέσει "μαύρο” στο Mega, παρότι έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια να επιλυθούν τα μετοχικά και δανειακά ζητήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο τηλεοπτικός σταθμός. Κύκλοι της αγοράς βλέπουν πίσω από την επιμονή της Digea ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα που σχετίζονται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα, ιδιαίτερα εάν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι βασικοί μέτοχοι της Digea είναι ανταγωνιστικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. 

Στην προσπάθεια της να αιτιολογήσει την απόρριψη της πρότασης της διοίκησης του Mega για την αποπληρωμή των οφειλών του σταθμού, η εταιρεία στην ανεπίσημη ενημέρωσή της αναφέρει τρεις λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή: 

1. Τη δέσμευση των εσόδων του Mega από τους πιστωτές του, η οποία πρακτικά αφαιρεί από την εταιρεία τη δυνατότητα πληρωμών,
2. Την παραδοχή και από το ίδιο το Mega, ότι δεν έχει τη δυνατότητα διαχείρισης των εσόδων του σταθμού,
3. Την έλλειψη δέσμευσης εκ μέρους του Mega προς καταβολή των ποσών που οφείλει στην Digea.

Η Digea αναφέρει πως "παρά του ότι, μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος εννέα περίπου μηνών, το οικονομικό πρόβλημα του Mega είναι διαρκές και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινό, η Digea του έδωσε τη δυνατότητα να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι κάτωθι προϋποθέσεις: 

* δέσμευση για συγκεκριμένες καταβολές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,
* οι δανείστριες Τράπεζες του Mega θα συναινούσαν στην εκ μέρους του πρόταση και θα επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή των οφειλών προς την Digea, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η όποια πρόταση εκ μέρους του αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί”.

Στο πλαίσιο αυτό η Digea ενημέρωσε το Mega ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 16/02/2017, θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα, τα οποία εάν υλοποιηθούν θα αποτελέσουν σημαντικό πλήγμα στο εγχείρημα να παραμείνει το Mega "στον αέρα”. 

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 18:00 έως τις 21:00 σήμερα Τετάρτη (15 Φεβρουαρίου) αποφάσισε η Ένωση Συντακτών, στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR, Ε και ΑΡΤ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το επικείμενο "μαύρο" στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, το οποίο θα επιβάλει από τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο ψηφιακός πάροχος DIGEA, λόγω ανεξόφλητων οφειλών του καναλιού. Στη στάση εργασίας συμμετέχει η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΒΕ. Οι Ενώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ώρα της στάσης, έξω από τα γραφεία της DIGEA, στο Μαρούσι.

Από την πλευρά της, η DIGEA, με ένα νέο non paper, ενημερώνει ότι η διοίκηση του MEGA, στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε πρόταση αποπληρωμής των χρεών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς αυτήν. Ωστόσο, υπογραμμίζει η DIGEA, η πρόταση δεν περιελάμβανε τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, συνεπώς δεν έγινε αποδεκτή. Επίσης προσθέτει ότι, μετά την πάροδο εννέα περίπου μηνών, με το οικονομικό πρόβλημα του MEGA να είναι διαρκές, η DIGEA έδωσε τη δυνατότητα στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. να προσκομίσει πρόταση διακανονισμού, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα δεσμευόταν για συγκεκριμένες καταβολές, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και ότι θα υπήρχε η συναίνεση εκ μέρους των δανειστριών τραπεζών για την αποπληρωμή των οφειλών προς την DIGEA. Στο πλαίσιο αυτό η DIGEA ενημέρωσε το MEGA ότι από την Πέμπτη 16/02/2017 θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα, από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα.

ΑΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: DigeaMegaΑγανάκτηση

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
Ημερολόγια καραντίνας: Ο Στέλιος Βραχνής εξομολογείται στην «Κ» πως αντιμετωπίζει το Μένουμε_σπίτι
με 0 Σχόλια 2700 Views

Προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου προσκαλούνται και καλούνται να εξομολογηθούν στην Κουλτουρόσουπα πως αντιμετωπίζουν το #Μένουμε_σπίτι δίνοντας το δικό τους οδηγό επιβίωσης στην εποχή ενός αόρατου εχθρού…  Στέλιος Βραχνής, Σκηνοθέτης - ηθοποιός.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή