Rss title here http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Thu, 22 Feb 2018 09:39:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[«Άι στο διάολο» Τασία Χριστοδουλοπούλου ή πως δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα…]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tasia-xristodoulopoulou-ai-diaolo-23074/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tasia-xristodoulopoulou-ai-diaolo-23074/#comments +Thu, 22 Feb 2018 09:39:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tasia-xristodoulopoulou-ai-diaolo-23074/  Την δική της διάσταση για την επίμαχη δήλωση «Άι στο διάολο» που είπε στον Χαράλαμπο Αθανασίου έδωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. 


]]>
Ο δαίμων του μικροφώνου ξαναχτύπησε στη Βουλή αποκαλύπτοντας τις θαυμαστές σχέσεις μεταξύ των εκπροσώπων του λαού στον ναό της Δημοκρατίας. Θα μου πείτε άνθρωπος είναι και η Χριστοδουλοπούλου! Ναι, αλλά έτυχε εκείνη τη στιγμή να προεδρεύει και της Ολομέλειας. 

Ακούγεται καθαρά, έστω κι αν το είπε ψιθυριστά, να διαολοστέλνει τον βουλευτή της ΝΔ, κ.Αθανασίου, εκ Λέσβου προερχόμενο ο οποίος αντελήφθη την ύβρη κατόπιν εορτής όταν τη διάβασε στα πρακτικά. Η κα Χριστοδουλοπούλου απλώς διέγραψε τη φράση από τα πρακτικά της Βουλής και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. 

Την δική της διάσταση για την επίμαχη δήλωση «Άι στο διάολο» που είπε στον Χαράλαμπο Αθανασίου έδωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. 


Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου
«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνηςκ. Χαρ. Αθανασίου. 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι όταν πήρε τον λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος κι αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, για αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά. 

Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν «στημένη», αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποίησουν για να με πλήξουν». 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tasia-xristodoulopoulou-ai-diaolo-23074/feed/
<![CDATA[Έρχονται τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΙΖ της Κουλτουρόσουπα. ]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouiz-promo-23067/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouiz-promo-23067/#comments +Wed, 21 Feb 2018 11:40:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouiz-promo-23067/  Έρχονται τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΙΖ της Κουλτουρόσουπα. Μάθε, παίξε, διασκέδασε, αποθήκευσε, εκτύπωσε… ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου & κάθε Δευτέρα στο μοναδικό και ουσιώδες θεατρικό σαιτ της Θεσσαλονίκης - www.Kulturosupa.gr

]]>
 Έρχονται τα ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΙΖ της Κουλτουρόσουπα. 


Μάθε, 
παίξε,
διασκέδασε, 
αποθήκευσε, 
εκτύπωσε…
.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ:
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
&
κάθε Δευτέρα στο μοναδικό και ουσιώδες θεατρικό σαιτ της Θεσσαλονίκης
.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouiz-promo-23067/feed/
<![CDATA[Ο Ερντογάν… κυνηγά τον Έλληνα γραφίστα Jo Di (Photo)]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-jo-di-photo--23059/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-jo-di-photo--23059/#comments +Wed, 21 Feb 2018 10:07:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-jo-di-photo--23059/  Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Jo Di στην ιστοσελίδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δικαστική απόφαση απαιτεί να “κατέβει” από το Διαδίκτυο γράφημα του γνωστού γραφίστα μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις που αφορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό και την πολιτική του σε Twitter, Facebook κ.α.

]]>
 Στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν φέρεται ότι είναι ο γνωστός Ελληνας γραφίστας Jo Di.


Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Jo Di στην ιστοσελίδα του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με δικαστική απόφαση απαιτεί να “κατέβει” από το Διαδίκτυο γράφημα του γνωστού γραφίστα μαζί με άλλες δεκάδες δημοσιεύσεις που αφορούν τον Τούρκο πρωθυπουργό και την πολιτική του σε Twitter, Facebook κ.α.

Συγκεκριμένα, ο Jo Di γράφει:
«Σήμερα το πρωί, έλαβα ένα e-mail από το νομικό τμήμα του Twitter. Σε αυτό έχει επισυναφθεί μια απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα (Twitter, Facebook κ.α.) που αφορούν στην δράση του Erdogan. Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)»
Το δημοσίευμα
Η αναφορά στον Erdogan, είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα, το 2015 και ανέφερε το τι φώναζαν οι Τούρκοι, οι οποίοι είχαν κατέβει στο δρόμο. «Δολοφόνε Erdogan» φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο.
/
Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter
Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-jo-di-photo--23059/feed/
<![CDATA[Γιατί η «σχεδία» θα κοστίζει 4€ από το τεύχος Μαρτίου; Ρωτήστε τον Τσίπρα..]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-5-evro-23041/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-5-evro-23041/#comments +Tue, 20 Feb 2018 10:13:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-5-evro-23041/  Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει εισφορές για τον ΕΦΚΑ ύψους 26,95% που βαρύνουν αποκλειστικά τον εργαζόμενο σε περιπτώσεις αποδείξεων επαγγελματικής δαπάνης, είναι ο λόγος που από τον Μάρτιο, το περιοδικό «σχεδία» που πωλούν άστεγοι σε όλη την Αθήνα, θα πωλείται πλέον προς 4 ευρώ αντί για 3, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 

]]>
Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει εισφορές για τον ΕΦΚΑ ύψους 26,95% που βαρύνουν αποκλειστικά τον εργαζόμενο σε περιπτώσεις αποδείξεων επαγγελματικής δαπάνης, είναι ο λόγος που από τον Μάρτιο, το περιοδικό «σχεδία» που πωλούν άστεγοι σε όλη την Αθήνα, θα πωλείται πλέον προς 4 ευρώ αντί για 3, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. 


Οι υπεύθυνοι του περιοδικού, με αναλυτική ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, εξηγούν πως το καθαρό κέρδος του κάθε αστέγου - πωλητή σε κάθε τεύχος που πουλάει, είναι 1,5 ευρώ. Βάσει του συγκεκριμένου νόμου, που ρητά αναφέρει ότι η παρακράτηση επιβαρύνει τον εργαζόμενο, θα έπρεπε το 26,95% του ποσού αυτού, δηλαδή περί τα 40 λεπτά, να παρακρατείται υπέρ του ΕΦΚΑ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, που είναι πρωτεύουσας σημασίας να μην μειωθεί το 1,5 ευρώ που κερδίζει ο άστεγος από τις πωλήσεις, εναλλακτική λύση θα ήταν να καλύπτει το ποσό το ίδιο το περιοδικό. Όπως εξηγούν πολύ αναλυτικά οι υπεύθυνοι όμως, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο χωρίς παράλληλη αύξηση της τιμής του περιοδικού. 


Στην ανάρτησή τους πάντως, οι υπεύθυνοι της «σχεδίας» δεν παραλείπουν να τονίσουν πως μέσω της νέας κατάστασης, οι άστεγοι πωλητές θα είναι πλέον ασφαλισμένοι και θα απολαμβάνουν κάποιας ιατρικής περίθαλψης.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανάρτηση:
Γιατί η «σχεδία» θα κοστίζει 4€ από το τεύχος Μαρτίου 2018;
Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες και υποστηρικτές της «σχεδίας» μας,
Από το επόμενο τεύχος (#57, Μάρτιος 2018) είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην αναπροσαρμογή της τιμής πώλησης του περιοδικού από τα 3,00€ που είναι σήμερα στα 4,00€.
Θεωρούμε χρέος μας να σας εξηγήσουμε το «γιατί». Είναι μια δύσκολη συνθήκη, που έχει, όμως, και μια φωτεινή πλευρά.

Ο λόγος είναι ένας και πολύ απλός: Η επιβολή ΕΦΚΑ (26,95%) στις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ισχύουν πλέον, «στις καθαρές μηνιαίες αμοιβές (δηλαδή, αφού αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου) θα επιβληθεί εισφορά 20% υπέρ του κλάδου κύριας ασφάλισης και εισφορά 6,9% υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι εισφορές αυτές θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον απασχολούμενο, δηλαδή ο εργοδότης δεν θα έχει καμία συμμετοχή». Οι αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης είναι ο τρόπος με τον οποίο αμείβονται οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια.
Η λογική, λοιπόν, λέει ότι από το καθαρό έσοδο του κάθε πωλητή της «σχεδίας» θα πρέπει η «σχεδία» να παρακρατεί το 26,95% (δηλαδή, περίπου 40 λεπτά από το 1,50€) για τον ΕΦΚΑ του. 

Εμείς, όμως, βλέποντας τους ανθρώπους καθημερινά και γνωρίζοντας τις φοβερές ανάγκες τους, τους αγώνες και τις αγωνίες τους, θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε, όσο αντέχουμε, αυτό το «1,5€ καθαρό» και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό, σε αυτή τη φάση, είναι η αύξηση της τιμής του περιοδικού (η οποία νέα τιμή για το περιεχόμενο και όχι μόνο για την κοινωνική του διάσταση παραμένει σε λογικά επίπεδα, και ίσως κάτω από τον μέσο όρο κόστους αντίστοιχων περιοδικών που κυκλοφορούν. Είναι η πρώτη αύξηση σε αυτά τα πέντε χρόνια κυκλοφορίας).

Η τρίτη λύση (πέρα, δηλαδή, από το να επωμιστούν οι ίδιοι οι διανομείς τον ΕΦΚΑ –που είναι αυτό το οποίο προβλέπει ο νόμος– ή να αυξηθεί η τιμή του περιοδικού) είναι να αναλάβει η «σχεδία» και αυτή την υποχρέωση, κάτι, όμως, που θα καθιστούσε την προσπάθειά μας μη βιώσιμη. Ας μην ξεχνάμε ότι η «σχεδία» είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια, στέκεται μόνη της και με τη βοήθεια των αναγνωστών όρθια, χωρίς να περιμένει λύσεις από επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις κ.λπ. 

Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από το 1,50 ευρώ ή 50% επί της αναγραφόμενης τιμής πώλησης, επιλογή μας, ακριβώς εξαιτίας αυτής της λαχτάρας να υποστηρίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τον άνθρωπο, είναι, όλα αυτά τα χρόνια, για εύλογο χρονικό διάστημα και όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, να καταβάλλει η ίδια η «σχεδία» εξ ολοκλήρου τον αναλογούντα φόρο (20%) και το χαρτόσημο (3,6%) που αντιστοιχούν στο 1,50 ευρώ. Το ποσό αυτό ανέρχεται συνολικά στα 46,3 λεπτά του ευρώ. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια οι μεικτές απολαβές των πωλητών της «σχεδίας» ανέρχονται στα 1,963 ευρώ ανά τεύχος, ήτοι 65,45% επί της τιμής πώλησης του τεύχους. Η προσπάθειά μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να καλυφθεί αυτή η διαφορά, αυτό το ποσό μέσα από την αύξηση των διαφημιστικών εσόδων κυρίως, πράγμα, βεβαίως, καθόλου εύκολο, παρά το γεγονός ότι η «σχεδία» έχει πολύ υψηλή κυκλοφορία. Είναι μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. 
Επιπλέον, 0,18€ ή 6% είναι ο ΦΠΑ.
Περίπου 38,7 λεπτά (ή 12,9% επί του συνόλου) είναι το κόστος εκτύπωσης ανά τεύχος. Στα έξοδα εκτύπωσης περιλαμβάνεται το κόστος των όποιων επανεκτυπώσεων, αλλά και εκείνο των επιστροφών (αδιάθετα τεύχη του μήνα), με το οποίο, βεβαίως, επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου η «Διογένης».

Το υπόλοιπο 15,68% (ή 0,47€ από το σύνολο των 3 ευρώ) αξιοποιείται για να καλυφθούν οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, στις οποίες, πέρα από τα όποια λειτουργικά έξοδα (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ενοίκια, μισθοδοσία κ.λπ), περιλαμβάνονται τα έξοδα για την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» (Εθνική Αστέγων), τις «Αόρατες Διαδρομές», σεμινάρια φωτογραφίας, κεραμικής και όποιες άλλες δραστηριότητες υλοποιούνται για την υποστήριξη των ανθρώπων της «σχεδίας», έξοδα επικονωνίας κ.ά. (Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της «σχεδίας» www.shedia.gr, όπου αναρτώνται οι ετήσιοι κοινωνικοί και οικονομικοί απολογισμοί). 

Είναι αδύνατον να επωμιστούμε και τον ΕΦΚΑ.

Η αύξηση της τιμής στα 4€ θα επιτρέψει στον διανομέα να διατηρήσει το «καθαρό έσοδο» του 1,5 ευρώ ανά τεύχος, να πληρωθεί ο ΕΦΚΑ (26,95%), ο φόρος (20%) και το χαρτόσημο (3,6%), και να παραμείνει βιώσιμος οργανισμός η «σχεδία».

Για να το πούμε σε απόλυτους αριθμούς, από τα 4,00€, το 1,50€ αποτελεί απευθείας έσοδο για τον διανομέα, 0,64€ είναι ο φόρος + χαρτόσημο (23,6%) και τα 0,56€ είναι ο ΕΦΚΑ (26,95%). 

Συνολικά, δηλαδή, από τα 4,00€ τα 2,70€ πηγαίνουν στον άνθρωπο-διανομέα.
Είκοσι τέσσερα (24) λεπτά είναι ο ΦΠΑ (6%).

Το υπόλοιπο 1,06€ θα αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του οργανισμού (με τη δαπάνη για τη εκτύπωση του περιοδικού να έχει τη μερίδα του λέοντος), την υποστήριξη υφιστάμενων (όπως το «Γκολ στη Φτώχεια») και την ανάπτυξη νέων κοινωνικών προγραμμάτων και λύσεων.

Τα δύο πινακάκια που συνοδεύουν αυτό το κείμενο/ανάρτηση «εξηγούν» τι ίσχυε και τι θα ισχύει πλέον σε σχέση με την ερώτηση «πού πάνε τα 3€/4€;».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Το θετικό είναι ότι πλέον οι άνθρωποι της «σχεδίας» έχουν ασφαλιστικό χρόνο, χωρίς να μειώνεται το άμεσο, απευθείας έσοδό τους. Αυτός είναι, επαναλαμβάνουμε, και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο η τιμή του περιοδικού αυξάνεται από 3,00€ σε 4,00€.
Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, είναι ο λόγος που καλούμε με πολύ σεβασμό τον αναγνώστη και υποστηρικτή να «σηκώσει», εφόσον το επιτρέπουν και οι δικές του δυνάμεις (ξέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υποστηρικτών της «σχεδίας» είναι άνθρωποι του μόχθου και οι ίδιοι) αυτή την αύξηση. 

Σε περίπτωση που διατηρούνταν η τιμή των 3 ευρώ, το καθαρό έσοδο για τον πωλητή θα ήταν 0,83€ (83 λεπτά) ανά τεύχος (συν την επιστροφή του 20% από την εφορία, ενδεχομένως). Ή, στην καλύτερη περίπτωση, 1,15€ ανά τεύχος (εφόσον θα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα η «σχεδία» να πληρώνει τον φόρο + το χαρτόσημο, 23,6%).

Η λύση να πάει η τιμή του τεύχους 3,5€ (και όχι 4€), εφόσον κρατήσουμε τη λογική του 1,5€ «καθαρό» στον διανομέα δεν είναι βιώσιμη, αν η σχεδία εξακολουθεί να καταβάλλει το 23,6% (φόρο και χαρτόσημο) και, βεβαίως, τον ΕΦΚΑ (26,95%).


Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
Παρά τη μεγάλη δυσκολία και αναστάτωση που μας έχει δημιουργήσει αυτή η νέα συνθήκη, προσπαθούμε να εστιάσουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων (αν και έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε). Ετσι προσπαθούμε να πορευτούμε όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε χαρούμενοι γιατί πλέον οι άνθρωποι της «σχεδίας» έχουν
Α) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Β) ασφαλιστικό χρόνο

Που, πρακτικά, σημαίνει ότι κάποιοι από τους πιο ηλικιωμένους μας που τους λείπουν μια χούφτα ένσημα ενδέχεται να πάρουν σύνταξη. Βλέπουμε τη χαρά στα πρόσωπά τους. Είναι και δική μας χαρά. Είναι και χαρά της κοινωνίας ολόκληρης που τόσα χρόνια σας στηρίζει εσάς, στηρίζει και τη συλλογική μας προσπάθεια, τον αγώνα, το όραμα.

Είναι ο λόγος που μπορούμε και συνεχίζουμε.

Από την άλλη, είναι αλήθεια, βεβαίως, ότι αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς από τους ανθρώπους που φορούν το κόκκινο γιλέκο και σε όλους μας. Είναι αλήθεια ότι το Φεβρουάριο είναι πράγματι λιγότεροι πωλητές στο δρόμο. Στους κόλπους της «σχεδίας» επικρατεί μια ανασφάλεια, μια σύγχυση, μια πίκρα σε ορισμένους. Κάποιοι έχουν αποχωρήσει, απογοητευμένοι.
 Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να υποστηρίξουμε τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς συνανθρώπους μας να υποστηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους.

Σας ευχαριστούμε πολύ.
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Η ομάδα της «σχεδίας»

Α για αγάπη, για αλληλεγγύη, για αξιοπρέπεια.

ΥΓ.: Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας αποκαλύψουμε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο (2017) έχουμε στείλει επιστολή σε όλα τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας κ.λπ), για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς της πατρίδας μας και την υποστήριξή τους. Για κάθε ζήτημα (επτά συνολικά) που θέταμε στο υπόμνημά μας υπήρχε και μία προτεινόμενη λύση, με επιχειρήματα και παραδείγματα για το τι ισχύει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό (Γερμανία, Αυστραλία κ.λπ.). Το ζήτημα των αποδείξεων επαγγελματικής δαπάνης ήταν στην κορυφή αυτού του υπομνήματος. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πλήρες περιεχόμενο και την τύχη αυτής της επιστολής.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-5-evro-23041/feed/
<![CDATA[Κόλαφος στον Τραμπ από μαθήτρια: Ντροπή σου!]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kolafos-mathria-trub-23026/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kolafos-mathria-trub-23026/#comments +Mon, 19 Feb 2018 10:44:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kolafos-mathria-trub-23026/   Στο στόχαστρο μιας μαθήτριας του λυκείου της Φλόριντας, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες του 19χρονου Νίκολας Κρουζ, βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των διασυνδέσεών του με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ.

]]>
 Στο στόχαστρο μιας μαθήτριας του λυκείου της Φλόριντας, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες του 19χρονου Νίκολας Κρουζ, βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των διασυνδέσεών του με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ.

 
«Προς όλους τους πολιτικούς άνδρες που αποδέχθηκαν τις δωρεές της NRA, Ντροπή σας» φώναξε η Έμα Γκονζάλες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λόντερντεϊλ, επικρίνοντας με δριμύτητα τον Τραμπ διότι δέχθηκε την οικονομική στήριξη του λόμπι των όπλων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 για τον προεδρικό θώκο.
 
«Εάν ο πρόεδρος μου έλεγε κατά πρόσωπο ότι είναι μια φοβερή τραγωδία (…) κι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εγώ θα του έθετα το ερώτημα πόσα πήρε από την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association). Εγώ το γνωρίζω: 30 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε οργισμένη η έφηβη συγκρίνοντας κατόπιν αυτό το ποσό με τον αριθμό των θυμάτων στις ένοπλες επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τη χώρα από τις αρχές του έτους.
 
«Πόσα αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι για εσάς, κύριε Τραμπ;» διερωτήθηκε μπροστά από το πλήθος δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί αξιώνοντας αυστηρότερους ελέγχους στην πώληση όπλων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο πρόβλημα της οπλοκατοχής στο διάγγελμά του μετά την επίθεση στη Φλόριντα, επιμένοντας κυρίως στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 19χρονος δράστης.
 
Η Έμα Γκονζάλες καταφέρθηκε και κατά των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών «που χρηματοδοτούνται από τη NRA κι οι οποίοι μας λένε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό (…) ή που υποστηρίζουν ότι η αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα δεν θα οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών βίας με τη χρήση όπλων».
 
Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kolafos-mathria-trub-23026/feed/
<![CDATA[Σχεδία, απόπειρες συκοφάντησης και χρηματισμού]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-apopeires-xrimatismou-22937/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-apopeires-xrimatismou-22937/#comments +Tue, 13 Feb 2018 10:31:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-apopeires-xrimatismou-22937/   Tο τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μας περίεργης ιστορίας. Αγνωστοι πλησιάζουν πωλητές της «σχεδίας», σε Αθήνα και Πειραιά, και τους προσφέρουν χρήματα (αποπειρώνται να τους χρηματίσουν, δηλαδή) για να συκοφαντήσουν το περιοδικό και τους ανθρώπους του.

]]>
Tο τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μας περίεργης ιστορίας. Αγνωστοι πλησιάζουν πωλητές της «σχεδίας», σε Αθήνα και Πειραιά, και τους προσφέρουν χρήματα (αποπειρώνται να τους χρηματίσουν, δηλαδή) για να συκοφαντήσουν το περιοδικό και τους ανθρώπους του. Οι καταγγελίες έχουν γίνει από τους ίδιους τους πωλητές, οι οποίοι έχουν δεχθεί τις οχλήσεις (στο πόστο τους). Εχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε ώστε να διερευνηθεί και διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να αποκαλυφθούν οι δράστες.


Σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα.
Θα κρατάμε ενήμερους τους αναγνώστες και υποστηρικτές και ολόκληρη την κοινωνία για τις εξελίξεις.
 
"Fight n Love''. H φωτογραφία είναι από έκθεση με έργα πωλητών της "σχεδίας", την άνοιξη του 2016 στη Θεσσαλονίκη. "Εικόνες του άλλου μας εαυτού" ήταν ο τίτλος.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/sxedia-apopeires-xrimatismou-22937/feed/
<![CDATA[Ο Ντάνος δεν έφερε «νούμερα» στο «Τατουάζ».]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/danos-den-efere-noymera-22906/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/danos-den-efere-noymera-22906/#comments +Sun, 11 Feb 2018 09:37:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/danos-den-efere-noymera-22906/   Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο «Στέφανος Λαμπίρης», τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Αγγελόπουλος, στη σειρά του Alpha «Τατουάζ».


]]>
 Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο «Στέφανος Λαμπίρης», τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Αγγελόπουλος, στη σειρά του Alpha «Τατουάζ».


Ο νικητής του περσινού Survivor εμφανίστηκε να συστήνεται στην Όλγα (Κατερίνα Γερονικολού) και να της λέει πως θέλει να νοικιάσει ένα χώρο για να ανοίξει μαγαζί και να πουλάει όπλα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η είσοδος του Ντάνου δεν φάνηκε να επηρεάζει σημαντικά προς τα πάνω τα ποσοστά τηλεθέασης, αφού η σειρά κυμάνθηκε στα συνηθισμένα της ποσοστά. Συγκεκριμένα, έκανε 23,8% στο σύνολο της τηλεθέασης και 22,4% στο δυναμικό κοινό.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/danos-den-efere-noymera-22906/feed/
<![CDATA[Το΄ δαμε κι αυτό! Ζωγράφισαν γκράφιτι στην άσφαλτο στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Παντελίδης (βίντεο)]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/pantelidis-grafiti-asfaltos-22829/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/pantelidis-grafiti-asfaltos-22829/#comments +Tue, 06 Feb 2018 10:05:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/pantelidis-grafiti-asfaltos-22829/   Ένα τεράστιο 3D γκράφιτι με το πρόσωπο του Παντελή Παντελίδη, δημιουργήθηκε πάνω στην άσφαλτο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

]]>
Ένα τεράστιο 3D γκράφιτι με το πρόσωπο του Παντελή Παντελίδη, δημιουργήθηκε πάνω στην άσφαλτο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Το πορτρέτο του τραγουδιστή έγινε με αφορμή την επέτειο θανάτου του στις 18 Φεβρουαρίου. 

Καρέ καρέ όλη την κατασκευή.

Το γκράφιτι ήρθε για να συμπληρώσει άλλα μηνύματα που ήδη έχουν γράψει οι θαυμαστές, συγγενείς και φίλοι του τραγουδιστή στο δρόμο, όπως «Σε αγαπάμε», «Παραμυθιάζομαι» και «Καλό ταξίδι Παντελή»

.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/pantelidis-grafiti-asfaltos-22829/feed/
<![CDATA[Καίγεστε να δείτε τον Ντάνο ηθοποιό; Πάρτε μια βίντεο-γεύση από το υποκριτικό του ταλέντο….]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ntanos-ithopoios-22825/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ntanos-ithopoios-22825/#comments +Tue, 06 Feb 2018 09:30:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ntanos-ithopoios-22825/  Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πρόκειται να προβληθούν οι πρώτες σκηνές που θα δούμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως ηθοποιό στις οθόνες μας. Ωστόσο, κάποιοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρώην παίκτη του Survivor λίγο πιο πριν, καθώς διέρρευσαν πλάνα από τα γυρίσματα…

]]>
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πρόκειται να προβληθούν οι πρώτες σκηνές που θα δούμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως ηθοποιό στις οθόνες μας. Ωστόσο, κάποιοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρώην παίκτη του Survivor λίγο πιο πριν, καθώς διέρρευσαν πλάνα από τα γυρίσματα…


Μάλιστα, ο ίδιος ο «Ντάνος» μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια δραματική σκηνή από τη συμμετοχή του στη σειρά «Τατουάζ» στην οποία φίλος του πέφτει νεκρός από σφαίρα στο στήθος και εκείνος ως «Στέφανος Λαμπίρης» τρέχει να τον σώσει…

Όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει ενθουσιαστεί για το νέο του επαγγελματικό βήμα και όπως κι ο ίδιος έγραψε πρόσφατα… «τα καλύτερα έρχονται…».
.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ntanos-ithopoios-22825/feed/
<![CDATA[Το υστερόγραφο του Αλέρτα στον Λιάγκα: «Την κ@βλ@ μου κάνω και αποχωρώ» ]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alertas-22796/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alertas-22796/#comments +Sun, 04 Feb 2018 10:35:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alertas-22796/   Δυσαρεστημένος με την κριτική επιτροπή φαίνεται πως είναι ο Διονύσης Αλέρτας ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής αποχώρησε από το «Dancing with the stars»

]]>

Δυσαρεστημένος με την κριτική επιτροπή φαίνεται πως είναι ο Διονύσης Αλέρτας ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής αποχώρησε από το «Dancing with the stars»

 
Ο γνωστός chef με μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στον Ant1 αναφέροντας πως «ο κόσμος τον είχε πολύ ψηλά  αλλά η επιτροπή…» Ακολούθησε «καρφί» στον Γιώργο Λιάγκα λέγοντας «Που’ σαι Λιάγκα δεν ανήκω στην showbiz, την κάβλα μου κάνω και αποχωρώ». 
,
.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alertas-22796/feed/