Rss title here http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Mon, 25 Sep 2017 09:14:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό: Αυτό είναι το σχέδιο που «ξέχασε» ο Κουρουμπλής]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/petreokilida-20778/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/petreokilida-20778/#comments +Mon, 25 Sep 2017 09:14:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/petreokilida-20778/  Δεν εφάρμοσε ποτέ το διεθνές πρωτόκολλο αντιρρύπανσης - Δεν κινητοποιήθηκε αμέσως η ομάδα βατραχανθρώπων  του Λιμενικού - Δεν ενημερώθηκε η ΕMSA -Δεν ενεργοποιήθηκε ο «Ξενοκράτης»

]]>
Δεν εφάρμοσε ποτέ το διεθνές πρωτόκολλο αντιρρύπανσης - Δεν κινητοποιήθηκε αμέσως η ομάδα βατραχανθρώπων  του Λιμενικού - Δεν ενημερώθηκε η ΕMSA -Δεν ενεργοποιήθηκε ο «Ξενοκράτης»

Ενας μακρύς κατάλογος άμεσων ενεργειών που έπρεπε να γίνουν από την πρώτη στιγμή by the book καταδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες του υπουργού  Ναυτιλίας στο ζήτημα της οικολογικής καταστροφής του Σαρωνικού από το «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Μνημόνια ενεργειών σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης, προεδρικά διατάγματα, εθνικά σχέδια αλλά και τοπικά, διεθνείς συμβάσεις αλλά και το σχέδιο «Ξενοκράτης» δεν εφαρμόστηκαν ποτέ από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, οδηγώντας στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό που έχει συμβεί σε κατοικημένες περιοχές. Ξέχασαν να ενημερώσουν άμεσα τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA), δεν τέθηκαν σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού, τα εναέρια μέσα, τα απορρυπαντικά πλοία. Ετσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι ευθύνες πλέον είναι μεγάλες. 
Το Λιμενικό Σώμα πιάστηκε στον ύπνο με τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Μέσα λίγες ώρες έγιναν κουρελόχαρτα όλα τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης και το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες, στο οποίο ορίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το Λιμενικό Σώμα που έχει χριστεί αρμόδιος φορέας σε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει επίσης τοπικό σχέδιο ανά λιμεναρχείο. Ολα καταγράφονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 6 στο ΠΔ 11 /21 Ιανουαρίου 2002. Και όχι μόνο αυτά, αλλά υφίσταται και σχέδιο «Ξενοκράτης». Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος υποτίμησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η πετρελαιοκηλίδα από τα στενά της Σαλαμίνας και να φτάσει μέχρι το Λαγονήσι. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος ενώ οι αντιδράσεις έπρεπε να ήταν άμεσες ώστε να εγκλωβιστεί η πετρελαιοκηλίδα γύρω από το ναυάγιο και όχι να «ταξιδέψει» στον Σαρωνικό. 


Στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, ο πάλαι ποτέ Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας υπάρχει το λεγόμενο Μνημόνιο Ενεργειών, όπου αναφέρονται αναλυτικά οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε κάθε περιστατικό ρύπανσης. Είναι σαφές ότι για λόγους διαφάνειας θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα τόσο το Μνημόνιο Ενεργειών όσο και το ημερολόγιο όπου καταγράφονται οι ενέργειες στις οποίες προέβη το Λιμενικό με βάση το Μνημόνιο Ενεργειών έτσι ώστε να κριθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις ενέργειες, αλλά κυρίως τις παραλείψεις τους. 


Το πλοίο βυθίστηκε στις 2.30 ξημερώματα Κυριακής, στις 10 Σεπτεμβρίου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε στις 2.15 για την κλίση που είχε πάρει το δεξαμενόπλοιο. 

Το πρώτο απορρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού, σύμφωνα και με δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έφτασε στις 5.30 το πρωί. Τρεις ώρες μετά! Εξετάζεται αν έριξε στη θάλασσα τα πλωτά φράγματα που είχε. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, «στις 9:30 π.μ. έχουν μπει τα φράγματα». Τα φράγματα είχαν μπει από ιδιώτες.


Το Λιμενικό Σώμα δεν πρόλαβε να κάνει ούτε επιχείρηση διάσωσης. Οταν έφτασε το πρώτο πλωτό του Λ.Σ. τα δύο άτομα πλήρωμα που επέβαιναν στο «Αγία Ζώνη ΙΙ» είχαν ήδη περισυλλεγεί το ένα από ρυμουλκό και το άλλο από μία λάντζα.

Δεν ενημέρωσαν κανέναν

Ολα δείχνουν ότι από το Αρχηγείο του Λιμενικού δεν ενημερώθηκε κανείς φορέας όπως προβλέπεται από τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης. 


Θα έπρεπε να κινητοποιηθεί άμεσα από την ηγεσία του Λιμενικού η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που εδρεύει στον Αγιο Κοσμά για να βουτήξει στο ναυάγιο και να περιορίσει τη διαρροή. Πρόκειται για μονάδα που την απαρτίζουν εμπειρότατα στελέχη του Λιμενικού, τα οποία έχουν τεχνογνωσία και εμπειρία από τέτοια έκτακτα περιστατικά και βάσει της νομοθεσίας συνδράμουν σε σοβαρές καταστάσεις ρυπάνσεων. Διαθέτουν τον εξοπλισμό για τέτοιου είδους επιχειρήσεις ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι. Θα έπρεπε επίσης να τεθούν σε εφαρμογή τα τοπικά σχέδια έκτακτης ανάγκης που υπάρχουν για τέτοια περιστατικά από τρία λιμεναρχεία. Το Κεντρικό του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Σαρωνικού και να τεθεί σε επιφυλακή αυτό του Λαυρίου. 

Βάσει Κοινοτικής Οδηγίας αλλά και της Διεθνούς Σύμβασης Marpol για την πρόληψη της Θαλάσσιας Ρύπανσης, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθεί η EMSA για να συνδράμει στο περιστατικό και όχι με καθυστέρηση ημερών. Επιπλέον, οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν ώστε η EMSA να παρακολουθεί με δορυφόρο τη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου και την πορεία της ρύπανσης.

Η EMSA παρέχει τεχνική εμπειρογνωσία και επιχειρησιακή βοήθεια με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της ετοιμότητας και της αντίδρασης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης και της γενικότερης ασφάλειας στη θάλασσα.

 Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δημάρχων, οι τοπικές αρχές δεν ενημερώθηκαν από το Λιμενικό, όπως όφειλε να κάνει από την πρώτη στιγμή, για το περιστατικό, με αποτέλεσμα να δουν τα πετρελαιοειδή στις παραλίες τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πειραιάς, όπου σχεδόν δύο ημέρες μετά το ναυάγιο οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά από τη δυσοσμία! Η ρύπανση είχε ήδη φτάσει στην Πειραϊκή. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του είπε ότι εκείνος πήρε τηλέφωνο τον αρχηγό του Λιμενικού για να ρωτήσει τι συμβαίνει!

■ Δεν ενημερώθηκε άμεσα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπως θα έπρεπε. 

■ Ενδεικτικό του εφησυχασμού που υπήρχε στο υπουργείο Ναυτιλίας είναι και το γεγονός ότι ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής την Κυριακή, ανήμερα του ναυαγίου, βρισκόταν στη ΔΕΘ ενώ την επομένη έφυγε για το Λονδίνο. 

■ Μόνο όταν απλώθηκε η πετρελαιοκηλίδα έξω από τη Σαλαμίνα και η κατάσταση ξέφυγε ανέβηκε ψηλά το θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τότε συνειδητοποίησαν όλοι ότι δεν επρόκειτο για ένα μεμονωμένο και αντιμετωπίσιμο περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης αλλά μία εν δυνάμει οικολογική καταστροφή. Μέχρι τότε φώναζε μόνο η δήμαρχος της Σαλαμίνας, αλλά δεν της έδινε κανείς σημασία. Το υπουργείο Ναυτιλίας ήταν υποχρεωμένο να κινητοποιήσει άμεσα ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν το έκανε.
Το Εθνικό Σχέδιο

Σύμφωνα με το Π.Δ.11/2002 που φέρνει στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ», υπάρχει ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης (National Contingency Plan).

Στο κεφάλαιο 1 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «αρμόδιος φορέας για την κατάρτιση και παρακολούθηση εφαρμογής του εθνικού σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας». Και συνεχίζει: «...Εθνικός Συντονιστής καθορίζεται το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΥΕΝ.

...Το κλιμάκιο του Εθνικού Συντονιστή απαρτίζεται από έμπειρους και καταρτισμένους αξιωματικούς του Λ.Σ. σε θέματα καταπολέμησης ρύπανσης... Επιλέγονται από ειδικό πίνακα που καταρτίζεται κατ’ έτος με μέριμνα της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΔΠΘΠ) και εγκρίνεται από τον Αρχηγό του Λ.Σ.».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο Τοπικό Σχέδιο Εκτακτης Ανάγκης (Local Contigency Plan) που προβλέπει διαδικασίες έγκαιρης και αποτελεσματικής ενεργοποίησης των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής. 

«1.2. Αντικειμενικός σκοπός του παρόντος είναι η θέσπιση διαδικασιών έγκαιρης και αποτελεσματικής ενεργοποίησης των εμπλεκόμενων Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων στην περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής, ώστε σε κάθε περίπτωση ρύπανσης ή ενδεχομένου κινδύνου ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών από πετρελαιοειδή να αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την εξουδετέρωση των δυσμενών επιπτώσεών της και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών στα τοπικές κοινωνίες. 

1.4 Το Σχέδιο εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο ή άλλες ουσίες που προσομοιάζουν με πετρελαιοειδή και αντιμετωπίζονται με ανάλογο τρόπο. 

1.5 Το Σχέδιο εγκρίνεται με Απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια κοινοποιείται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Σχέδιο «Ξενοκράτης» 


Στο σχέδιο «Ξενοκράτης» υπάρχει ειδική αναφορά σε θέματα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, όπου υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της επιχείρησης ορίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό. Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι «το ΥΕΝ/Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος ή το Ενιαίο ΚΣΕΔ εφόσον διαπιστωθεί ανεπάρκεια των διατιθέμενων μέσων ενημερώνει την ιεραρχία του ΥΕΝ και στη συνέχεια ενημερώνει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να αποφασιστεί η κήρυξη πολιτικής κινητοποίησης».
Στην κινητοποίηση αυτή το υπουργείο Εσωτερικών δίνει εντολή στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες ανάλογα με τα αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας για την παροχή σχετικής βοήθειας. Ως συμπληρωματικά μέσα αναφέρονται: 

(1) Τα εναέρια μέσα ΓΕΝ και ΓΕΣ.

(2) Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

(3) Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά σκάφη, καθώς και κάθε τύπου ιδιωτικά σκάφη που ενεργοποιούνται από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

(4) Το επιστημονικό εργατοτεχνικό προσωπικό και ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά - Θεσσαλονίκης και των Λιμενικών Ταμείων της χώρας.

(5) Το επιστημονικό εργατοτεχνικό προσωπικό και ο εξοπλισμός άλλων υπουργείων και φορέων του Δημοσίου όπως και κάθε είδους φορέων και ιδιωτικών εταιρειών καταπολέμησης της ρύπανσης.

(6) Το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό και ο εξοπλισμός των ΟΤΑ και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

(7) Τα μέσα και ο εξοπλισμός που δύνανται να διατεθούν από την Ε.Ε., διεθνείς οργανισμούς ή χώρες της Μεσογείου, σύμφωνα με ισχύουσες διεθνείς συμβάσεις που έχουν κυρωθεί».

Στο κεφάλαιο με τίτλο «Εκτέλεση» αναφέρονται τα εξής: «Η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του ΥΕΝ (ΔΠΘΠ) ή το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης που εδρεύει στο ΥΕΝ μετά από έγκαιρη προειδοποίηση αναλαμβάνουν τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών κινητοποιώντας τα διατιθέμενα προς τoύτο μέσα (πλοία - αεροσκάφη κ.λπ.) σε συνεργασία με αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Ρύπανσης (National Contingency Plan).

ΤΟ ΥΕΝ/ΔΠΘΠ ή το Ενιαίο ΚΣΕΔ κινητοποιούν επίσης τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, ενεργούν με βάση τις μόνιμες διαταγές, τις εγκυκλίους και τα εγχειρίδια που έχουν εκδοθεί από το ΥΕΝ/ΔΠΘΠ, καθώς και τα Τοπικά Σχέδια Καταπολέμησης της Ρύπανσης (Local Contingency Plan).

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/petreokilida-20778/feed/
<![CDATA[ «Θα Γυρνούσες στην Ελλάδα για μια Θέση στο Δημόσιο; 71,66% των Ελλήνων του εξωτερικού λένε όχι στον Τσίπρα.]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tha-girnouses-tsipras-dimosio-20777/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tha-girnouses-tsipras-dimosio-20777/#comments +Mon, 25 Sep 2017 09:02:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tha-girnouses-tsipras-dimosio-20777/  Αυτοί που "φύτεψαν τα όνειρά τους σε ξένες πατρίδες", όπως ονόμασε στη ΔΕΘ την νέα γενιά μεταναστών ο Αλ. Τσίπρας, τώρα του γυρνούν την πλάτη και απαντούν αρνητικά στην πρόσκλησή του για επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

]]>
Αυτοί που "φύτεψαν τα όνειρά τους σε ξένες πατρίδες", όπως ονόμασε στη ΔΕΘ την νέα γενιά μεταναστών ο Αλ. Τσίπρας, τώρα του γυρνούν την πλάτη και απαντούν αρνητικά στην πρόσκλησή του για επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού απορρίπτουν την ιδέα να γυρίσουν στην χώρα μας και να εργαστούν για το Δημόσιο, κρίνοντας μάλιστα το σύστημα αναξιοκρατικό και τις απολαβές πενιχρές.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έρευνα της BrainGain, με τίτλο "Θα Γυρνούσες στην Ελλάδα για μια Θέση στο Δημόσιο;", που δημοσιεύει το kathimerini.gr, το 71,66% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά.

Το έλλειμμα αξιοκρατίας στο Δημόσιο και οι χαμηλές απολαβές σε συνδυασμό με τις ελάχιστες προοπτικές ανέλιξης αιτιολογούν, σύμφωνα με τους ίδιους την αποστροφή τους για τον συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα, το 28,34% που θα εργαζόταν στο ελληνικό Δημόσιο θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή του τη βελτίωση των παραπάνω συνθηκών (αξιολόγηση συνδεδεμένη με μετέπειτα ανέλιξη και μισθός).

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας εστιάζεται σε μια θέση ευθύνης σε υπουργείο. Αρκετοί ήταν και οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση σε Δημόσιο Οργανισμό, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και ΔΕΚΟ αλλά και αυτοί που δεν θα έλεγαν όχι σε μια θέση δασκάλου ή καθηγητή.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανήκει στο ηλικιακό γκρουπ των 26-35, ενώ σχεδόν οι μισοί έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής το Ην. Βασίλειο.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tha-girnouses-tsipras-dimosio-20777/feed/
<![CDATA[Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Ήμουν ένα ατύχημα στη μήτρα της μάνας μου»]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/departie-20755/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/departie-20755/#comments +Sat, 23 Sep 2017 12:10:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/departie-20755/  Στην αυτοβιογραφία του, το 2014, με τίτλο «Έτσι έγινε», ο 68χρονος Ντεπαρντιέ αποκάλυψε ότι κάποτε ήταν πόρνη, κλέφτης αυτοκινήτων και πως, από καιρό σε καιρό, σκύλευε τάφους.

]]>
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – που έπαιξε σε 170 ταινίες, υπό την μπαγκέτα σκηνοθετών όπως ο Φρανσουά Τριφώ και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, μεταξύ άλλων – ήταν ανεπιθύμητος από τους γονείς του και επέζησε απόπειρας έκτρωσης με βελόνες πλεξίματος. Αυτά, τουλάχιστον, υποστηρίζει στο καινούργιο του βιβλίο που έχει τον τίτλο «Αθώος».

Στην αυτοβιογραφία του, το 2014, με τίτλο «Έτσι έγινε», ο 68χρονος Ντεπαρντιέ αποκάλυψε ότι κάποτε ήταν πόρνη, κλέφτης αυτοκινήτων και πως, από καιρό σε καιρό, σκύλευε τάφους.
Στο «Αθώος», ο Γάλλος ηθοποιός γράφει ότι «μιας και δεν ήμουν επιθυμητός από τους γονείς μου, μιας και σιγουρεύτηκαν ότι ήξερα πως ήμουν ένα ατύχημα στη μήτρα της μάνας μου, ότι επέζησα από τις βελόνες πλεξίματος, ήμουν πάντα πολύ ευτυχισμένος που ήμουν εκεί, που ζούσα πάντα σαν κάποιος που ήθελε να είναι ένα δώρο στους άλλους».
«Είμαι λίγο σαν τη γάτα που κάποιος θέλει να πνίξει, αλλά που βγήκε από το σάκο και βρέθηκε μόνη στην όχθη. Θα μπορούσα να γίνω μια αγριόγατα, αλλά εκμεταλλεύτηκα αυτή την απεριόριστη ελευθερία κι άνοιξα διάπλατα τα μάτια μου να παρατηρήσω τα γύρω μου» εξομολογείται.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έδωσε χθες συνέντευξη στην Κάντις Μπέργκεν – της οποίας ο πρώτος σύζυγος ήταν ο Γάλλος σκηνοθέτης Λουί Μαλ – στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Νέα Υόρκη. Στη συνέντευξη αναφέρθηκαν και στη φιλίας του ηθοποιού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του χορήγησε ρωσική υπηκοότητα, το 2013. Γι’ αυτό, ο Ντεπαρτιέ είχε πει στο παρελθόν: «Νομίζω ότι του άρεσε αμέσως η πλευρά του χούλιγκαν που έχω. Το ότι, κάποιες φορές, με μάζευαν απ’ το πεζοδρόμιο λιάδα. Όπως και σε μένα, κανείς δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ένα σεντ στον Πούτιν, όταν ήταν 15 χρονών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/departie-20755/feed/
<![CDATA[Το 86% οδηγεί αυτοκίνητο με «λανθασμένο» χρώμα για την προσωπικότητά του]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/lathos-xroma-auto-20748/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/lathos-xroma-auto-20748/#comments +Sat, 23 Sep 2017 11:17:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/lathos-xroma-auto-20748/  Αντε καλά...

]]>
Αυτοκίνητο με “λανθασμένο” χρώμα για την προσωπικότητά του, οδηγεί το 86% των οδηγών, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή μελέτη της Nissan. Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκαλύπτει πως το 86% των ερωτηθέντων έκανε μια λανθασμένη επιλογή χρώματος κατά τη διαδικασία αγοράς στο κατάστημα.


Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, παρόλο που υπάρχουν πλέον ζωντανά εξωτερικά χρώματα αλλά και επιλογές εξατομίκευσης, οι αγοραστές αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι πολύ συντηρητικοί όταν πρόκειται για την επιλογή του χρώματος του μοντέλου που θα αγοράσουν.

Η μελέτη επίσης ανέδειξε ότι τα δύο τρίτα των ατόμων επιλέγουν τα πιο παραδοσιακά και συντηρητικά χρώματα, ενώ το 38% οδηγεί γκρίζο ή μαύρο όχημα. Τέλος, το 53% των υπαρχόντων χρωμάτων είχε επηρεάσει την επιλογή του οχήματος.

Η μελέτη διεξήχθη από τη Nissan, με αφορμή τη διάθεση επιλογών εξατομίκευσης στο ολοκαίνουριο Micra. Από τη έρευνα προέκυψε ότι περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θα έπρεπε να έχουν επιλέξει πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί αντί για το παραδοσιακό γκρι και μαύρο, με βάση τον τύπο της προσωπικότητάς τους.

Για να βοηθήσει τους αγοραστές, η Nissan εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία και ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό Chatbot σε συνεργασία με την αναγνωρισμένη ψυχολόγο που ειδικεύεται στην ψυχολογία του χρώματος, Κaren Haller. Το Chatbot που λειτουργεί μέσω του Facebook, καθορίζει την προσωπικότητα του χρήστη και στη συνέχεια παρουσιάζει τον τέλειο συνδυασμό χρωμάτων.

Τόσο η έρευνα όσο και το Chatbot, αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Karen στον τομέα της ψυχολογίας του χρώματος. Με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια, έχει συνεργαστεί με πολλές παγκόσμιες μάρκες για να κατανοήσει τις επιλογές χρώματος που κάνουν οι καταναλωτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/lathos-xroma-auto-20748/feed/
<![CDATA[Σήμερα είναι το «τέλος του κόσμου»;]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/telos-kosmou-20747/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/telos-kosmou-20747/#comments +Sat, 23 Sep 2017 11:14:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/telos-kosmou-20747/   Η 23η Σεπτεμβρίου θα σηματοδοτήσει την αρχή της Αποκάλυψης, σύμφωνα με μία ομάδα που πιστεύει στο τέλος του κόσμου!

]]>
Η 23η Σεπτεμβρίου θα σηματοδοτήσει την αρχή της Αποκάλυψης, σύμφωνα με μία ομάδα που πιστεύει στο τέλος του κόσμου!


Οι οπαδοί της θεωρίας Revelation 12 Sign πιστεύουν ότι το 2017 είναι το έτος της Αποκάλυψης, η οποία θα αρχίσει σε 5 ημέρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου, με την εμφάνιση μίας γυναίκας ηλιόλουστης, με το φεγγάρι στα πόδια της και ένα στέμμα με 12 αστέρια στο κεφάλι της.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει μια αστρονομική ευθυγράμμιση που περιλαμβάνει τους αστερισμούς του Λέοντα και της Παρθένου μαζί με διάφορους άλλους πλανήτες. Οι οπαδοί της θεωρίας υποστηρίζουν ότι η γυναίκα που αναφέρεται στην προφητεία αντιπροσωπεύει τον αστερισμό της Παρθένου, ενώ το στέμμα με τα αστέρια αντιπροσωπεύει τον Λέοντα.
444D27DF00000578 4887222 image a 3 1505465486574
Και καθώς, κατά την προφητεία, το φεγγάρι βρίσκεται κάτω από τα πόδια της Παρθένου, στις 23 Σεπτεμβρίου ο ήλιος θεωρείται ότι θα περάσει από τον αστερισμό, εκπληρώνοντας έτσι το συγκεκριμένο σκέλος της προφητείας.

Σύμφωνα με τους ιστότοπους των οπαδών αυτής της θεωρίας, η Αποκάλυψη θα γίνει σε δύο φάσεις, με ένα διάστημα επτά ετών ανάμεσά τους γεμάτο δοκιμασίες, κατά το οποίο ο Αντίχριστος θα καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Η θεωρία πάντως των συγκεκριμένων οπαδών που περιμένουν την Αποκάλυψη στις 23 Σεπτεμβρίου ελάχιστα βασίζεται στη Βίβλο και απορρίπτεται σε μεγάλο βαθμό από την ευρύτερη χριστιανική κοινότητα.

Η περίεργη αυτή θεωρία με το όνομα Revelation 12 ξεκίνησε από τον Γουίλιαμ Τάμπλεϊ, ο οποίος είχε ένα κανάλι στο YouTube και το 2011 δημοσίευσε το πρώτο βίντεο σχετικά με την ευθυγράμμιση των πλανητών.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/telos-kosmou-20747/feed/
<![CDATA[Και ο Τσίπρας το βιολί του! Αντί να κοιτάξει τα χάλια του, τα ΜΜΕ φταίνε για τη ρύπανση στον Σαρωνικό. ]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsipras-mme-ripansi-20683/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsipras-mme-ripansi-20683/#comments +Tue, 19 Sep 2017 10:48:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsipras-mme-ripansi-20683/ Αμήχανος και προβληματισμένος για την κατάσταση στον Σαρωνικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, όπου προσπάθησε με μισόλογα και γενικόλογες υποσχέσεις, διανθισμένες από τις συνήθεις αιχμές για τα μέσα ενημέρωσης, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λάθη της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να καταφύγει και πάλι σε διαβεβαιώσεις για τιμωρία των υπευθύνων και ενώ έχουν περάσει οκτώ ημέρες από το ναυάγιο, που προκάλεσε το αδιανόητο οικολογικό έγκλημα.
«Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία» είπε μεταξύ άλλων, παρότι παραδέχθηκε πολλές φορές πως πρόκειται για «μεγάλη εστία ρύπανσης» και πως «η προσπάθεια είναι δύσκολη υπόθεση, απαιτεί συνεργασία».
Την ώρα που η κυβέρνηση κρύφτηκε πίσω από διάφορα σενάρια περί εστιών διαφθοράς στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το σημαντικό είναι «να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των μέσων που μας οδηγεί στο άλλο άκρο αντανακλαστικά». Τόνισε δε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δυστυχώς δεν εξαντλείται όταν το θέμα εξαντληθεί επικοινωνιακά και φύγουν οι κάμερες από τις ακτές, ομολογώντας εμμέσως ότι το πρόβλημα με τη ρύπανση δεν είναι υπόθεση λίγων ημερών, όπως έχουν πει υπουργοί...
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως πρέπει «να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δεν τελειώνει σε πρώτο χρόνο αλλά και με τις αναγκαίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της ναυσιπλοΐας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας, το θαλάσσιο περιβάλλον». 
Συγκεκριμένα είπε: «Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα. Αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή. Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».
Μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος, πρόσθεσε, προσπαθώντας προσεκτικά να μην ανακινήσει θέμα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς έχει αποφασίσει ότι αυτή την ώρα ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Ναυτιλίας.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsipras-mme-ripansi-20683/feed/
<![CDATA[Ο καβαλημένος Stan ξαναχτυπά: «Υπάρχει μία γενιά η οποία μεγάλωσε με τα τραγούδια μου»]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-stan--20678/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-stan--20678/#comments +Tue, 19 Sep 2017 09:12:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-stan--20678/  Ο καβαλημένος Stan ξαναχτυπά: «Υπάρχει μία γενιά η οποία μεγάλωσε με τα τραγούδια μου»

]]>
Ο καβαλημένος Stan ξαναχτυπά: «Υπάρχει μία γενιά η οποία μεγάλωσε με τα τραγούδια μου»...

Ο Stan, έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Ant1 και μίλησε για την πορεία του στο τραγούδι και την αγάπη που του δείχνουν οι θαυμαστές του. Ο τραγουδιστής, μεταξύ άλλων είπε πως μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τα τραγούδια του και μάλιστα, απάντησε με ένα απλό παράδειγμα, σε όσους δεν αρέσει η μουσική του, λέγοντας πως και ο Michael Jackson δεν αρέσει σε όλους! 
 
«Όταν γράφεις ένα τραγούδι δεν ξέρεις πώς θα πάει και ποια θα είναι η πορεία του. Νομίζω πως ο κόσμος είναι αυτός που κάνει τα τραγούδια επιτυχίες. Υπάρχει μία γενιά παιδιών η οποία μεγάλωσε με τα τραγούδια μου. Η δική μου μουσική άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων, αγάπησαν τα τραγούδια μου και το ποιος είμαι εγώ μέσω των τραγουδιών μου. Είναι κάτι που με έχει σημαδέψει σαν άνθρωπο πλέον» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής για την επιτυχία που σημειώνουν τα τραγούδια του.
 
Όσο για τα φώτα της δημοσιότητας στη ζωή του, ο Stan σχολίασε: «Καταλαβαίνω ότι πολλοί θέλουν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από μένα, ποιοι είναι αυτοί που είναι μαζί του, πώς κοιμάται, τι ρούχα φοράει, από πού παίρνει τα παπούτσια του, με ποιον μένει, ποιος ζει δίπλα του... Είναι λογικό. Κι εγώ όμως έχω κάθε δικαίωμα να θέλω να κρατάω την προσωπική μου ζωή στην άκρη και να συνεχίζω να είμαι ο ίδιος άνθρωπος, όπως με γνώρισαν. Θέλω να έχω ένα βήμα πίσω την προσωπική μου ζωή και ένα βήμα μπροστά την καριέρα μου. Όλοι είμαστε άνθρωποι... Καταλαβαίνεις, κι εγώ άνθρωπος είμαι. Κοιτάω κι εγώ να το προστατεύω. Θεωρώ πως αυτή η δουλειά είναι τόσο όμορφη, όσο και επικίνδυνη. Μπορεί να σε κάψει μέσα σου, σαν άνθρωπο. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινός μπορώ και να έχω όσο πιο ανθρώπινο προφίλ γίνεται. Είμαι άνθρωπος, όπως όλοι αυτοί που μας παρακολουθούν, και κάνω αυτό που αγαπάω».

Για τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, ο ίδιος εξήγησε: «Είμαι σταράτος. Αν συναντήσω έναν άνθρωπο που έχει πει κάτι για μένα, είμαι ανοιχτός να κάτσω μαζί του να το συζητήσω. Γενικά δεν έχω πρόβλημα με ανθρώπους που δεν έχουν πολύ καλή άποψη για τον Stan. Θα σου πω ένα απλό παράδειγμα... Ο Michael Jackson δεν αρέσει σε όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ακούν τη μουσική του, δεν ξέρουν καν ποιος είναι. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Δεν έχει αξία για τα εκατομμύρια των θαυμαστών του; Μήπως η μουσική του δεν έχει αγγίξει εκατομμύρια καρδιές; Σημασία έχει πως υπάρχουν άνθρωποι που ακούν τη μουσική μου και τους επηρεάζει κιόλας. Εγώ χαίρομαι που το κάνω αυτό, το βλέπω σαν λειτούργημα. Ο Θεός με ευλόγησε με ένα ταλέντο, να γράφω μουσική. Αυτό ξέρω να κάνω στη ζωή μου καλά... Θέλω να με θυμούνται για τα τραγούδια μου».

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/-stan--20678/feed/
<![CDATA[Να την χαίρονται! Πρότυπο η Ιβάνκα Τραμπ για τις Νεοϋορκέζες. ]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/iavanka-trub-20670/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/iavanka-trub-20670/#comments +Tue, 19 Sep 2017 07:55:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/iavanka-trub-20670/  Στους πλαστικούς χειρουργούς σπεύδουν οι Νεοϋορκέζες με στόχο να μοιάσουν την Ιβάνκα Τραμπ. 

]]>
 Να την χαίρονται! Πρότυπο η Ιβάνκα Τραμπ για τις Νεοϋορκέζες. 

Στους πλαστικούς χειρουργούς σπεύδουν οι Νεοϋορκέζες με στόχο να μοιάσουν την Ιβάνκα Τραμπ.

Σύμφωνα με τον δόκτορα Νόρμαν Ρόουι από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί το ιατρείο του τουλάχιστον πενήντα πελάτισσές του, οι οποίες του ζήτησαν να τις κάνει να μοιάζουν με την Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο γιατρός, σύμφωνα με το Page Six, οι γυναίκες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν 30 με 40 χιλιάδες δολάρια προκειμένου να αποκτήσουν την εμφάνιση της Ιβάνκα, με προϊόντα μεσοθεραπείας και μπότοξ ή 45 με 50 χιλιάδες δολάρια για μία εμφάνιση που ονομάζεται «Μόνιμη Ιβάνκα», δηλαδή να έχουν έντονα ζυγωματικά, λεπτή μύτη και μεγάλα μάτια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/iavanka-trub-20670/feed/
<![CDATA[Θυμήθηκε την συγνώμη ο Κουρουμπλής. Για την καρέκλα ούτε λόγος....]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouroumplis-thimit-20640/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouroumplis-thimit-20640/#comments +Sat, 16 Sep 2017 11:48:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouroumplis-thimit-20640/  Θυμήθηκε την συγνώμη Κουρουμπλής…

]]>
 Θυμήθηκε την συγνώμη ο Κουρουμπλής… Για την καρέκλα ούτε λόγος...

Συγνώμη ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για τη δήλωσή του για το κολύμπι στις ακτές της Αττικής που γέμισαν μαζούτ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε συγνώμη τονίζοντας ότι πριν από τη δήλωσή του για το κολύμπι είχε πει ότι χρειάζεται ένα μήνα για να καθαρίσουν οι ακτές. «Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο», είπε.

Ο ίδιος φάνηκε μετανιωμένος για τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό όπου προέτρεπε τον κόσμο να συνεχίσει τα μπάνια του στις ρυπασμένες θάλασσες του Σαρωνικού.

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι θα καθαρίσει τη θάλασσα σε ένα μήνα...

,

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

Για τον μαύρο Σαρωνικό, ποιον θα στείλεις Καρανίκα «στα τσακίδια»; Από την Π. Στασινοπούλου  ΚΛΙΚ ΕΔΩ


]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kouroumplis-thimit-20640/feed/
<![CDATA[Πόσο κάφρος μπορεί να είσαι ρε Καρανίκα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα; Μα πόσο;;;]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/karanikas-eldorando-20580/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/karanikas-eldorando-20580/#comments +Tue, 12 Sep 2017 11:29:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/karanikas-eldorando-20580/  Πόσο κάφρος μπορεί να είσαι ρε Καρανίκα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα; Μα πόσο;;;

]]>
 Πόσο κάφρος μπορεί να είσαι ρε Καρανίκα, σύμβουλε του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα; Μα πόσο;;;

Με την φράση «Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά» ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού, σχολίασε την απόφαση της επιχείρησης που θα επένδυε στη χώρα μας, να αποχωρήσει.

Εάν η Εldorado Gold είναι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον, όπως αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες τις οποίες μοιράστηκε με το πολυπληθές κοινό του ο Νίκος Καρανίκας μέσω facebook, τότε καλώς ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μαξίμου έδωσε στην καναδική εταιρεία το κατευόδιο για τα μακρινά «τσακίδια». Κι αν η Eldorado Gold έχει τέτοια δύναμη ώστε να μπαζώνει τη θάλασσα με αμέτρητους τόνους χώματος και φερτών υλικών από εκεί όπου σκάβει, να το καταφέρνει δε αυτό χρόνια ολόκληρα πριν εγκαταστήσει επί τόπου τις φαγάνες και τα γεωτρύπανά της, τότε καλώς, κάλλιστα, ο Καρανίκας την καταράστηκε να μην στεριώσει πουθενά σε αυτόν ή οποιονδήποτε άλλον κόσμο.
.
Ωστόσο, οι φωτογραφίες που παρέθεσε ο Στρατηγικός, έχουν τόση σχέση με την παρέμβαση της Eldorado Gold στη στεριά και τη θάλασσα της Χαλκιδικής, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποτελεσματική προσέλκυση επενδύσεων - δηλαδή καμία. Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, τα υποτιθέμενα πειστήρια του οικολογικού εγκλήματος το οποίο αφήνει πίσω της φεύγοντας η Eldorado Gold και που τόσο ερέθισε τα ιδεολογικά αντανακλαστικά του κ. Καρανίκα, στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2010. Και προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο ξεσκεπάζοντας την... «στρατηγική» παραπλάνηση, έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή κ.λπ, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες.


Επί λέξει αναφέρει ο κ. Μαυροματίδης: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».

«Hoax αδελφέ, πώς κάνεις έτσι για το εάν η φωτό ήταν χθεσινή ή προ επταετίας; Στρατώνι ήταν και τότε, Στρατώνι δεν είναι και τώρα; Δηλαδή εσύ με ποιους είσαι; Με τους βρωμο-Καναδούς, τους καπιτάλες που, αν είναι δυνατόν, κρίθηκαν αθώοι των κατηγοριών σε 18 διαφορετικές δίκες στα ελληνικά δικαστήρια, ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας;» Αυτός θα ήταν, πάνω κάτω, ο αντίλογος κάποιου που εμφορείται από τον άκρατο ρομαντισμό, από το ορμητικό πάθος για την υπεράσπιση του σωστού και του δικαίου, σαν αυτό που χαρακτηρίζει τον Νίκο Καρανίκα.

Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον Στρατηγικό. Ο Στρατηγικός χαράσσει αντάρτικη πολιτική μέσα από το facebook. Ένα διάπυρο post δια χειρός Καρανίκα αρκεί για να εκφραστούν όλα όσα προσπαθεί να απωθήσει η αριστερότερη των αριστερών συνειδήσεων του Μαξίμου. Ιδιαίτερα εφόσον εσχάτως εκεί πλέον πνέει επισήμως άνεμος -κακόηχος κομμάτι, αλλά κομμάτια να γίνει αν είναι να σωθούμε- «Grinvestment». Κι αν, ο μη γένοιτο βεβαίως, η κυβέρνηση τελικά πείσει την Eldorado Gold να ανακαλέσει την απόφασή της για οριστική αποχώρηση με προορισμό τα ξακουστά «Τσακίδια», τότε ποιος τον ακούει τον Στρατηγικό. Στην απίθανη αυτή περίπτωση, κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού, απέναντι σε έναν έξαλλο, εξαγριωμένο -και με το δίκιο του- Σύμβουλο Στρατηγικής.

Ως γνωστόν, οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους και, από μια συμπαντική νομοτέλεια, ενοχοποιούν εν τέλει αυτούς που πρέπει, ό,τι και να λένε οι δικαστικές αποφάσεις. Το μόνο κακό είναι ότι οι αεροφωτογραφίες δεν έχουν πάντα εμφανή χρονική σήμανση, δεν φέρουν ετικέτες για να τις ξεχωρίζει κάποιος, όπως πχ τα μπουκάλια στα ράφια ενός μπαρ. Ή (για πιο εξασκημένα μάτια και εκλεπτυσμένα γούστα), όπως τα μποτάκια της Ελένης Μενεγάκη.
;

Η ανάρτησή του στο facebook:

“Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του “εργου” και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.”

Η αποκάλυψη της αλήθειας για την φωτογραφία του Καρανίκα από τον κ. Νίκο Μαυροματίδη:


Επιπλέον φωτογραφίες από τον κόλπο Στρατωνίου το 2010, όπως τις παρέθεσε ο κ. Μαυροματίδης στο ellinikahoaxes.gr:Ακολουθεί απάνθισμα του τρολαρίσματος που μαίνεται στο twitter για τον Νίκο Καρανίκα:
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/karanikas-eldorando-20580/feed/