Rss title here http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Fri, 22 Jun 2018 10:34:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Μύκονος: Πλήρωσαν 28 ευρώ για τέσσερις φέτες ψωμί! - Δείτε την απόδειξη...]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/mikonos-28-evro-24827/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/mikonos-28-evro-24827/#comments +Fri, 22 Jun 2018 10:34:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/mikonos-28-evro-24827/   Δείτε την απόδειξη από τον λογαριασμό που πλήρωσε ένα ζευγάρι Ελλήνων - Τους ζήτησαν 122 ευρώ για μια μερίδα μύδια, μια σαλάτα και ένα μπουκάλι κρασί


]]>
 Δείτε την απόδειξη από τον λογαριασμό που πλήρωσε ένα ζευγάρι Ελλήνων - Τους ζήτησαν 122 ευρώ για μια μερίδα μύδια, μια σαλάτα και ένα μπουκάλι κρασί...


Δεν πίστευε στα μάτια του ένα ζευγάρι Ελλήνων, όταν ζήτησε το λογαριασμό για το λιτό γεύμα που μόλις είχε απολαύσει σε ρεστοράν στη Μύκονο.

Μπορεί να χρειάστηκε να πληρώσει 48 ευρώ για ένα μπουκάλι λευκό κρασί γνωστής μάρκας, το οποίο στα περισσότερα σημεία στην υπόλοιπη χώρα στοιχίζει περίπου τα μισά, να έδωσε 16 ευρώ για μια πράσινη σαλάτα και 14 ευρώ για μια μερίδα μύδια αχνιστά, όμως πραγματικά δυσανασχέτησε πραγματικά όταν είδε την τιμή για το ψωμί: 28 ευρώ για τέσσερις φέτες, δηλαδή 7 ευρώ η κάθε φέτα ψωμί!

Οι πελάτες δεν περίμεναν ότι θα καλούνταν να βάλουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη, όταν απάντησαν καταφατικά στην ερώτηση της σερβιτόρας “ψωμί θα θέλατε;”. Άρχισαν να αναρωτιούνται αν η ζύμη ήταν από χρυσάφι ή αν ο φούρναρης της επιχείρησης είχε τρία αστέρια Michelin. Παρόμοια σκέψη έκαναν, όταν είδαν την τιμή του νερού: 16 ευρώ για δύο μπουκάλια μεταλλικό νερό. “Νερό της βρύσης την επόμενη φορά”, ίσως να σκέφτηκαν.

Το ζευγάρι Ελλήνων αποχώρησε από το ρεστοράν σχεδόν νηστικό, αν και ο τελικός λογαριασμός έφτασε τα 122 ευρώ, μόλις για μια μερίδα μύδια, μια σαλάτα και ένα μπουκάλι κρασί. Και μάλλον ανακουφισμένο, που δεν παρήγγειλε και κυρίως πιάτο.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/mikonos-28-evro-24827/feed/
<![CDATA[Τα «ήσυχα» γενέθλια του Γιώργου Μαρίνου και η μοναχική ζωή]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/marinos-24821/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/marinos-24821/#comments +Fri, 22 Jun 2018 09:58:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/marinos-24821/  Στις 18 Ιουνίου, με μια τούρτα γενεθλίων έκπληξη και έχοντας στο πλευρό του τέσσερις επιστήθιους φίλους και τις πιο θερμές ευχές της Μαρινέλλας γιόρτασε ο Γιώργος Μαρίνος τα 79α γενέθλιά του. 

]]>

Στις 18 Ιουνίου, με μια τούρτα γενεθλίων έκπληξη και έχοντας στο πλευρό του τέσσερις επιστήθιους φίλους και τις πιο θερμές ευχές της Μαρινέλλας γιόρτασε ο Γιώργος Μαρίνος τα 79α γενέθλιά του. 

Ο αγαπητός showman, όπως αναφέρεται στην Espresso, βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια απομονωμένος στο κρησφύγετο του, στη Βούλα. Οι πληροφορίες για τη ζωή του βγαίνουν με το σταγονόμετρο και οι άνθρωποι που είναι δίπλα του έχον σεβαστεί την επιλογή του να μείνει μόνος του.

«Είναι καλά ο Γιώργος.Είναι πολύ πιο ήρεμος, πράος. Δεν δέχεται επισκέψεις από κανέναν, δεν θέλει να θυμάται τίποτα από τα παλιά», λέει στην εφημερίδα άνθρωπος από το κοντινό του περιβάλλον. «Η απόφασή του να ζει μόνος του και έτσι όπως θέλει εκείνος είναι απολύτως σεβαστή», συνεχίζει.

Η συγκίνηση για αυτά τα γενέθλια του Γιώργου ήταν διάχυτη. Η Μαρινέλλα μέσω του πολύ καλού φίλου του τού ευχήθηκε για τα γενέθλιά του, ωστόσο διακριτική όπως πάντα δεν ήθελε να τον ενοχλήσει, λέει ο ίδιος άνθρωπος.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/marinos-24821/feed/
<![CDATA[Ποιοι είναι οι δύο βοηθοί «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» του Έκτορα Μποτρίνι στο «Hell’s Kitchen»;]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/hell’s-kitchen-24819/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/hell’s-kitchen-24819/#comments +Fri, 22 Jun 2018 09:35:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/hell’s-kitchen-24819/  Πρόκειται για τους Νίκο Μπίλλη, που είναι υπεύθυνος για την «Κόκκινη Ομάδα» των γυναικών και την Κωνσταντίνα Διβόλη, υπεύθυνη για τη «Μπλε Ομάδα», των αντρών.


]]>
 

Γνωρίζουμε καλύτερα τους δύο «sous chef», που καθοδηγούν τους διαγωνιζόμενους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Έκτορα Μποτρίνι.

Πρόκειται για τους Νίκο Μπίλλη, που είναι υπεύθυνος για την «Κόκκινη Ομάδα» των γυναικών και την Κωνσταντίνα Διβόλη, υπεύθυνη για τη «Μπλε Ομάδα», των αντρών.
hells-kitchen2
hells-kitchen-3
Ο πρώτος, είναι εδώ και αρκετά χρόνια το «δεξί χέρι» (chef de cuisine) του Έκτορα Μποτρίνι στα εστιατόρια «Botrini’s restaurant» (Αθήνα) και «Etrusco» (Κέρκυρα) καθώς και όποιο άλλο project αναλαμβάνει. Συνεργάζεται με τον σεφ εδώ και επτά χρόνια ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους επαγγελματίες της γενιάς του. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες και stage (μαθητεία) σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού όπως «Miramar LLANCA restaurant (Ισπανία, 2 αστέρια Michelin), «Le Jardin de Sens» (Montpellier, Γαλλία, 2 αστέρια Michelin), «De Librije» Zwolle, (Ολλανδία, 3 αστέρια Michelin), «Noma Restaurant», Κοπεγχάγη (2 αστέρια Michelin, Best Restaurant in the world 2010) κ.ά. 
.
Επίσης, ο Νίκος κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετέχοντες στον παγκόσμιο διαγωνισμό «San Pellegrino Young Chef of the Year» τις χρονιές 2015 και 2016 (2η και 1η αντίστοιχα στην Περιφέρεια της Μεσογείου). Αγαπά τα αγαθά της ελληνικής γης και μέσα από την κουζίνα του προσπαθεί να αναδείξει τη δυναμική των ελληνικών γεύσεων. Τον ελεύθερο χρόνο του «οργώνει» τα ελληνικά βουνά, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με στόχο νέες γευστικές ανακαλύψεις.
hells-kitchen1
hells-kitchen
Η Κωνσταντίνα Διβόλη ανήκει σίγουρα στις πιο αντιπροσωπευτικές γυναικείες παρουσίες του χώρου με αξιόλογες μαγειρικές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό σε διεθνούς φήμης σχολές όπως του «Paul Bocuse» και η «Ferrandi». Το πλούσιο βιογραφικό της περιλαμβάνει θητεία στις κουζίνες πολυβραβευμένων εστιατορίων στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων το «Funky Gourmet» (2 αστέρια Michelin), το «Botrini’s restaurant, το «Aleria» κ.ά αλλά και του εξωτερικού όπου συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης επαγγελματίες όπως ο Andoni Luis Aduriz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Mugaritz» στην Ισπανία (2 αστέρια Michelin και 9ο θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο) ενώ για έναν επίσης χρόνο ήταν δίπλα στον Eneko Atxa στο εστιατόριο «Azurmendi» στην Ισπανία (3 αστέρια Michelin και νούμερο 38 στην προαναφερόμενη λίστα) αλλά και στον Heston Blumental στο εστιατόριo «Fat Duck» στο Λονδίνο (3 αστέρια Michelin).
.
Εργάζεται ως private chef σε yachts και έχει κερδίσει την 1η, θέση, 2η θέση, και 3η θέση σε ισάριθμες συμμετοχές στο διαγωνισμό μαγειρικής Εast Mediterranean yachts show. Τα ταξίδια σε γαστρονομικούς προορισμούς δε λείπουν από τα πλάνα της με αγαπημένους προορισμούς τη Βόρεια Ισπανία, την Ιταλία και προσεχώς στο Περού, που τα τελευταία χρόνια έχει ανέλθει σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η δουλειά της ωστόσο ως private chef σε σκάφη συνδυάζει ιδανικά τη μαγειρική με τα ταξίδια στη θάλασσα.
.
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/hell’s-kitchen-24819/feed/
<![CDATA[Οι παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας θεωρούν τον Τζάγκερ… γκαντέμη!]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-jugger-24785/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-jugger-24785/#comments +Tue, 19 Jun 2018 19:06:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-jugger-24785/  


Το φοβόντουσαν κι έγινε.

Διαβάζουμε στην Page Six ότι η Εθνική Βραζιλίας φοβόταν ότι ο Μικ Τζάγκερ θα ήταν καταστροφή για αυτούς, στο ντεμπούτο τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Κι αυτό, επειδή κάθε που ο Rolling Stone έρχεται στα παιγνίδια τους, η Σελεσάο υφίσταται ταπεινωτικές ήττες. Γι' αυτόν τον λόγο, τον λένε «γκαντέμη».

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Βεβαίως, δεν πρόκειται για «ταπεινωτική ήττα», αλλά ήταν ένα ταπεινωτικό αποτέλεσμα: η Βραζιλία υποχρεώθηκε, χθες, σε ισοπαλία 1-1 από την «υπερδύναμη» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ελβετία.

Λέγεται ότι ο Μικ, που είναι σε ευρωπαϊκή τουρνέ, ήθελε να έχει κάποιες ημερομηνίες χωρίς υποχρεώσεις, για να δει λίγο από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η επόμενη συναυλία του είναι αύριο, στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-jugger-24785/feed/
<![CDATA[Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης… Η Ιστορία μας έχει επιβαρυνθεί με δυσβάστακτα πολλές μαύρες σελίδες…]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/piso=apo-tis-lexis-24756/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/piso=apo-tis-lexis-24756/#comments +Mon, 18 Jun 2018 14:09:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/piso=apo-tis-lexis-24756/ «Θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», ήταν το βασικό σύνθημα του καταληψία μαθητή που βρέθηκε στα πρωθυπουργικά έδρανα ως αποτέλεσμα μιας γενικευμένης παρακμής με βαρύ ιστορικό. Τα γιαουρτώματα, οι μολότωφ, οι ακραίες επικρίσεις -«προδότες», Τσολάκογλου», « γερμανοτσολιάδες»- ο γενικευμένος γενιτσαρικός  τραμπουκισμός, η πυρπόληση του κέντρου της Αθήνας, οι μαθητικές μούντζες, οι κρεμάλες στο Σύνταγμα, η ανομολόγητη συμμαχία  της πλατείας με ναζιστές εγκληματίες, το «μπουρδέλο η Βουλή», οι  τραμπουκισμοί στις εθνικές παρελάσεις εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας και εναντίον των «προδοτών» είναι μερικές από τις χυδαιότερες μορφές λαϊκισμού που επικράτησαν αντικαθιστώντας το «παλιό διεφθαρμένο σύστημα» με ένα παραληρηματικό οχετό ψευδών και αντιστροφής της πραγματικότητας.]]>  Δεν είναι γνωστό το κατά πόσο χαίρονται ή είναι υπερήφανοι στον ΣΥΡΙΖΑ με την εμφάνιση και τον πολιτικό λόγο του κ. Καμμένου. Η υποκρισία υπέρ της πολιτικής σκοπιμότητας επίσης δεν γνωρίζουμε αν συμπεριλαμβάνεται στο ηθικό πλεονέκτημα. Η θεατρική παράσταση της κυβέρνησης πάντως με τον Καμμένο ξεπέρασε τα όρια της γελοιότητας και της ανεκτής υποκρισίας. Υποδηλώνει μια βαθιά παρακμή που ξεπερνά τα αποδεκτά όρια της πολιτικής σκοπιμότητας. Δημιουργεί ένα πάνδημο αίσθημα αηδίας στην κοινωνία, ένα αίσθημα εγκλωβισμού στον βούρκο. Αυτή η αντιπαράθεση που τροφοδοτείται πλέον μόνο με όρους εθνικού διχασμού και τον απόλυτο παραλογισμό, την πλήρη κατάργηση της κοινής λογικής, όχι μόνο δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον αλλά συντελεί σε μια νέα εθνική καταστροφή: την ιστορική μας αδυναμία να συνεννοηθούμε σε οποιαδήποτε βάση. Το πολιτικό μας σύστημα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο αλλά δημιούργησε συνθήκες μιας άνευ προηγουμένου αίσθησης παρακμής που η χώρα δεν διαθέτει τα εφόδια και τη δυνατότητα να ξεπεράσει.

«Θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», ήταν το βασικό σύνθημα του καταληψία μαθητή που βρέθηκε στα πρωθυπουργικά έδρανα ως αποτέλεσμα μιας γενικευμένης παρακμής με βαρύ ιστορικό. Τα γιαουρτώματα, οι μολότωφ, οι ακραίες επικρίσεις -«προδότες», Τσολάκογλου», « γερμανοτσολιάδες»- ο γενικευμένος γενιτσαρικός  τραμπουκισμός, η πυρπόληση του κέντρου της Αθήνας, οι μαθητικές μούντζες, οι κρεμάλες στο Σύνταγμα, η ανομολόγητη συμμαχία  της πλατείας με ναζιστές εγκληματίες, το «μπουρδέλο η Βουλή», οι  τραμπουκισμοί στις εθνικές παρελάσεις εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας και εναντίον των «προδοτών» είναι μερικές από τις χυδαιότερες μορφές λαϊκισμού που επικράτησαν αντικαθιστώντας το «παλιό διεφθαρμένο σύστημα» με ένα παραληρηματικό οχετό ψευδών και αντιστροφής της πραγματικότητας.

Με αυτές και παρομοίου ήθους πολιτικές ανανέωσε η Αριστερά τον πολιτικό βίο της χώρας. Μέσα σε ένα παραλυμένο και ευτελές πολιτικό περιβάλλον, πόσο αποδεκτός και πιστευτός μπορεί να γίνει ο οδυρμός για τον Μπαρμπαρούση; Μαζί εισήλθαν ως ανανεωτές του μπουρδέλου και κατάντησαν την Βουλή …όνομα και πράγμα. Τι απορούν, τάχα μου, που επικαλέστηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα;  Ποιας συγκυρίας τέκνο είναι ο Μπαρμπαρούσης; Ποιος δεχόταν τις ψήφους των Χρυσαυγιτών ως …καλοδεχούμενες; Ο Μπαρμπαρούσης ως κοινοβουλευτικό πρόσωπο αντικατέστησε «το σάπιο πολιτικό σύστημα», το ανανέωσε, του έδωσε νέα πνοή και είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα των αποτελεσμάτων της αγανάκτησης, των πλατειών και της αξιοπρέπειας. Εκεί που εκκολάφθηκε ο φασισμός, ξεφύτρωσε  και το αποτρόπαιο αντίθετό του, ο καθεστωτικός ολοκληρωτισμός.  

Με κραυγαλέα ψεύδη και πολιτικές απάτες που δημιούργησαν δυο επιπλέον αχρείαστα και καταστροφικά μνημόνια, με μια ληστρική φορολόγηση, με μια πολιτική ισότητας στην εξαθλίωση, με άθλια επιδόματα επαιτείας και με ανενδοίαστο λαϊκισμό, τα βαθιά μεσάνυχτα η  κυβέρνηση  τα παρουσιάζει ως μέρα μεσημέρι και ηλιόλουστα.  

Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα διχασμού και με πολιτική αναίδειας απέναντι στον ορθολογισμό, απαιτεί ταυτόχρονα σεβασμό στους θεσμούς και στα ανθρώπινα δικαιώματα του Κουφοντίνα, εγκαλεί την αντιπολίτευση για ακροδεξιές πολιτικές και συνεργάζεται με την επιτομή του ακροδεξιού λαϊκισμού, τους ΑΝΕΛ, εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με την Δεξιά (όροι που δεν ισχύουν πλέον) ενώ η Αριστερά είναι που έχει συμμαχήσει δυο φορές με την Δεξιά - αν θυμάται κανείς το 1989, δηλαδή…  Προτάσσει την εθνική συνεννόηση για εθνικά θέματα τα οποία διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, δίχως καμιά ενημέρωση των άλλων κομμάτων, ενώ ταυτόχρονα τα συμψηφίζει με τα ζητήματα της οικονομίας. Από κουτοπονηριά σε κουτοπονηριά, στρεψοδικία στην στρεψοδικία, τακτικισμό στον τακτικισμό. Με κόστος απώλειας;

Η Ιστορία μας έχει επιβαρυνθεί με δυσβάστακτα πολλές μαύρες σελίδες…

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/piso=apo-tis-lexis-24756/feed/
<![CDATA[O Bo... ψάχνει δημοσιότητα γιορτάζοντας!!! τον έναν χρόνο από την αποχώρησή του στο Survivor]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/bo-24750/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/bo-24750/#comments +Sun, 17 Jun 2018 09:44:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/bo-24750/  Το «ευχαριστώ» και το μήνυμα του ράπερ...άντε καλά...


]]>
Το «ευχαριστώ» και το μήνυμα του ράπερ 
Ο Bo γύρισε τον χρόνο πίσω και έκανε... γενέθλια της αποχώρησής του από το Survivor! O γνωστός ράπερ σήμερα ανέβασε ένα κολάζ φωτογραφιών από τη συμμετοχή του στο παιχνίδι και θυμήθηκε αυτή τη μοναδική εμπειρία που έζησε, η οποία όπως λέει τον άλλαξε για πάντα. 

«Και όμως πέρασε ένας χρόνος από τοτε που επέστρεψα ... Μια φανταστική εμπειρία ζωής...μονο ευγνώμων θα μπορούσα να είμαι !!! Σας ευχαριστώ !!!!», έγραψε ο ίδιος κάτω από τη φωτογραφία του που περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στο παιχνίδι επιβίωσης.  

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/bo-24750/feed/
<![CDATA[Πώς να τους πάρεις στα σοβαρά; Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση είναι όπως η Τζούλια Ρόμπερτς (Video) ]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsakalotos-julia-24716/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsakalotos-julia-24716/#comments +Thu, 14 Jun 2018 18:25:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsakalotos-julia-24716/  Ξανά αναφορά στο Hollywood έκανε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυτή τη φορά για τη διάσημη αμερικανίδα ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς ως απάντηση στις σφοδρές επικρίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

]]>
 Ξανά αναφορά στο Hollywood έκανε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αυτή τη φορά για τη διάσημη αμερικανίδα ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς ως απάντηση στις σφοδρές επικρίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κώστα Τασούλα για τα συγχαρητήρια που έλαβε η κυβέρνηση από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.


«Και τη Τζούλια Ρόμπερτς μπορεί να την ερωτευτεί και ο Μπραντ Πιτ και ο Κουασιμόδος», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Υπουργού Οικονομικών, παραλληλίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση με το αστέρι του Hollywood προφανώς ως προς την επιτυχημένη καριέρα της για να καταδείξει και την επιτυχία της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Τσακαλώτος είχε επιστρατεύσει αντίστοιχα την εξίσου γοητευτική ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον με την οποία είχε αποκαλύψει ότι θα ήθελε να πιουν μαζί cocktail, επιχειρώντας με χιουμοριστικό τρόπο να αποκρούσεις τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/tsakalotos-julia-24716/feed/
<![CDATA[Ρατσιστής και ξενοφοβικός ο Αϊνστάιν: Δείτε ποιον λαό δεν «χώνευε» με τίποτα!]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ainstain-xenofovikos-24699/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ainstain-xenofovikos-24699/#comments +Wed, 13 Jun 2018 10:54:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ainstain-xenofovikos-24699/   Αναπάντεχα ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις προδίδουν τα ιδιωτικά ημερολόγια που κρατούσε ο μεγάλος φυσικός στα ταξίδια του


]]>
 Αναπάντεχα ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις προδίδουν τα ιδιωτικά ημερολόγια που κρατούσε ο μεγάλος φυσικός στα ταξίδια του

Αναπάντεχα ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις προδίδουν τα ιδιωτικά ημερολόγια της περιόδου Οκτωβρίου 1922-Μαρτίου 1923, τα οποία κρατούσε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν για τα ταξίδια του στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Ο μεγάλος φυσικός, ο οποίος είναι γνωστός για τις ανθρωπιστικές και κοσμοπολίτικες απόψεις του (είχε κάποτε χαρακτηρίσει τον ρατσισμό «αρρώστια των λευκών ανθρώπων»), προφανώς δεν ήταν απαλλαγμένος από το «μικρόβιο» της προκατάληψης ενάντια στους ανθρώπους που δεν ανήκαν στη λευκή φυλή.

Στην Κίνα ο Αϊνστάιν χαρακτηρίζει τους ντόπιους που βλέπει γύρω του «εργατικούς, βρωμιάρηδες και αργόστροφους» και σημειώνει ότι «οι Κινέζοι δεν κάθονται σε πάγκους όταν τρώνε, αλλά στις φτέρνες τους, όπως οι Ευρωπαίοι όταν ανακουφίζουν τις ανάγκες τους στο δάσος». Κάπου αλλού παρατηρεί ότι «ακόμη και τα παιδιά δείχνουν άψυχα και βραδύνοα», κάνει λόγο για τη «μεγάλη αναπαραγωγική ικανότητα» των Κινέζων και την «αφθονία απογόνων», εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «θα ήταν κρίμα αν αυτοί οι Κινέζοι υποκαταστήσουν όλες τις άλλες φυλές. Για όλους εμάς και μόνο η σκέψη είναι αδιανόητα βαρετή».

Ο Ζέεβ Ρόζενκραντς, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος για το Αρχείο Αϊνστάιν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, ο οποίος επιμελήθηκε και μετέφρασε τα έως τώρα ανέκδοτα στα αγγλικά «Ταξιδιωτικά Ημερολόγια» του Αϊνστάιν, δήλωσε στη βρετανική «Γκάρντιαν»: «Νομίζω ότι πολλά σχόλιά του μας σοκάρουν ως ιδιαίτερα δυσάρεστα, ιδίως όσα λέει για τους Κινέζους. Κατά κάποιον τρόπο έρχονται σε αντίθεση με τη δημόσια εικόνα του ως μεγάλου ανθρωπιστικού συμβόλου. Είναι όντως ένα σοκ να διαβάζει κανείς αυτά τα σχόλια που δεν προορίζονταν για δημοσίευση και να τα αντιπαραβάλλει με τις πιο δημόσιες δηλώσεις του».

Τα εν λόγω ημερολόγια μέχρι σήμερα είχαν εκδοθεί μόνο στα Γερμανικά στο πλαίσιο των 15 τόμων που περιλαμβάνουν όλα τα γραπτά του Αϊνστάιν, ενώ τώρα εκδίδονται σε ξεχωριστό τόμο στα Αγγλικά από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πρίνστον. Σύμφωνα με τις τελευταίες, «είναι η πρώτη φορά που το ταξιδιωτικό ημερολόγιο του Αϊνστάιν θα είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε και όχι μόνο στους σοβαρούς μελετητές του έργου του».

Καθώς το ζεύγος Αϊνστάιν ταξίδευε στην Ισπανία, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, τα ημερολόγια φαίνεται ότι γράφτηκαν για να διαβαστούν στο Βερολίνο από τις κόρες που είχε η γυναίκα του από τον προηγούμενο γάμο της.

Σε ένα άλλο σημείο γράφει πάλι για τους Κινέζους -τους οποίους φαίνεται ότι δεν χώνευε καθόλου- ότι «ακόμη και όταν υποχρεώνονται να δουλεύουν σαν τα άλογα, ποτέ δεν δίνουν την εντύπωση ότι υποφέρουν συνειδητά. Είναι μια περίεργη χώρα σαν κοπάδι... που θυμίζει μάλλον αυτόματα παρά ανθρώπους».

Ενώ -βάζοντας και μια γερή δόση μισογυνισμού- παρατηρεί «πόσο μικρή διαφορά υπάρχει ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες. Δεν καταλαβαίνω τι είδους μοιραία γοητεία διαθέτουν οι Κινέζες που έλκει τους άνδρες σε τέτοιο βαθμό, ώστε μην αντιστέκονται στον πειρασμό της τεκνοποιίας μαζί τους».

Στην Κεϊλάνη (σημερινή Σρι Λάνκα) ο Αϊνστάιν βλέπει γύρω του ντόπιους «που ζουν μέσα σε μεγάλη βρώμα και αξιοσημείωτη μπόχα», προσθέτοντας ότι «λίγα κάνουν και λίγα χρειάζονται. Ο απλός οικονομικός κύκλος της ζωής».

Πιο θετικές είναι οι εντυπώσεις τους από τους Ιάπωνες, που τους χαρακτηρίζει «καθόλου επιδειξίες, καθώς πρέπει, πολύ γοητευτικούς». Για την Ιαπωνία λέει ότι «κανείς πρέπει να αγαπά και να θαυμάζει αυτή τη χώρα», χωρίς πάντως να παραλείπει να κάνει το σχόλιο ότι «οι διανοητικές ανάγκες αυτής της χώρας φαίνεται πιο ασθενείς σε σχέση με τις καλλιτεχνικές λόγω φυσικής προδιάθεσης».

Ο Ρόζενκραντς παραδέχθηκε ότι οι σχολιασμοί αυτού του τύπου, για τη βιολογική προέλευση της υποτιθέμενης διανοητικής κατωτερότητας Ιαπώνων, Κινέζων και Ινδών «ασφαλώς μπορούν να θεωρηθούν ρατσιστικές, εφόσον άλλοι λαοί παρουσιάζονται ως βιολογικά κατώτεροι - ένα σαφές χαρακτηριστικό του ρατσισμού».

Όπως είπε, εκφράζοντας φόβο ότι οι Κινέζοι μπορεί κάποια μέρα να παραγκωνίσουν όλες τις άλλες φυλές, «ο Αϊνστάιν αντιλαμβάνεται μια ξένη "φυλή" ως απειλή, κάτι που επίσης αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της ρατσιστικής ιδεολογίας». Ενώ ακόμη πιο προσβλητικό για τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε, είναι το ότι αναρωτιέται πως είναι δυνατό ένας Κινέζος να βρει επαρκώς ελκυστική μια Κινέζα για να κάνει παιδί μαζί της.

«Πρέπει να συμπεράνουμε ότι ο Αϊνστάιν έκανε αρκετά ρατσιστικά και απάνθρωπα σχόλια στο ημερολόγιό του, μερικά από τα οποία είναι άκρως δυσάρεστα» τόνισε ο Ρόζενκραντς. «Φαίνεται πως ακόμη και ο Αϊνστάιν μερικές φορές δυσκολευόταν πολύ να αναγνωρίσει τον εαυτό του στο πρόσωπο του άλλου».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ainstain-xenofovikos-24699/feed/
<![CDATA[Γαλλικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Η στρατηγική του τρελού]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/galika-mesa-trub-kim-24694/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/galika-mesa-trub-kim-24694/#comments +Wed, 13 Jun 2018 10:25:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/galika-mesa-trub-kim-24694/  «Ιστορική». Είναι η λέξη με την οποία τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν, στην πλειοψηφία τους, τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ στη Σιγκαπούρη: 

]]>
 

«Ιστορική». Είναι η λέξη με την οποία τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν, στην πλειοψηφία τους, τη συνάντηση Κιμ-Τραμπ στη Σιγκαπούρη: «Μια ιστορική συνάντηση κορυφής», τιτλοφορεί η «Λε Μοντ», «Τραμπ και Κιμ γράφουν μια σελίδα της Ιστορίας στη Σιγκαπούρη».
 

«Ιστορική πρόσωπο-με πρόσωπο συνάντηση» γράφει και η Φιγκαρό, η δε Ουμανιτέ θεωρεί την «ιστορική αυτή συνάντηση, ως «μια ευκαιρία για την ειρήνη» και αναρωτιέται, «εάν μπορούν άραγε να θέσουν ένα τέλος στην τελευταία σύγκρουση του ψυχρού πολέμου;»
 

Η Λιμπερασιόν παραφράζει τη λέξη «ιστορική» με τη λέξη «υστερική». Στο πρωτοσέλιδό της, έχει μια δίμορφη φυσιογνωμία με μοντάζ, το δεξί μέρος είναι το πρόσωπο του Τραμπ και το αριστερό του Κιμ. Αντί για λεζάντα έχει τις δύο λέξεις: «Ιστορική» και «Υστερική» καλεί δε τους αναγνώστες να διαλέξουν όποια θέλουν.
 

Σύμφωνα με τη Μοντ, «την προβλεπόμενη ώρα, μια σελίδα της Ιστορίας γράφηκε στη Σιγκαπούρη : Ο Κιμ Γιογκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ, περπάτησαν ο ένας προς τον άλλο, κατά μήκος ενός τοίχου με σημαίες της Αμερικής και της Β. Κορέας πριν δώσουν τα χέρια για μια εκτεταμένη χειραψία».
 

«Μετά από μήνες εντάσεως με ύβρεις και πολεμικές απειλές Τραμπ και Κιμ σκηνοθέτησαν με μεγάλη σχολαστικότητα τη χειραψία τους σήμερα το πρωί, κατά την έναρξη της ιστορικής συνάντησης κορυφής» γράφει η οικονομική Λεζ-Εκό και υπογραμμίζει : «ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει τα πάντα για ν' αποκτήσει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».
 

Σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας, πολλοί σχολιαστές σημείωσαν ότι αναφέρεται στην «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου» και όχι μόνο της Β. Κορέας.
 

Η δε Φιγκαρό επισημαίνει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έβαλε την υπογραφή του κάτω από το κείμενο με το οποίο δεσμεύεται για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου, «χωρίς όμως να διευκρινίζει ότι θα είναι (η αποπυρηνικοποίηση) επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη, όπως ισχυρίζονταν οι Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τη Διάσκεψη κορυφής της Σιγκαπούρης».
 

Η Huffington Post υπογραμμίζει από μέρους της ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να προσκαλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην Ουάσιγκτον» και ότι ο ίδιος «θα μπορούσε να πάει στην Πιονγκιάνγκ». Αντίθετα ο ερευνητής Αντουάν Μπονταζ, ειδικός για τη Βόρειο Κορέα, μέσα από την ιστοσελίδα του πολυμέσου France Info, αφήνει αμφιβολίες για τη μελλοντική εξέλιξη στις σχέσεις:
 

«Η σύνοδος κατέληξε στην υπογραφή ενός κοινού εγγράφου, χωρίς σημαντικές αναφορές στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας. Η κοινή διατύπωση παραμένει ασαφής ακόμα και για το χρονοδιάγραμμα. Αναπαράγει προηγούμενες δεσμεύσεις της Πιονγκιάνγκ που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ» γράφει ο Α. Μποντάζ. 
 

«Μονά -ζυγά» είναι ο τίτλος στο κύριο άρθρο της Λιμπερασιόν. «Μπορεί η συνάντηση των δυο απρόβλεπτων ηγετών να αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός, απομένει όμως, να γίνει το πιο δύσκολο: να εξασφαλισθεί η αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ πέρα από τις τυπικές ανακοινώσεις».
 

Το δημοσίευμα, ύστερα από μια αναφορά στην «αποτρόπαια» κατάληξη του G7 στον Καναδά, καταλήγει: « Εάν η στρατηγική του τρελού επιτύχει (στη Σιγκαπούρη), τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την Παγκόσμια Γεωπολιτική» γράφει η Λιμπερασιόν.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/galika-mesa-trub-kim-24694/feed/
<![CDATA[11 χρόνια Κουλτουρόσουπα - Ευχαριστούμε & ευχαριστούμε...]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/11-χρόνια-κουλτουρόσουπα-ευχαριστούμε-and-ευχαριστούμε...-24681/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/11-χρόνια-κουλτουρόσουπα-ευχαριστούμε-and-ευχαριστούμε...-24681/#comments +Tue, 12 Jun 2018 11:51:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/11-χρόνια-κουλτουρόσουπα-ευχαριστούμε-and-ευχαριστούμε...-24681/ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ... ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ

]]>
.

11

ΧΡΟΝΙΑ

ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ

[2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 – 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018] 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΙΜΟ...
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/11-χρόνια-κουλτουρόσουπα-ευχαριστούμε-and-ευχαριστούμε...-24681/feed/