Rss title here http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Fri, 24 Nov 2017 12:01:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Black Friday και η αμερικάνικη ξεφτίλα… Γράφει η Π. Στασινοπούλου]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/black-friday-stasinopoulou=-21752/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/black-friday-stasinopoulou=-21752/#comments +Fri, 24 Nov 2017 12:01:00 +0200 55 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/black-friday-stasinopoulou=-21752/ Άλλωστε το Black μου κάνει ωραιότατο και ελληνοπρεπέστατο Βλακ και μου κολλάει γάντι εν προκειμένω.

]]>
        Είναι αλήθεια ότι η … λατρεία που τρέφω για τη συγκεκριμένη χώρα ξεχειλίζει και όσο κι αν προσπαθώ δεν μπορώ να την κρύψω την άτιμη! Η δε χώρα κάνει αιώνες τώρα, απίστευτα φιλότιμες προσπάθειες για να την αυξάνει διαρκώς, σε σημείο, η υπερδοσολογία πλέον λατρείας να καταντά τοξική κι εγώ να αναζητώ απεγνωσμένα το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Θυμάμαι ότι η τελευταία κλήση μου καταγράφηκε στις 9/11/2017, υπό τραγικές συνθήκες εντονότατης κρίσης, βγάζοντας από το στόμα πορτοκαλί αφρούς ταυτόχρονα με ακατονόμαστες ύβρεις σε κομψά γαλλικά με αμερικάνικη προφορά. Μου πρότειναν ως αντίδοτο την «επίσκεψη Ομπάμα», το πήρα για ένα διήμερο και προσωρινά τα «πορτοκαλόχρωμα» συμπτώματα ηρέμησαν κάπως… Και πάνω που πήγαινα να αποξεχαστώ και να ρίξω ένα τελεσίδικο και χορταστικό φάσκελο την πατρίδα της γελοιότητας, προκειμένου να αφοσιωθώ στην ντόπια αναπαραγόμενη γελοιότητα που με κόφτει… να σου στο καπάκι η επόμενη αμερικανιά περιωπής.

 
       Όπου λέει στο εξής, θα έχουμε και στο Ελλάντα Black Friday και είναι σαν να ακούω τον ντελάλη με την ντουντούκα:  «Το διάσημο αμερικάνικο τσίρκο, τώρα για μία μόνο παράσταση και στην πόλη σας, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου! Τρέξατε, τρέξατε!» Και παράλληλα με τον ήχο, κάνω βέβαια και εικόνα του τσίρκου, έχοντας παρακολουθήσει αλησμόνητες παραστάσεις του εξωτερικού που περιλαμβάνουν: ολονύκτια διανυκτέρευση των προσκυνητών μπροστά στην πρόσοψη του μαγαζιού, στρωματσάδα κατάχαμα, εκφράζοντας παράλληλα με τον κρετινισμό και την αλληλεγγύη τους στους παρακείμενους άστεγους… λιντσάρισμα του ατυχούς υπαλλήλου που αχάραγα θα βάλει το κλειδί στην πόρτα και το λεφούσι εφορμώντας θα τον πάει σέρνοντας με πολλαπλά κατάγματα… απανωτά λιποθυμικά επεισόδια, κρίσεις πανικού και κρίσεις άσθματος λόγω ασφυξίας, όπου το «πατείς με πατώ σε» κυριολεκτεί ανατριχιαστικά... απανωτούς τραυματισμούς, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς μεταξύ των προσκυνητών/ καταναλωτών για ένα μπλουζάκι που από το τράβα- τράβα θα καταλήξει σκελέα, για ένα πανταλόνι που θα καταλήξει αλλού το μπατζάκι κι αλλού το καβάλο, για ένα μιξεράκι που στο τέλος θα πάρεις τις βίδες στο χέρι… άσε το τρεχαλητό των αλλοπαρμένων με το γιαλισμένο μάτι που κάνει τον Γιουσέιν Μπόλτ να μοιάζει αργοκίνητη χελώνα!
 
       Reality – υπερθέαμα από τα λίγα, που χαζεύεις μασουλώντας πασατέμπο και κινδυνεύει το τσόφλι να σου κάτσει στο λαιμό. Τους κοιτάς με το μάτι ελαφρά γουρλωμένο, ενώ ενδόμυχα εύχεσαι όλο τούτο που παρακολουθείς να είναι μια σκηνοθετημένη φάρσα, ένα κακόγουστο τηλεοπτικό «κόνσεπτ» - στα όρια του πρωτόγονου κανιβαλισμού, αδυνατώντας να πιστέψεις ότι μπορεί να συμβαίνει πραγματικά. Ότι δηλαδή κάποιοι κανονικοί άνθρωποι κατασκηνώνουν όλη νύχτα έξω από ένα μαγαζί και με το που ανοίξει, επιτίθενται ως λυσσασμένος όχλος σε εμπόρευμα και… αλλήλους, προκειμένου να αποκτήσουν «κάτι» σε πολύ χαμηλή τιμή. Άσχετα αν το «κάτι» αποδειχθεί εκ των υστέρων «κάτι άλλο» από αυτό που ήθελαν, γιατί πάνω στον πανικό σιγά μη ψάχνεις  ελαττώματα ή λεπτομέρειες. Και μοιραία αναρωτιέσαι «μα πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η ξεφτίλα τελικά;» Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει κάποιος προκειμένου να αποδείξει το «καταναλώνω άρα υπάρχω»; Πόσες εξευτελιστικές διαδικασίες μπορεί να υποστεί για την απόκτηση ενός υλικού αγαθού; Πώς είναι δυνατόν για χάρη π.χ. μιας τοστιέρας  ή μιας τσάντας να υφίσταται και ταυτόχρονα να ασκεί όλη αυτή την απίστευτη αγριάδα μιας πεινασμένης αγέλης; Η οποία αγέλη βέβαια όταν ψάχνει  τροφή αγριεύει για να επιβιώσει… η αγέλη των δίποδων ωστόσο, αγριεύει για ένα ζευγάρι γόβες. Των… έλλογων δίποδων, για να μη ξεχνιόμαστε.
 
       Όταν δε διαβάζεις «πόθεν» προέκυψε στους αμερικάνικους εγκεφάλους η «Μαύρη Παρασκευή», ευχαριστείς το θεό που ΔΕΝ γεννήθηκες στη χώρα των πλανηταρχών. Διότι – λέει- προηγούνταν η Πέμπτη των Ευχαριστιών (τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη), που ως αργία «έπαιρνε παραμάζωμα» και την ενδιάμεση Παρασκευή μέχρι το Σαββατοκύριακο – ελληνικός δάκτυλος αυτό σίγουρα!- οπότε για ένα βαρβάτο τετραήμερο η αγορά μαράζωνε και οι έμποροι σκέφτηκαν τον «θεσμό» των μεγάλων εκπτώσεων τη συγκεκριμένη Παρασκευή, ώστε να φέρουν πίσω τους λιποτάκτες καταναλωτές, εγκαινιάζοντας παράλληλα την εορταστική χριστουγεννιάτικη περίοδο. Τώρα θα μου πεις γιατί «μαύρη», αφού έβλεπαν στα μαγαζιά τους άσπρη μέρα… Διότι – λέει- «μαύριζαν» τα τεφτέρια τους σημειώνοντας με μαύρο μελάνι τα κέρδη, ενώ με κόκκινο τις ζημιές, ως ευφυής αμερικάνικη «αιτιολογία». Επίσης διότι – λέει- «μαύριζαν» οι δρόμοι από το πλήθος και τα αυτοκίνητα, ως ακόμα πιο ευφυές επιχείρημα των «πιο γραφικών, πεθαίνεις»! Ίσως υπάρχουν και δυο-τρεις  ακόμα γελοιότητες αντίστοιχου βεληνεκούς για την επεξήγηση του «μαύρου», αλλά δεν θα κάτσω να αναλύσω τώρα δα τον αμερικάνικο εγκέφαλο… και η αντοχή έχει όρια. Άλλωστε το Black μου κάνει ωραιότατο και ελληνοπρεπέστατο Βλακ και μου κολλάει γάντι εν προκειμένω.
 
       Τώρα, πώς θα ανέβει στα εγχώρια εδάφη η τσιρκολέ παράσταση μιας χώρας που η ΜΟΝΗ της συμβολή στο παγκόσμιο «πολιτιστικό» στερέωμα είναι η κουλτούρα του άκρατου καταναλωτισμού, δεν γνωρίζω. Ελπίζω μόνο να μην αντιγράψει το αυθεντικό κόνσεπτ της ξεφτίλας, γιατί ήδη οι ντόπιες ξεφτίλες σε πολλαπλά επίπεδα, περισσεύουν και για εξαγωγή. Θα μου πεις βέβαια, μία ακόμα θα σου χαλάσει τη σούπα; Ή μήπως ένα ακόμα τσιρκολίκι κοντά στο μεγάλο μας, το θεόρατο τσίρκο, θα σου χαλάσει τη μόστρα; Άσε που το δέλεαρ της φτήνιας στις παρούσες οικονομικές συνθήκες και για πολίτες που μαστίζονται από φτώχεια, είναι ακαταμάχητο και μόνο βολεμένος φραγκάτος μπορεί να αντισταθεί. Στο κάτω- κάτω τί το κακό βρίσκεις σε μια μέρα μεγάλων εκπτώσεων από την οποία θα ωφεληθούν, τόσο η αγορά που αιμορραγεί, όσο και ο στερημένος καταναλωτής που θα αποκτήσει αυτό που χρειάζεται με πολύ μικρό κόστος.
 
       Ναι, έτσι μοιάζει, μόνο που σκέφτομαι, ας πούμε, πόσο θα ωφεληθεί επί της ουσίας ο έμπορος πουλώντας κάτω από το κόστος; Το ρευστό που θα μπει στο ταμείο από πώληση ποσότητας- πολύτιμο, δε λέω, αλλά ισοφαρίζει τη ζημιά που υφίσταται σε κάθε «κομμάτι», χάνοντας όχι μόνο το νόμιμο εμπορικό κέρδος, αλλά  και μέρος των χρημάτων που διέθεσε για την αγορά του;  Από την άλλη ο καταναλωτής, σίγουρα επωφελείται οικονομικά, αλλά αξίζει να υποστεί όλο αυτό το άγριο σκηνικό για λίγα ευρώ, έχοντας επιπλέον να ανταγωνιστεί συν-καταναλωτές που το κίνητρό τους δεν είναι η ανάγκη, αλλά η απληστία; Μια γιγαντωμένη απληστία που δεν γίνεται ζάφτι με τίποτα και δεν διστάζει πάνω στον παροξυσμό της να τσαλαπατήσει τον διπλανό στερημένο κι άντε να διαχωρίσεις… ερίφια από πρόβατα. Απλά ο απέξω παρατηρητής- εξίσου στερημένος και καθόλου φραγκάτος- κοιτά με ανάμεικτα συναισθήματα ένα θλιβερό θέαμα αρπακτικών που καταπίνει αμάσητα δολώματα και ως αιμοβόρα αγέλη εφορμά στους ναούς της κατανάλωσης,κραυγάζοντας «άσε κάτω το τάμπλετ μωρή,  θα σε ξεμαλλιάσω! Εγώ το είδα πρώτη!» Την ώρα που το αυθεντικό «μαύρο» σε τούτη τη χώρα κυριαρχεί ως σταθερό φόντο στις ζωές μας, πασχίζοντας να βρει ψευδαίσθηση χαραμάδας με Βλακ αμερικανιές… Άντε, καλά ψώνια σύντροφοι και καλή επιστροφή! Αρτιμελείς σωματικά εννοώ, γιατί κατά τα άλλα «τί του λείπει του ψωριάρη, σκούφια από μαργαριτάρι»  έλεγε η σοφή γιαγιά μου.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/black-friday-stasinopoulou=-21752/feed/
<![CDATA[Από την Ινδία η νέα «Μις Κόσμος» στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας.]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-mis-kosmos-india-21670/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-mis-kosmos-india-21670/#comments +Mon, 20 Nov 2017 10:02:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-mis-kosmos-india-21670/ Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας, μια Ινδή φοιτήτρια ιατρικής κατέκτησε το στέμμα της Μις Κόσμος, στον φετινό διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε στο κινεζικό θέρετρο Σάνια.

]]>
Μια Ινδή φοιτήτρια ιατρικής κατέκτησε το στέμμα της Μις Κόσμος, στον φετινό διαγωνισμό που φιλοξενήθηκε στο κινεζικό θέρετρο Σάνια. Με τη νίκη της αυτή η Ινδία «ισοφαρίζει» τη Βενεζουέλα σε αριθμό τίτλων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η Μάνουσι Τσίλαρ είναι η έκτη Ινδή που κερδίζει τον τίτλο «Μις Κόσμος» στον διαγωνισμό που διεξάγεται από το 1951. Βαδίζει έτσι στα χνάρια των ηθοποιών του Μπόλιγουντ Πριγιάνκα Τσόπρα και Αϊσουάρια Ράι.

Δεύτερη αναπληρωματική ανακηρύχθηκε η Μις Αγγλία Στέφανι Χιλ και πρώτη αναπληρωματική η Μις Μεξικό Αντρέα Μέσα.
«Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας» δήλωσε η 20χρονη Τσίλαρ, που εργάζεται ως μοντέλο.

Η νίκη της νεαρής φοιτήτριας ήταν ένα από τα θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης της Ινδίας.
Πηγή: ΑΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/axristi-mis-kosmos-india-21670/feed/
<![CDATA[Ο Αλέξης και η Ρένα στη Μάνδρα Αττικής (εκεί κοντά τέλος πάντων...)]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alexis-rena-21663/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alexis-rena-21663/#comments +Sun, 19 Nov 2017 08:04:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alexis-rena-21663/  Γιατί, αν είχε φροντίσει να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν επιβιβαστεί άρον άρον στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος για μια αδιάφορη σύνοδο κορυφής, θα είχε μάθει ότι αυτό που εκείνος ονομάζει στομφωδώς "έλλειψη υποδομών" είναι πολύ απλά... "μπαζωμένα ρέματα".


]]>
"Σπάνιο και ακραίο φαινόμενο έφερε την καταστροφή", απεφάνθη ο Αλέξης Τσίπρας στην σύντομη περιήγησή του στη Μάνδρα Αττικής. Για την ακρίβεια στα περίχωρα της Μάνδρας, πολύ μακριά από την πόλη και τις καταστροφές, αν κρίνουμε από όσα αποκάλυψε στην τηλεόραση του Σκάι η δήμαρχος κ. Κριεκούκη. Λογικό. Αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Έχει κάποιο δίκιο πάντως ο πρωθυπουργός. Και ακραίο και σπάνιο ήταν το φαινόμενο. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το μέγεθος της καταστροφής. Ήταν ακραίο, σπάνιο και αναμενόμενο ταυτόχρονα. Και για τους ειδικούς και για τους μη ειδικούς.

Γιατί, αν είχε φροντίσει να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν επιβιβαστεί άρον άρον στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος για μια αδιάφορη σύνοδο κορυφής, θα είχε μάθει ότι αυτό που εκείνος ονομάζει στομφωδώς "έλλειψη υποδομών" είναι πολύ απλά... "μπαζωμένα ρέματα".

Αν είχε φροντίσει να ενημερωθεί σε βάθος και να μην περιοριστεί στην ενημέρωση από τη Ρένα Δούρου, που κατακεραύνωνε τους προκατόχους της για έλλειψη σχεδιασμού, πρόληψης, συντονισμού, ηθικού πλεονεκτήματος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο... θα είχε μάθει ότι τα μπαζωμένα ρέματα στη Μάνδρα ήταν τόσο γνωστά που αποτελούσαν πλέον μάθημα στο πανεπιστήμιο!

Το αποκάλυψε ο επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο, Δημήτρης Παπανικολάου, που είχε βάλει τη Μάνδρα ως θέμα στους φοιτητές του. Ναι, θέμα στις εξετάσεις. "Τα μπαζωμένα ρέματα της Μάνδρας"... Και όπως προσέθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους, το φονικό ρέμα που σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις προκάλεσε την καταστροφή, ήταν μπαζωμένο εδώ και καιρό από διάφορες κατασκευές και κτίρια -ακόμα και κέντρο διασκέδασης υπήρχε...- ενώ για να δέσει το γλυκό, η δήμαρχος Μάνδρας φρόντισε τα τελευταία χρόνια να φτιάξει ακριβώς σε εκείνο το σημείο -στο σημείο που ενώνεται η Μάνδρα με την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών- και το αμαξοστάσιο για τα οχήματα του Δήμου!

Φταίει και γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Αν εξαιρέσει κανείς τις όλο στόμφο δηλώσεις της Ρένας Δούρου για τα έργα που θα ξεκινήσουν σε 6 μήνες (από την ημέρα που ανέλαβε), αν εξαιρέσει κανείς τις διαβεβαιώσεις της ότι όλα πλέον δουλεύουν ρολόι, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα και λοιπές πομφόλυγες - όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει (ειδικά) γι' αυτό. Για την ακρίβεια φταίει όσο φταίνε και οι άλλοι. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις που επέτρεψαν το μπάζωμα των ρεμάτων και την αυθαίρετη δόμηση.

Αυτή όμως είναι η λογική του πελατειακού κράτους. Το πελατειακό κράτος δεν σχεδιάζει μακροπρόθεσμα. Δεν υλοποιεί έργα με ορίζοντα πέραν των εκλογών. Υποκύπτει στις πιέσεις των ψηφοφόρων για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Αντί να σχεδιάζει έργα, μοιράζει αποζημιώσεις. Γιατί την επόμενη καταστροφή θα τη χρεωθούν οι άλλοι. Οι επόμενοι. Τζάμπα κόπος. Τα χρήματα που θα επενδυθούν, θα αποδώσουν καρπούς για τους επόμενους. Για το πελατειακό κράτος "ποιος ζει και ποιος πεθαίνει" μέχρι τότε..

Και από αυτήν τη λογική δεν ξέφυγε φυσικά  ο Σύριζα. Γι' αυτό και στη μία και μοναδική σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για τις επιχειρήσεις διάσωσης (Εσωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη) αλλά το υπουργείο Υποδομών εκπροσωπήθηκε από έναν ταπεινό Γενικό Γραμματέα. (Ο κ. Σπίρτζης είχε σοβαρότερη εργασία.) Γι' αυτό και η κ. Δούρου στις δηλώσεις της επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα των κυβερνώντων για την ελληνική γραφειοκρατία που εμποδίζει την ολοκλήρωση των έργων. Ναι, τα έργα μπορούν να περιμένουν. Έρχονται εκλογές...

Υ.Γ.: Άσε που μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι προφανώς ανήμπορη μπροστά στις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της κλιματικής αλλαγής... όπως θα σημείωνε και το ΑΠΕ.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/alexis-rena-21663/feed/
<![CDATA[Κυρ Σταύρο, αφέντη τσουτσολομύτη.... το σακίδιο και δρόμο! Από την Π. Στασινοπούλου]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kagkelo-stavros-theodorakis-21587/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kagkelo-stavros-theodorakis-21587/#comments +Tue, 14 Nov 2017 09:52:00 +0200 55 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kagkelo-stavros-theodorakis-21587/  Λυπάμαι, αλλά δεν έχω πιο κομψό τρόπο για να σου μηνύσω «άδειασέ μας τη γωνιά», εσύ, η πολιτική σου ξεφτίλα και το γραφικό σου σακίδιο! Ήδη την υπομονή μας για τον ανεκδιήγητο «πολιτικό» - μηντιακό κατασκεύασμα, θα τη ζήλευε κι ο Ιώβ….

]]>
 
Λυπάμαι, αλλά δεν έχω πιο κομψό τρόπο για να σου μηνύσω «άδειασέ μας τη γωνιά», εσύ, η πολιτική σου ξεφτίλα και το γραφικό σου σακίδιο! Ήδη την υπομονή μας μαζί σου θα τη ζήλευε κι ο Ιώβ και πρέπει να ανάψεις μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι σου, σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ που με το έτσι θέλω μας επέβαλλαν τη γλοιώδη παρουσία σου. Με την ταμπέλα – και καλά, του «εναλλακτικού πολιτικού», αποκλειστικά χάρη σε ένα μυστηριώδες σακίδιο στην πλάτη, απομεινάρι από την εποχή των τηλεοπτικών «Πρωταγωνιστών» και του «καλησπέρα- καλησπέρα». Άλλωστε στην εν λόγω πολυετή εκπομπή χρωστάς όσα καταχρηστικά καρπώθηκες, κατεβαίνοντας στον πολιτικό στίβο ως αμερικανάκι περιωπής, με τη φιλοδοξία να κουμαντάρεις ένα «Ποτάμι». Που εσύ φαντασιωνόσουν τον Δούναβη στη θέση ενός ρυακιού με μπουγαδόνερα κι αποπλύματα.
 
Συλλέγοντας στις κοίτες του όσους απογοητευμένους, πικραμένους, άστεγους, κυκλοφορούσαν στην πιάτσα, και πάντως εύπιστους στις απίστευτες παπαρολογίες ενός «κινηματία». Που χωρίς το παραμικρό όραμα/ πρόγραμμα/ θέσεις, περιέφερε ακούραστα ανά την επικράτεια τη φαιδρή αιθαλομίχλη του, προκειμένου να μαζέψει σπυρί- σπυρί τα ψηφαλάκια, «όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την πατρίδα» (αθάνατο σλογκανάκι!) Κι αφού φλόμωσε το σύμπαν με  νεφελώδη ηθικοπλαστικά, πατριωτικές κορώνες,  παιδαριώδεις αφέλειες προς μαθητούδια νηπιαγωγείου, κατάφερε να παραπλανήσει – ω του θαύματος- μέχρι και  σοβαρούς ανθρώπους, που πάνω στην απελπισία του χάους, πιάστηκαν στο δόκανο. Και λειτούργησαν άθελά τους και παρά τις αγνές προθέσεις τους, ως πιασάρικη βιτρίνα ενός ανεκδιήγητου «κινήματος», που ο θεός να το κάνει…
 
Ωστόσο, τούτο το ανεκδιήγητο συνονθύλευμα κατάφερε να «τρουπώσει» στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2015 με ένα 6%, καθότι το προμόσιον χτύπησε ταβάνι, πέραν της απελπισίας του ψηφοφόρου μπρος στην κάλπη… Η κοινοβουλευτική του πορεία ήταν τόσο αξιοθαύμαστη, που στις επόμενες εκλογές, μόλις εννέα μήνες μετά, μετά βίας απέσπασε ένα 4%, ίσα το όριο για να ξανα- τρουπώσει… διότι και οι πλέον εύπιστοι ή αφελείς, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι τόση θολούρα, ούτε η σουπιά με το μελάνι της, και τόση αποδόμηση, ούτε τα τουβλάκια Lego!Ανύπαρκτες και ασαφείς θέσεις (πού να τις βρει άλλωστε), καμιά ιδεολογική ταυτότητα, αναξιοπιστία, τρικυμία εν κρανίω, τα γνωστά παιχνιδάκια εξουσίας παίζοντας το εκάστοτε δεκανίκι κατά τη φορά του ανέμου, «φέρτε οποιοδήποτε μνημόνιο να υπογράψουμε τώρα» και λοιπά… αντισυστημικά, που έκαναν τους «ποταμίσιους» να το φυσάνε και να μη κρυώνει με τον δηθενιάρη «εναλλακτικό» δημαγωγό, που πιο… δεινόσαυρος πεθαίνεις με την  παλαιο-κομματίλα να βρωμάει και να ζέχνει!
 
Πάνω λοιπόν στον επιθανάτιο ρόγχο «να ζει κανείς ή να μη ζει», με το «κίνημα» υπό διάλυση και το ποσοστό στα τάρταρα μη επιτρέποντας την είσοδο στη Βουλή ούτε ως ανέκδοτο, ήρθε η πρόταση της Φωφάρας για συνεργασία, προκειμένου όλοι μαζί οι ετοιμοθάνατοι – άκουσον, άκουσον!-  να… αναστήσουν  την Κεντροαριστερά! Με απλά λόγια δηλαδή, ένας χώρος που προ πολλού οι πολίτες με την απαξίωσή τους έχουν καταστήσει ανύπαρκτο, που στερείται εξ ορισμού καθαρής ιδεολογίας και θέσεων, που βάσει απανωτών εκλογικών διαδικασιών έχει μπει στο χρονοντούλαπο και ΔΕΝ διαθέτει χρόνια τώρα λαϊκό έρεισμα… κάποιοι καρεκλοκένταυροι, προκειμένου να διατηρήσουν τη βουλευτική έδρα που χάνουν, πασχίζουν σώνει και καλά να τον «αναβιώσουν»! Και το πιο τρελό είναι ότι πασχίζουν να πείσουν για την «αναγκαιότητά» του, αυτούς που έστειλαν δια της ψήφου το συγκεκριμένο χώρο και τους ανεπαρκείς εκπροσώπους του, στον αγύριστο! Το λες και νεκρολαγνεία κουτοπόνηρων τυμβωρύχων…
 
Εν μέσω των οποίων, ο φαιδρός κυρ Σταύρος με το ετοιμοθάνατο απόκομμα, δεν θα έχανε βεβαίως την ευκαιρία να αυτοπροταθεί για υποψήφιος αρχηγός της «αναγεννημένης» Κεντροαριστεράς- που τύφλα να ‘χει ο Λάζαρος! Διότι ξέρει καλά ο φιλόδοξος σακιδιοφόρος ότι παίζει το τελευταίο του χαρτί κι αν δεν του κάτσει και τούτη η ευκαιρία, η πολιτική καριέρα που κυνήγησε με λύσσα, πάπαλα! Τέρμα το υφάκι του πολιτικού «παράγοντα», οι δόξες και τιμές, τα βουλευτικά προνόμια και αποζημιώσεις, κι άντε να επιστρέφεις ταπεινωμένος στα ρεπορταζ πεζοδρομίου, στο «καλησπέρα- καλησπέρα», στις φουφούδες των άστεγων με το σακίδιο στην πλάτη και το μπλοκάκι στο χέρι, καθισμένος κατάχαμα… μπορεί πριν η σκηνοθεσία να πουλούσε, όμως τώρα ως πρώην πολιτευτής με γνωστή ταυτότητα, θα ζοριστεί στην πώληση.
 
Οπότε η υποψηφιότητα ήταν μονόδρομος για τον ίδιο, άσχετα που το κόμμα του αλυχτούσε για την προσωπική αυθαίρετη απόφασή του, αγνοώντας καταστατικά και δημοκρατικές διαδικασίες ενός συλλογικού οργάνου. Και φυσικά επιδόθηκε όπως οι 9 συν-υποψήφιοί του- ζωή να ‘χουν- στη δέουσα προεκλογική εκστρατεία σύμφωνα με το στυλάκι του, επενδύοντας και τούτη τη φορά σε άκρατο λαϊκισμό, τη γνωστή του αερολογία χωρίς να λέει απολύτως τίποτα, αμολώντας γελοία τσιτάτα περί του «καλού της πατρίδας, της ανάπτυξης, του δικαίου, των πολιτών»… γενικώς περί αξιών, για όποιον αντέχει να τον ακούει χωρίς να ξερνάει. Παρουσιάζοντας την ψόφια Κεντροαριστερά με το ανύπαρκτο στίγμα, ως το «καινούργιο» (σε καλό μας!) που θα φέρει τη λύτρωση των βασάνων μας, αυτό που λέμε «είδαμε το φως το αληθινό» οι αόμματοι και αναβλέψαμε ή ως πανάκεια «δια πάσαν νόσον και μαλακίαν»…
 
Προκειμένου δε να προωθήσει την υποψηφιότητά του ο αριβίστας, έφτασε μέχρι το σημείο να εμφανιστεί, αν είναι δυνατόν, στην «Ελληνοφρένεια»! Δίνοντας συνέντευξη στην πρεμιέρα της εκπομπής με δεδομένα τα υψηλά νούμερα, πού;;;; Στον τσολιά!!! Που αμφιβάλλω αν υπήρξε άλλος σε οποιαδήποτε σατιρική ή μη εκπομπή, που να τον έχει ξεσκίσει σε τέτοιο βαθμό! Διότι δεν επρόκειτο για απλή, συνήθη σάτιρα, τύπου «λέμε κανά αστειάκι να χαζολογήσουμε με τον Σταύρο»… Μιλάμε για απίστευτες χοντράδες, που παρά την ευστοχία τους, ξεφτίλιζαν σε ακραίο βαθμό το Ποτάμι και τον ίδιο και μάλιστα με χαρακτηριστική εμμονή, σχεδόν σε κάθε εκπομπή. Και σε αυτόν που τον έφτυνε κατάμουτρα με ροχάλες επί ένα χρόνο, δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να εμφανιστεί δίνοντας συνέντευξη, παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης! Τέτοια ξεδιαντροπιά, τόσο για τον αδίσταχτο ξεφτιλισμένο αρχηγό που γλείφει με άνεση τα φτυσίματα, όσο και για τον ξεπουλημένο «τσολιά», που ούτε στάλα τσίπας!
 
Τί  απέμεινε στον φαιδρό μετά το μπαράζ προώθησης και τα απανωτά ξεφτιλίκια; Ένα δυσκολοχώνευτο 3% - και πολύ τού είναι- να έχει να πορεύεται στον σωτήριο κεντροαριστερό δρόμο, αρκεί να πηγαίνει τοίχο- τοίχο γιατί τα συντρόφια απ’ το Ποτάμι δεν αστειεύονται. Βέβαια, ποσώς μας απασχολούν τα εσωκομματικά τους, εμείς ένα έχουμε να πούμε στον ανεκδιήγητο «πολιτικό»- μηντιακό κατασκεύασμα: «Άρον τον σάκον σου και περιπάτει»! Το πολύ για αποχαιρετιστήριο , να σου αφιερώσουμε το Σαββοπουλικό άσμα «Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη…» Άντε να ξελαφρώνει λίγο το τσίρκο από τους ερασιτέχνες σαλτιμπάγκους!
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kagkelo-stavros-theodorakis-21587/feed/
<![CDATA[Πήγαινε κι εσύ στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», μπορείς! Από την Π. Στασινοπούλου]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ellada-exeis-talento-stasino--21525/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ellada-exeis-talento-stasino--21525/#comments +Thu, 09 Nov 2017 14:46:00 +0200 55 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ellada-exeis-talento-stasino--21525/ Δεν έχει ουδεμία σημασία τί θα επιλέξεις να βαφτίσεις ως «ταλέντο», αρκεί να κινηθείς σε εντελώς απρόβλεπτα μονοπάτια για να κερδίσεις την προσοχή και το 5λεπτο δημοσιότητας που σου αναλογεί…

]]>
Από την Π. Στασινοπούλου


Για όποιον ρωτά με απορία «Ποιος; Εγώ;», διευκρινίζω ότι το «εσύ» του τίτλου δεν κάνει ουδεμία διάκριση, απευθύνεται σε ό,τι έμψυχο περπατάει/ πετάει/ κολυμπάει, γενικώς κινείται γύρω μας, αποκλείοντας μόνο τη νεκρή φύση- αν και αυτή ακόμα, υπό όρους συζητιέται… Αν λοιπόν φίλε αναγνώστη ανήκεις στους έχοντες στόχο ζωής και διακαή πόθο το περίφημο «τέταρτο δημοσιότητας», που έτσι κι αλλιώς είναι πλέον «κατοχυρωμένο» ότι δικαιούται ο καθένας, η εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο», φτιάχτηκε ακριβώς για να ικανοποιήσει αυτή σου τη ζωτική ανάγκη! Μην το κουράζεις  καθόλου και όρμα, γιατί οι ευκαιρίες να εκπληρώσεις το όνειρο δεν λαχαίνουν κάθε μέρα κι άντε μετά να περιμένεις το αν και πότε θα ξανασκάσει η εκπομπή. Που βέβαια αν μαζέψει  νούμερα (και με τις δύο έννοιες), έχεις ελπίδες για του χρόνου, αλλά αν πάει άπατη, «χαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις»… Γιατί να το ρισκάρεις;
 
Φυσικά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια ως προϋπόθεση. Να διαθέτεις κάποιο ταλέντο. Καλά, μη τρελαίνεσαι, είναι το μόνο που δεν πρέπει να σε αγχώνει στην περίπτωση που (όπως και να το δει κανείς), αντικειμενικά ΔΕΝ το διαθέτεις το ρημάδι. Διότι, πρόσεξε πόσες εναλλακτικές υπάρχουν, προκειμένου να καρπωθείς το ποσοστό δημοσιότητας που σου αναλογεί και να βγεις έστω ένα 5λεπτο στο γυαλί, να έχεις να το διηγείσαι στα εγγόνια, να κάνεις το κομμάτι σου στο φβ, να ανεβάσεις γενικώς τις μετοχές σου στον περίγυρο, να λες «ήμουν κι εγώ εκεί»! Αφού λοιπόν όταν ο Θεός  μοίραζε ταλέντα εσύ έλειπες και στερήθηκες το ευλογημένο δώρο, μπορείς κάλλιστα να φαντασιωθείς ότι το έχεις, αλλά με βαρβάτη αυτοπεποίθηση ώστε να πείσεις τον εαυτό σου, μπορεί και κανέναν large ή μπόσικο ή άσχετο κριτή. 
 
Όσο για την αύξηση της αυτοπεποίθησης, μπορείς να υποβάλλεις στους φίλους (ή εχθρούς σου) την ιδέα/ φαντασίωση ότι έχεις κάποιο ταλέντο, κι αυτοί, είτε γιατί σε συμπονούν και δεν θέλουν να σου χαλάσουν την καρδιά, είτε γιατί σπάνε χοντρή πλάκα με τη ψωνάρα σου, να είσαι σίγουρος θα κάνουν τα πάντα για να πιστέψεις ότι ναι, είσαι προικισμένος/η και κρίμα να μην αναδείξεις το χάρισμα πανελληνίως. Ακόμη κι αν εσύ σε μια σπάνια κρίση αυτογνωσίας ψιλο- ταλαντεύεσαι, αυτοί θα σταθούν βράχοι δίπλα σου, θα σου τονώσουν το ηθικό μέχρι να γίνει τούμπανο, θα παινέψουν το χάρισμά σου ενώπιον κάμερας (η φιλία απαιτεί θυσίες) και δεν αποκλείεται να πάρουν την πρωτοβουλία να στείλουν αίτηση συμμετοχής για λογαριασμό σου.
 
Εδώ ανήκει και η ειδική και πλέον φανατική κατηγορία των «γονέων και κηδεμόνων» για τα ανήλικα βλαστάρια τους, με αβέρτα συμμετοχές. Όπου έτσι και το βλαστάρι διαθέτει υποτυπώδη καλλιτεχνική, αθλητική ή… αλλοπρόσαλλη φλέβα, χρίζεται από τον περιχαρή (και τηλελάγνο) γονιό ως ξεχωριστό «ταλέντο» που αξίζει δημόσια έκθεση/ προβολή στο πανελλήνιο, διότι είναι κρίμα κι άδικο να περιορίζεται στις οικογενειακές συνάξεις. Άσε που για τον καβαλημένο γονιό, δεν είναι απαραίτητη  καν η υποτυπώδης φλέβα, του αρκεί που βρήκε βήμα να επιδείξει ευρέως τα δικά του απωθημένα, σέρνοντας ένα ανυποψίαστο παιδί στα αδηφάγα φώτα της δημοσιότητας… έτσι που το καλάμι να κληροδοτείται ως γονεϊκή παροχή και μακάρι οι συνέπειες να μείνουν στο ψώνισμα.
 
Υπάρχει όμως και άλλη εναλλακτική, απείρως χρησιμότερη στην περίπτωση απουσίας κοινώς αποδεκτού ταλέντου. Μπορείς απλούστατα να βαφτίσεις «ταλέντο» μια «ειδική ικανότητα» που καλό θα ήταν να φροντίσεις να «εξελίξεις» κάπως, ώστε να έχεις μούτρα  την επομένη να εμφανιστείς στον κύκλο σου, και εννοώ μούτρα καθαρά, χωρίς υπολείμματα γιαουρτιού, αυγού ή λογής ζαρζαβατικών. Σε διαβεβαιώ με βούλα και υπογραφή, ότι ουδεμία σημασία έχει- μα εντελώς ουδεμία!-  το ΠΟΙΑ θα είναι αυτή η ικανότητα κι εδώ σου ανοίγεται  πεδίο δόξης λαμπρόν, να αφήσεις τη φαντασία σου ασύδοτη να καλπάσει! Αν πάλι στερείσαι ΚΑΙ απ’ αυτό (πού πας βρε έρμε Καραμήτρο…) ζήτα τη βοήθεια των φίλων και εχθρών που λέγαμε, δεν μπορεί, κάποιος θα κατεβάσει καμιά πρωτότυπη ιδέα, ικανή να σε μετατρέψει σε σούργελο (ε, δεν διανύεις και τεράστια απόσταση) και να απογειώσει την πλάκα. Στην ανάγκη ψάξε στο διαδικτυακό θησαυρό και κυρίως στην πηγή της τρισμέγιστης αμερικανιάς με τίτλο «ρεκόρ Γκίνες». Εκεί να δεις ιδέες να τρίβεις τα μάτια…
 
Δεν έχει, όπως είπαμε, ουδεμία σημασία τί θα επιλέξεις να βαφτίσεις ως «ταλέντο». Μπορεί ας πούμε να είναι η ικανότητα να καθαρίζεις φασολάκια με τα ποδοδάχτυλα, να βουρτσίζεις τα  δόντια με σύρμα κουζίνας, να κάνεις πεντικιούρ σε σαρανταποδαρούσα, να καταπίνεις μανταλάκια, να τεντώνεις τα αυτιά μέχρι το σβέρκο,  να χορεύεις με τη γάτα σου τσάμικο, να φτιάχνεις καπέλα από αγκινάρες, να πατάς σταφύλια σε ρυθμό καν- καν, να βγάζεις λαρυγγισμούς φώκιας, να κρέμεσαι σαν νυχτερίδα απ’ το ταβάνι… ουφ, κουράστηκα, ψάξε κι εσύ, όπως βλέπεις δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να κινηθείς σε εντελώς απρόβλεπτα μονοπάτια- αν θέλεις να κερδίσεις την προσοχή, και να αποφύγεις τα συμβατικά του τραγουδάω, χορεύω, μιμούμαι, κάνω μαγικά, «είμαι ψωνισμένος σύλλογος και ήρθα να δείξω το μπόι μου συν μερικά ηθικοπλαστικά», γιατί ο σκληρός ανταγωνισμός θα σε συντρίψει.
 
Αφού λοιπόν κάνεις μερικές προβίτσες- ε, δεν θα κερδίσεις και εντελώς άκοπα το 5λεπτο δημοσιότητας- θα εμφανιστείς ενώπιον της κριτικής επιτροπής, αποτελούμενη από το χαζοχαρούμενο αμερικανάκι με ναρκισσισμό μεγατόνων Σάκη Τανιμανίδη, τον σοφιστικέ διανοούμενο με την πονετική καρδιά Γιώργο Καπουτζίδη και την τσουχτερή μαμά με την κοφτερή ματιά, Μαρία Μπακοδήμου. Αν τους πετύχεις μετά από ούζα, με  ανεβασμένο ηθικό ή ιεραποστολική large διάθεση, ίσως παραβλέψουν τις «λεπτομέρειες» της γελοιότητας που παρουσίασες και σε στείλουν στην επόμενη φάση για να ευθυμήσουμε περαιτέρω. Αν πάλι τους πετύχεις στραβωμένους (σπανίως), θα σε αποπέμψουν με ευγενέστατο ομολογουμένως τρόπο,  συνοδεία άπειρων ευχαριστιών, βαθυστόχαστων αναλύσεων και κεράσματος φοντάν από τον «τσιρκολέ» Γιώργο Λιανό των παρασκηνίων με το πλούσιο βεστιάριο και τους ανεξάντλητους «ρόλους». Καθώς όλοι οι συντελεστές σε τούτη την εκπομπή πασχίζουν για το κατιτίς παραπάνω σε τσιρκολίκι, «όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την τηλεθέαση»…
 
Όπως διαπιστώνεις λοιπόν, μόνο κερδισμένος θα βγεις από την έκθεση του «ταλέντου» σου, διότι ακόμα και σε περίπτωση κοψίματος θα φύγεις μέσα στο κανάκεμα και τη γαλατική ευγένεια με την προτροπή να «προσπαθήσεις λιγουλάκι ακόμη». Οπότε δεν βλέπω το λόγο να το καθυστερείς  και για να σε ενθαρρύνω, θα πω μόνο τούτο: δεν φαντάζεσαι ψωνισμένε/ σαλταρισμένε φίλε μου, πόση ανάγκη έχουμε μέσα στη μαύρη μας μιζέρια, εσένα και το «ταλέντο» σου. Ψυχικό κάνεις, για να μη πω κοινωνική αποστολή! Δεν λέω, καλά και άγια τα αυθεντικά ταλέντα, αλλά βαρετά ρε παιδί μου, μπουκώσαμε … ενώ εσύ, άλλο πράγμα! Τί παραπάνω να σου πω δηλαδή για να σε πείσω ότι είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη εκπομπή και την κατάλληλη στιγμή.  Άντε κουνήσου… που μου κάνεις ντεμέκ και τον δύσκολο!    
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/ellada-exeis-talento-stasino--21525/feed/
<![CDATA[Μαρία Κορινθίου: Μελαχρινή γοργόνα & το κορίτσι φωτιά.]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/korinthiou-magouloti-21513/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/korinthiou-magouloti-21513/#comments +Wed, 08 Nov 2017 19:46:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/korinthiou-magouloti-21513/  Η Ελληνίδα ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έγινε talk of the town χάρη σε ένα εξώφυλλο της και όλα όσα ακολούθησαν με την εικόνα που παρουσιάστηκε.

]]>
Γράφει η Σοφία Μαγουλιώτη.

Η Ελληνίδα ηθοποιός το τελευταίο διάστημα έγινε talk of the town χάρη σε ένα εξώφυλλο της και όλα όσα ακολούθησαν με την εικόνα που παρουσιάστηκε.
.
Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης Γοργόνες και Μάγκες που θα ανέβει στο Θέατρο Broadway, η Μαρία Κορινθίου μιλά για τις επιθέσεις που δέχτηκε μετά το περιβόητο εξώφυλλο. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε και η ίδια να περιμένει την αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου και πολλοί την κατηγορούν ότι σε αυτό στόχευε. Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που η Μαρία Κορινθίου φωτογραφίζετε και είμαι σίγουρη ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Ο κόσμος την αγαπάει, ανδρικός και γυναικείος πληθυσμός θαυμάζει το όμορφο σώμα της και το εξίσου όμορφο πρόσωπο της. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω όλο αυτόν τον ντόρο για τις πλαστικές επεμβάσεις που μπορεί ή δεν μπορεί να έχει κάνει. Κουβέντα να γίνεται και τα κλικς να πέφτουν βροχή.
 
Η ίδια προχώρησε σε δηλώσεις μιλώντας για τις σχέσεις της με τους δημοσιογράφους, στην πρωινή εκπομπή του Αντ1, για τις εμμονές που έχουν κάποιοι με το πρόσωπο της λόγω των επιλογών να φωτογραφίζεται ως σεξ σύμπολ, αλλά αυτή είναι η Κορινθίου και εγώ στην θέση της το ίδιο θα έκανα αν ήθελα να επιβιώσω και το κάνει με έναν τίμιο τρόπο «αυτό θέλετε από εμένα, αυτός σας δίνω». Και οι υπόλοιποι όμως δημοσιογράφοι που εργάζονται και αυτοί για το ψωμί τους και αυτοί καλά κάνουν και την χρησιμοποιούν για την δική τους προβολή. Εξάλλου όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος της δουλειάς τους.
 
Η αλήθεια είναι πως σε αυτή την χώρα τα δημόσια πρόσωπα του χώρου του θεάματος έχουν εδώ και δεκαετίες μπει στον στόχο της σκληρής δημόσιας κριτικής, και για να είμαι ακριβής αυτό συνέβαινε πάντα και αυτό θα συμβαίνει όσο κάποιος είναι γενικά δημόσιο πρόσωπο. Το θέμα της αμφισβήτησης ιδιαίτερα για τις γυναίκες ηθοποιούς – όχι ότι οι άντρες εξαιρούνται-  πολλές φορές φτάνει στα άκρα αλλά και από την άλλη ποιος είναι αυτός που ορίζει ποια είναι τα άκρα αν όχι το ίδιο το δημόσιο πρόσωπο. Εύκολα μου έρχεται στο μυαλό η αμφισβήτηση του υποκριτικού ταλέντου της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκης ή η πολεμική ενάντια στην Μιμή Ντενίση, χωρίς βέβαια να προσπαθώ εδώ να συγκρίνω πρόσωπα που ούτως ή άλλως δεν συγκρίνονται, μόνο οι καταστάσεις είναι οι ίδιες. Η προσωπική επιλογή της Μαρίας Κορινθίου στο να φωτογραφίζεται ως μία γυναίκα φωτιά χάρη της προσωπικής της προβολής συμφωνεί απόλυτα με αυτό που θεωρείτε ότι είναι, μια πανέμορφη γυναίκα που προβάλει την ομορφιά και το σεξαπίλ της και το κάνει συχνά. Από εκεί και πέρα επιλογή είναι και του κάθε θεατή πως θα μεταφράσει το μήνυμα της και επιλογή αν θα του αρέσει ή όχι το αποτέλεσμα. Στους περισσότερους πάντως αρέσει και όσο αυτό θα συμβαίνει τόσο η Μαρία Κορινθίου θα συνεχίσει να το κάνει. Άλλωστε στο παρελθόν δεν δίστασε κινηματογραφικά να προβάλει ακόμη περισσότερα σημεία του κορμιού της απ’ όσα δείχνει στις φωτογραφήσεις της, να μου πείτε άλλο ο κινηματογράφος και άλλο έχει φωτογραφικό project.
 
Στο ερώτημα που κάποιοι θέτουν αν θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση η έκθεση της σωματικής ομορφιάς της Μαρίας Κορινθίου θα ρωτούσα και ποια είναι η πραγματικά πρώτη είδηση που θα δει και θα είναι όντως άξια να είναι πρώτη; Η άθλια πολιτική της χώρας, για να μην μιλήσουμε για συγκεκριμένα πρόσωπα, η εξαθλίωση που πουλιέται προκειμένου να προκληθεί το αίσθημα της οργής στην μάζα και τίποτα περισσότερο. Η ανεργία που τι μπορείς εσύ και εγώ να κάνεις, υπάρχει κάτι για να κάνεις. Το μεταναστευτικό που είναι άλλη μια απάτη στις πλάτες όλων μας. Μεγάλη η λίστα. Πραγματικά ποια θα ήθελες εσύ να είναι η πρώτη είδηση; Προτιμώ λοιπόν να παραμυθιάζομαι, όπως λέει και το γνωστό λαϊκό τραγούδι, με την Μαρία Κορινθίου παρά να τρώω το παραμύθι της πρώτης είδησης που επιλέγουν οι άλλοι για εμένα για να παίξουν το βρώμικο παιχνίδι τους στην δική μου ψυχολογία. Αν κάποιος νοιαζόταν πραγματικά για να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα σε αυτή την χώρα απλά θα σηκωνόταν και θα το ξεκινούσε από την ίδια του την γειτονιά. Καλύτερα λοιπόν κάποιοι να μην ασχολούνται με την αξία της πρώτης είδησης. Ναι μας αρέσει η Μαρία Κορινθίου για αυτά που κάνει, γι’ αυτό που είναι: γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας δεν βρίσκω τον λόγο για να την λιθοβολούμαι. Όμορφη είναι, άρα όμορφη είναι η εικόνα που πουλάει, τώρα για τους σεμνότυφους και πάλι θα πω ας κοιτάξουν τα δικά τους κορίτσια. Η Μαρία Κορινθίου κάνει showbiz, αν δε σου αρέσει το show απλά κλείνεις τα μάτια. Όσο για το υποκριτικό της ταλέντο υπάρχει μια φράση που λέει ότι ο ηθοποιός υπάρχει όσο υπάρχουν τουλάχιστον δύο μάτια να τον κοιτούν, αν αυτά τα μάτια κλείσουν τότε απλά δεν υπάρχει.
 
Και για να μην ξεχάσουμε εντελώς ότι η Μαρία Κορινθίου είναι ηθοποιός, ας σημειώσω εδώ ότι η θεατρική παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον φετινό χειμώνα είναι το «Γοργόνες και Μάγκες», η θεατρική διασκευή της γνωστής ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη από την Χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη. Την μουσική της παράστασης φυσικά την επιμελείτε ο περίφημος Μίμης Πλέσσας ενός τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Εκτός από την Μαρία Κορινθίου πρωταγωνιστούν η Ζέτα Δούκα, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο Παναγιώτης Πετράκης, ο Γιώργος Γαλίτης, η Αγγελική Λάμπρη, ο Γιώργος Βάλαρης, ο Πέτρος Ξεκούκης, ο Αιμίλιος Ράφτης, η Ηρώ Δημητριάδου και ο Τάσος Κωστής. Στο ρόλο της αρχόντισσας η Έφη Παπαθεοδώρου. Στον ρόλο του Παναγή μετά από 50 χρόνια ο Γιάννης Βογιατζής, σε μία εμφάνιση σταθμό. Μαζί τους στο τραγούδι η Άρτεμης Ματαφιά πλαισιωμένη από χορευτές και ηθοποιούς. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος. Συμμετέχει 7μελής ζωντανή ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/korinthiou-magouloti-21513/feed/
<![CDATA[Στο μπουρδέλο του Χόλιγουντ και ο Κέισι Άφλεκ κατηγορείται για σεξουαλικά σκάνδαλα]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/aflek-sexoualika-skandala-21467/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/aflek-sexoualika-skandala-21467/#comments +Mon, 06 Nov 2017 15:07:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/aflek-sexoualika-skandala-21467/  Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων στην αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου η οποία καταρρέει σταδιακά μπροστά στα σεξουαλικά σκάνδαλ

]]>
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων στην αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου η οποία καταρρέει σταδιακά μπροστά στα σεξουαλικά σκάνδαλα και όπως όλα δείχνουν οι περισσότεροι αστέρες του Χόλιγουντ εμπλέκονται σε κάποια αυτά. 

Πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών απέκλεισε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν από τα Όσκαρ, αλλά πλέον μιλάνε για έναν ακόμα που κατηγορείται ότι εμπλέκεται με σεξουαλικά σκάνδαλα ότι θα πρέπει να αποκλειστεί από την τελετή απονομής των βραβείων το 2018. 


Και φαίνεται ότι η Ακαδημία δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια. Για τον λόγο αυτό ο σκηνοθέτης Κάμερον Μπόσερτ κάλεσε την Ακαδημία να απαγορεύσει την είσοδο στα βραβεία στον ηθοποιό Κέισι Άφλεκ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο πρώτου αντρικού ρόλου το 2017 για την ταινία «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα», παρά τις καταγγελίες που υπήρχαν για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του. 

Στην επιστολή που στέλνει στους διοργανωτές των Όσκαρ ο σκηνοθέτης γράφει ότι «υπό το φως των αποκαλύψεων ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά και προσβάλλει τις γυναίκες εδώ και δεκαετίες, η Ακαδημία ψήφισε πρόσφατα να αποκλείσουν τον Γουάινστιν από τα βραβεία, αλλά ξέρετε ότι ένας άλλος κατηγορούμενος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή του 2018». 

«Πέρυσι, παρά τις πολλές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εναντίον του, ο Κέισι Άφλεκ κέρδισε το βραβείου τού καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο στην ταινία «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα», αν και είχε κατηγορηθεί από δύο γυναίκες που συνεργάστηκαν μαζί του σε ντοκιμαντέρ το 2010 ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Άφλεκ τους έστειλε απειλητικά μηνύματα και απαίτησε να μοιραστούν μαζί του ένα δωμάτιο ξενοδοχείου…Μία από τις γυναίκες είπε ακόμα ότι ξύπνησε στο κρεβάτι και δίπλα της ήταν ο Άφλεκ». 

Η αναφορά του Μπόσερτ στηρίζεται στις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του Άφλεκ η κινηματογραφίστρια Μαγκνταλένα Γκόρκα και η παραγωγός Αμάντα Ουάιτ που συμμετείχαν στην ταινία «I'm Still Here».

Τέλος ο Μπόσερτ ζητάει από την Ακαδημία να μην επιτρέψει στον Κέισι Άφλεκ να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού λόγω των καταγγελιών που υπάρχουν σε βάρος του. 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/aflek-sexoualika-skandala-21467/feed/
<![CDATA[Άδωνις κατά Λαζόπουλου: Να ζητήσει συγγνώμη για την καταστροφή που έφερε με τη δημαγωγία]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/adonis-kata-lazopoulou-21406/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/adonis-kata-lazopoulou-21406/#comments +Fri, 03 Nov 2017 09:58:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/adonis-kata-lazopoulou-21406/  Ο Τσίπρας έχει ένα τεράστιο ταλέντο δημαγωγού και αυτό το πήρε ο Λαζόπουλος και το χρησιμοποίησε σε 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

]]>
«Ο Τσίπρας έχει ένα τεράστιο ταλέντο δημαγωγού και αυτό το πήρε ο Λαζόπουλος και το χρησιμοποίησε σε 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλεσμένος στο σόου του Γιώργου Λιάγκα.

Λάβρος κατά του Λάκη Λαζόπουλου εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον ηθοποιό στην διάρκεια της συνέντευξής του στον Γιώργο Λιάγκα και το «Late night show» όπου ήταν καλεσμένος τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε:
«Ο κυριότερος λόγος που ήρθα στην εκπομπή σου είναι γιατί είχες τον Λαζόπουλο καλεσμένο την περασμένη βδομάδα. Ο Λάκης Λαζόπουλος έχει βλάψει την Ελλάδα. Ο άνθρωπος αυτός επί σειρά ετών έσπειρε ένα μίσος στον κόσμο. Έπαιρνε τους πολιτικούς που δεν συμπαθούσε, τους έκανε ρεζίλι στα μάτια των ανθρώπων με το ταλέντο που δυστυχώς έχει, κι έβαλε τους ανθρώπους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τα χρήματα του όμως αυτός τα έβγαλε στη Γαλλία. Όταν παίζεις τα ρέστα σου για να πέσει ο Σαμαράς, λες στον κόσμο ότι όλα είναι καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και βγάζεις τα λεφτά σου έξω, τι; Ο Τσίπρας έχει ένα τεράστιο ταλέντο δημαγωγού και αυτό το πήρε ο Λαζόπουλος και το χρησιμοποίησε σε 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές. Την υποκρισία του να είναι κολλητός των πλουσιοτέρων Ελλήνων και να κράζει στην εκπομπή του τους πλούσιους δεν την μπορώ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη για την καταστροφή που έφερε στην Ελλάδα με το μίσος που έσπειρε στην ελληνική κοινωνία με τη δημαγωγία».

.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/adonis-kata-lazopoulou-21406/feed/
<![CDATA[Η Δέσποινα Αυγερίδου στο δυναμικό της «Κ» και στο μικρόφωνο των «Ραδιοφωνικών Συνεντεύξεων».]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/avgeridou-promo-21386/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/avgeridou-promo-21386/#comments +Wed, 01 Nov 2017 14:12:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/avgeridou-promo-21386/ Η Κουλτουρόσουπα υποδέχεται με μεγάλη χαρά στο δυναμικό των αρθρογράφων της, την ραδιοφωνική παραγωγό Δέσποινα Αυγερίδου.]]>  
Η Κουλτουρόσουπα υποδέχεται με μεγάλη χαρά στο δυναμικό των αρθρογράφων της, την ραδιοφωνική παραγωγό Δέσποινα Αυγερίδου.
.
Ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπήσεις τόσο την ίδια όσο και την βελούδινη φωνή της μέσω της επιτυχημένης πολιτιστικής εκπομπής της. Μόνο που στην Κουλτουρόσουπα θα έχει μια άλλου είδους «εκπομπή»…
.
Οι «Ραδιο-φωνικές» συνεντεύξεις που ξεκίνησαν πέρσι στο Kulturosupa.gr παρουσιάζοντας πρόσωπα του ραδιοφώνου, συνεχίζουν ακάθεκτα και τη φετινή περίοδο με αποκλειστική ευθύνη της δημοφιλούς παρουσιάστριας.
.
Μιας ραδιοφωνατζούς αναντάμ παπαντάμ, βγήκε στα μικρόφωνα ας πούμε από τα πέντε της (αφού μετράει κιόλας 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα ερτζιανά). Την ακούτε κάθε απόγευμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 από τις 6 έως τις 8 σε μια εκπομπή που σκοπό έχει να σας ενημερώσει για αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας, τις περισσότερες φορές παρέα με τους πρωταγωνιστές τους. 
.

Της αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα και να συλλέγει εμπειρίες. 

Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσει να πάρει συνεντεύξεις από συναδέλφους της κι έχει πολύ τρακ γιατί οι περισσότεροι είναι φίλοι της και δε θέλει να της κόψουν την καλημέρα.
Ελπίζει μετά από τις συνεντεύξεις να της λένε τουλάχιστον καλησπέρα... 
 
Την ευχαριστούμε θερμά για τη παρουσία της.
 
Έρχονται οι ανανεωμένες «Ραδιοφωνικές Συνεντεύξεις» με την Δέσποινα Αυγερίδου.
 
Κάθε 1 και 15 του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr
,
ΕΝΑΡΞΗ 15 Νοεμβρίου με πρώτη καλεσμένη την... (???)
.
Tη στήλη θα βρεις ΕΔΩ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/avgeridou-promo-21386/feed/
<![CDATA[Καλό μήνα μ’ ένα ποίημα για τον Νοέμβριο από την Έμιλυ Ντίκινσον]]> http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kalo-mina-noemvrios-2017-21380/ http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kalo-mina-noemvrios-2017-21380/#comments +Wed, 01 Nov 2017 09:07:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kalo-mina-noemvrios-2017-21380/   Καλό μήνα μ’ ένα  ποίημα για τον Νοέμβριο από την Έμιλυ Ντίκινσον

]]>
 Καλό μήνα μ’ ένα  ποίημα για τον Νοέμβριο από την Έμιλυ Ντίκινσον

 
Η Μέρα συνέχεια μίκραινε, πιεσμένη
Από μια Νύχτα κυρτωμένη και πρόωρη
Το Απόγευμα έριχνε το λιγοστό του Κίτρινο
Στο βαθύ Δειλινό-
Οι Άνεμοι έβγαλαν τις πολεμικές τους συνήθειες
Τα Φύλλα ζήτησαν άδεια και την πήραν-
Ο Νοέμβρης κρέμασε το Γρανιτένιο Καπέλο του
Πάνω σε καρφί Βελουδένιο.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/tis-k-to-kagkelo/kalo-mina-noemvrios-2017-21380/feed/