Ο Τομ Φορντ προτάθηκε για 2 βραβεία CFDA και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις

590 Views
Ο Τομ Φορντ προτάθηκε για 2 βραβεία CFDA και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις Ο Τομ Φορντ προτάθηκε για 2 βραβεία CFDA και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις

 Μπορεί τα φετινά βραβεία CFDA, που θεωρούνται τα Όσκαρ της μόδας, να αναβλήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά οι βολές εναντίον του προέδρου του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής Τομ Φορντ από ανθρώπους του χώρου ξεκίνησαν.


Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία και ξεκίνησε μία έντονη κριτική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο βραβεύονται τα ίδια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Φορντ.

Ο γνωστός σχεδιαστής Ναέεμ Καν (Naeem Khan) δημοσίευσε: «Είναι οι ίδιοι υποψήφιοι κάθε χρόνο... Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Υποθέτω ότι πρέπει να είσαι λευκός ή ο πρόεδρος του CFDA για να είσαι υποψήφιος. Σύγκρουση συμφερόντων και αιμομιξία».

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρόεδρος Φορντ ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος σε δύο κορυφαίες κατηγορίες. Για την ανδρική και γυναίκεια του συλλογή και για σχεδιαστής της χρονιάς, παρόλο που στο παρελθόν του είχε απονεμηθεί το βραβείο για τα Επιτεύγματα της Ζωής του καθώς και έξι ακόμα βραβεία στη συνέχεια.

Μάλιστα η κριτικός μόδας των «New York Times» Vanessa Friedman είχε προτείνει ότι εάν κάποιος βραβευτεί για τα επιτεύγματα της ζωής του, τότε θα έπρεπε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος σε ο,ποιαδήποτε άλλη κατηγορία ξανά.

Στον «χορό» των σχολιαστών μπήκαν και πολλοί λάτρεις της μόδας, οι οποίοι σχολίασαν στο διαδίκτυο: «Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί σχεδιαστές BIPOC και POC... Όλο αυτό είναι τόσο βαρετό».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
με 0 Σχόλια 397 Views

Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή