Στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Πέθανε η σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

522 Views
Στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Πέθανε η σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Πέθανε η σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Πέθανε η σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης.

Η σκυλίτσα του βασιλιά της Ταϊλάνδης πέθανε και η είδηση καταλαμβάνει τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του βασιλείου, όπου ένας άνδρας βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στη φυλακή γιατί σχολίασε σαρκαστικά μέσω του Facebook την Τονγκντένγκ, το αγαπημένο βασιλικό κατοικίδιο.

«Η Χουν Τονντένγκ, ηλικίας 17 ετών, πέθανε ήρεμα στον ύπνο της στο παλάτι Κλάι Κανγκγουόν στις 26 Δεκεμβρίου στις 23.10», ανακοίνωσε χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της η κτηνιατρική σχολή η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα της.

Η Τοντένγκ, 17 ετών, ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια και δεν έκανε πλέον δημόσιες εμφανίσεις, αλλά βρισκόταν πάντα στο πλευρό του βασιλιά στα ημερολόγια και στις αφίσες που στολίζουν τα καταστήματα, τα γραφεία και τα σπίτια της Ταϊλάνδης.

Ολες οι μεγάλες εφημερίδες της χώρας αφιερώνουν τις πρώτες σελίδες τους στο θέμα επιδεικνύοντας μεγάλο σεβασμό.

Στην Ταϊλάνδη, η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από έναν από τους αυστηρότερους νόμους στον κόσμο.

Κάθε πρόσωπο που προσβάλλει στον βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέζ, 88 ετών, που παρουσιάζεται ως σχεδόν θεϊκό πρόσωπο μέσα από την προπαγάνδα που αναπτύσσεται εδώ και δεκαετίες, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε αδίκημα.

Η ημίαιμη σκυλίτσα που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ είχε διασώσει από τους δρόμους και λάτρευε. Εχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Χουν Τόνγκντενγκ: Η Εμπνευση» είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης, (Khun (Χουν) σημαίνει σεβασμός). Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή