(Άσε μας βρε κουκλίτσα μου!) Σ. Αναγνωστοπούλου: Μόνο η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει ξανά μια κοινωνική Ευρώπη

273 Views
(Άσε μας βρε κουκλίτσα μου!) Σ. Αναγνωστοπούλου: Μόνο η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει ξανά μια κοινωνική Ευρώπη (Άσε μας βρε κουκλίτσα μου!) Σ. Αναγνωστοπούλου: Μόνο η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει ξανά μια κοινωνική Ευρώπη

Άσε μας βρε κουκλίτσα μου, συνεννοηθείτε πρώτα με το κόμμα σας και όσο για την Ευρώπη είδαμε τα χάλια σας  … Σ. Αναγνωστοπούλου: Μόνο η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει ξανά μια κοινωνική Ευρώπη...

Την πεποίθησή της ότι «μόνο η Αριστερά μπορεί να ξαναδιεκδικήσει μια κοινωνική Ευρώπη απέναντι στον μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού» εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για Ευρωπαϊκά Θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η ελληνική κυβέρνηση άνοιξε ”ρωγμές” στην Ε.Ε.», σημείωσε σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών και πρόσθεσε πως «πάνω σε αυτές οφείλουμε να δουλέψουμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι επιδιώκει να παλέψει από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών για την ενίσχυση της χώρας και για ένα ευρωπαϊκό όραμα, το οποίο η ίδια η Ευρώπη
το έχει εγκαταλείψει.

«Δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να λειτουργεί με τρόπο που έχει υποβαθμίσει και τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και τον ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων. Δεν πάει καλά αυτή η Ευρώπη έτσι, υπονομεύει τις ιδρυτικές της αρχές, δηλαδή τη δημοκρατία» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου.

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμησή της ότι «το να φεύγαμε από το ευρώ βάσει των οδηγιών Σόιμπλε ή και μόνοι μας ήταν πράγματι άλμα στο κενό» και κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούσε μια αριστερή κυβέρνηση να διακινδυνεύσει την αυτόματη αυτοκτονία του λαού».

Το μεγάλο δίλημμα, σύμφωνα με την κ. Αναγνωστοπούλου, ήταν «ή να πηδήσουμε στον γκρεμό ή να πάρουμε έναν άλλο δρόμο, εναλλακτικό, για να ανεβούμε, να ξαναπιάσουμε τον στόχο μας». Ήθελαν να δείξουν ότι η άλλη φωνή δεν περνά εύκολα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δήλωσε ότι τα πάει «μια χαρά» και τόνισε ότι «ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του, υπάρχει σεβασμός ανάμεσά μας, και αυτό νομίζω ότι είναι το καλύτερο κριτήριο για να συνυπάρχουν δύο άνθρωποι».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδόμησής της, απάντησε καταφατικά και αναφέρθηκε σε εθνικιστικούς κύκλους, τονίζοντας πως με το που εμφανίζεται ένα πρόσωπο που δημόσια χτυπάει τον εθνικισμό αμέσως γίνεται «εκστρατεία προσωπικής αποδόμησής του, σχεδόν εξόντωσής του».

Δεν υπάρχει ούτε μια αληθινή είδηση σε αυτά τα δημοσιεύματα, ξεκαθάρισε και επεσήμανε πως η χρήση άπειρων ψεμάτων και αβάσιμων πληροφοριών κατασκευάζει ένα πλαίσιο συζήτησης το οποίο φτάνει στα όρια του «μπούλινγκ».

Το περιεχόμενο, το στιλ και το ύφος είναι ακριβώς ίδια με της Χρυσής Αυγής, σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
ΘΒΘ 2020: Αποδόθηκαν τα βραβεία στη καλύτερη παράσταση της χρονιάς, «Ιστορία χωρίς Όνομα».
με 0 Σχόλια 4035 Views

 Στα χέρια των νικητών της καλύτερης παράστασης της χρονιάς για το 2020 βρίσκονται τα 4 κορυφαία #βραβεία που κέρδισαν στα 10α θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης οι συντελεστές της εμπνευσμένης «Ιστορίας χωρίς όνομα». Φώτο και βίντεο από το Αριστοτέλειον


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή