ΑΛΛΟΣ ΧΑΒΑΗ και άλλος ΤΡΑΒΑΕΙ: Ποιες είναι οι ετήσιες ΑΜΟΙΒΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ σε περίοδο κρίσης.

272 Views
 ΑΛΛΟΣ ΧΑΒΑΗ και άλλος ΤΡΑΒΑΕΙ: Ποιες είναι οι ετήσιες ΑΜΟΙΒΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ σε περίοδο κρίσης. ΑΛΛΟΣ ΧΑΒΑΗ και άλλος ΤΡΑΒΑΕΙ: Ποιες είναι οι ετήσιες ΑΜΟΙΒΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ σε περίοδο κρίσης.

ΑΛΛΟΣ ΧΑΒΑΗ και άλλος ΤΡΑΒΑΕΙ: Ποιες είναι οι ετήσιες ΑΜΟΙΒΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ σε περίοδο κρίσης.

Για την φοροκαταιγίδα που έρχεται έχετε ακούσει. Ποιοι βγαίνουν για μια ακόμη φορά αλώβητοι; Οι βουλευτές που σε χαλεπούς καιρούς έχουν αφορολόγητο που φτάνει το 25%!

Δεν είναι όμως μόνον αυτό που προκαλεί, καθώς σε περίοδο κρίσης η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται σε δυσθεώρητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επίπεδα.

Όπως αποκαλύπτει το star.gr, μέχρι σήμερα κάθε βουλευτής έχει μηνιαία αποζημίωση  5.705 ευρώ,  επίδομα οργάνωσης γραφείου  και  ταχυδρομική ατέλεια 1. 780 ευρώ,  οικογενειακή παροχή 50 ευρώ, έξοδα κίνησης 350 ευρώ,   τηλεφωνική ατέλεια 616 ευρώ, για το βουλευτικό ΙΧ παίρνει άλλα  750 ευρώ, ενώ οι   δύο επιστημονικοί συνεργάτες κοστίζουν  3.200 ευρώ, από  1600 ευρώ ο καθένας, με το σύνολο να φτάνει τις 12.451 ευρώ.

Περισσότερα κερδίζει μηνιαίως ένας βουλευτής επαρχίας, καθώς για  την  αποζημίωση και τις παροχές αμείβεται με 12.451 ευρώ, για τις  δαπάνες διαμονής παίρνει 1200 ευρώ , για τα εισιτήρια μετακίνησης 1200 ευρώ , για το βουλευτικό  ΙΧ  450  ευρώ και τα έξοδα κίνησης άλλα 250, φτάνοντας  συνολικά τα 15.551 ευρώ!

Αλλά εκτός από την βουλευτική αποζημίωση σε  ετήσια βάση,  ένας βουλευτής παίρνει  12.451 ευρώ  (τουλάχιστον)  επί 12 μήνες, ενώ αν υπολογίσουμε  περίπου 20 Επιτροπές εντός και εκτός Ελλάδας,  αμείβεται με άλλα 1500 ευρώ και 750 ευρώ για τα θερινά τμήματα, με το ποσό να  φτάνει συνολικά τις 151.662 ευρώ!

Αντίστοιχα, η ετήσια αποζημίωση του βουλευτή επαρχίας, πέρα από την μηνιαία αποζημίωση και  τις παροχές των 15.551 ευρώ επί  12 μήνες, περιλαμβάνει και  άλλα 1500 ευρώ από  20 Επιτροπές εντός και εκτός Ελλάδας και 750 ευρώ από τα θερινά τμήματα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει συνολικά 188.862 ευρώ!

Όσον αφορά την φορολόγησή τους,  εξαιρούνται από αυτή οι παροχές σε είδος, ενώ όπως προναφέρθηκε από το σύνολο των αποδοχών τους το 25%  είναι αφορολόγητο. Δηλαδή αν ένας βουλευτής έχει αποδοχές 68.460 ευρώ τον χρόνο και ένας άλλος μισθωτός το ίδιο ποσό, ο βουλευτής θα πληρώσει φόρο 14.850 ευρώ και ο μισθωτός 22.000 ευρώ.

Πάντως,  μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο μειώσεις μισθών και τρείς μειώσεις στις αποζημιώσεις των επιτροπών για τους βουλευτές, ενώ τον Δεκέμβριο θα εξεταστεί τι θα γίνει με το leasing  των βουλευτικών αυτοκινήτων.

 Τα 15 καλύτερα άλμπουμ του 2015. Από τον Κωνσταντίνο Πρωτόπαππα.

14+1 Μ@λ@κίες άλλων που κοστίζουν σε ‘σένα, καλέ μου «φίλε». Από τον Βασίλη Δαμουλάκη.

14+1 μουσικές εκδηλώσεις που δεν έπρεπε να χάσεις το 2015 από την Βένια Αδαμάκου.

 Ταινίες που ξεχώρισα το 2015. Από τον Παντελή Τσομπάνη.

ΟΙ 15 ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2015! Από την Ρένα Καλπάκη.

14+1 πράγματα που δεν θέλω να ξαναδώ το 2016! Απο τον Αριστείδη Καρεμφύλλη.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 342 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή