Η Έλενα Ακρίτα απαντά γιατί την μπλόκαρε το Facebook: «Oταν σε ακολουθούν 250 χιλ είσαι επικίνδυνος…»

2597 Views
Η Έλενα Ακρίτα απαντά γιατί την μπλόκαρε το Facebook: «Oταν σε ακολουθούν 250 χιλ είσαι επικίνδυνος…» Η Έλενα Ακρίτα απαντά γιατί την μπλόκαρε το Facebook: «Oταν σε ακολουθούν 250 χιλ είσαι επικίνδυνος…»

 

.

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για τον ψηφιακό αποκλεισμό που υπέστη για 30 ημέρες.


Σύμφωνα με το Facebook, ο λόγος που αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο. Όμως τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά σύμφωνα με την ίδια.

Γράφει μεταξύ άλλων η Ελενα Ακρίτα στο News247.

Όταν με καθυβρίσαν για τη τιμητική σύνταξη του πατέρα μου, στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα. Όταν ο Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε με ντοκουμέντα ότι η σύνταξη ήταν απολύτως νόμιμη, αυτοί συνέχισαν να λασπολογούν και κανείς δεν τους μπλοκάρισε. Γιατί στο Facebook είναι απλώς Τριτούλα.

Όταν για το θέμα αυτό κινήθηκα δικαστικά και οι κατήγοροί μου – μεταξύ των οποίων ο χρυσαυγίτικος Στόχος – μου ζήτησαν γονυπετείς συγγνώμη, στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν εξακολουθούσαν να με συκοφαντούν με το επιχείρημα πως «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν δημοσίευσα τις ανεξόφλητες από τη μητέρα μου κι εμένα επιταγές της σύνταξης, αποδεικνύοντας ότι στην περίπτωσή μας το νόμιμο είναι και ηθικό, χρήστες συνέχισαν να μου επιτίθενται. Γιατί στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν ρατσιστές, ομοφοβικοί και φασίστες με έβριζαν με τους πιο αγοραίους χαρακτηρισμούς, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.


Όταν χρήστες έβγαζαν φόρα παρτίδα τα προσωπικά δεδομένα εμού και της οικογένειάς μου, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες κρέμαγαν στα μανταλάκια την προσωπική μου ζωη χωρίς να έχω δώσει αυτό το δικαιωμα, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες με αντιμετώπιζαν με απροκάλυπτο ηλικιακό ρατσισμό επειδή έκανα το έγκλημα να γεννηθώ πριν από αυτούς, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες (αλλά και πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι) χλεύαζαν την ψυχική νόσο της κατάθλιψης, από την οποία υποφέρω από πολύ νέα, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν με το πρόσχημα της κατάθλιψης ψυχιατρικοποιούσαν τον πολιτικό διάλογο επειδή δεν τους άρεσαν οι απόψεις μου, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες με έβριζαν με χαρακτηρισμούς καταγωγίου, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες στο μέσεντζερ έστελναν μήνυμα που απειλούσαν τη σωματική μου ακεραιότητα, τύπου “ξέρουμε πού μενεις”, “σου στήνουμε καρτερι”, “θα σε σαπίσουμε στο ξύλο”, στο Facebook ήταν απλά Τριτούλα.

Όταν χρήστες ξερνούσαν όλη τη ρητορική μίσους πάνω μου, στο Facebook ήταν απλώς Τριτούλα.

Όταν χρήστες για να μου επιτεθούν, παραβίαζαν όλους τους όρους και τους κανόνες του Facebook (έχω φυλάξει όλα τα σχετικά σχόλια), ήταν απλά Τριτούλα.

Καταλαβαίνω πως όταν σε ακολουθούν 250.000 άτομα, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν δεν πας με τα νερά των υπέρκομψων και ανέμελων, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν αναδεικνύεις δημοσιογραφικά τα σκάνδαλά τους, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν γράφεις για τις παράνομες αναθέσεις εκατομμυρίων, τον φασισμό και τη θρησκοληψία τους, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν ξεμπροστιάζεις τους λατρεμένους παιδεραστές αυτής της κυβέρνησης, την αστυνομική βία της κυβέρνησης, την ασυδοσία αυτής της κυβέρνησης, είσαι επικίνδυνος.

Καταλαβαίνω πως όταν ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ, αλλά ο Μητσοτάκης δίνει 650.000 διαφήμιση στο Facebook, τότε κάποιοι εδώ μέσα θα του σφουγγαρίσουν μέχρι και τα πόδια.

Λένε ότι με μπάναραν γιατί τα ‘χωσα σε ένα τρολ με φέικ προφίλ και ψεύτικη φωτό. Αντί να αποκλείσουν το φασιστόμουτρο (ναι, επιμένω) αποκλείουν εμένα με το πιστοποιημένα γνήσιο προφίλ.

Λοιπόν.

Εδώ και χρόνια, έχω σώσει όλα τα fb υβριστικά, ρατσιστικά, μισογυνικά σχόλια στο άτομό μου. Σχόλια στο μέσεντζερ, σχόλια στον τοίχο μου, σχόλια σε τοίχους άλλων χρηστών. Σχόλια χυδαία, σχόλια με ψόφους και κατάρες, σχόλια με απειλές για τη ζωή μου, σχόλια που με έχουν κάνει να κλάψω, σχόλια που με έχουν κάνει να θυμώσω, σχόλια που με έχουν κάνει να φοβηθώ. Όλα αποθηκευμένα τα έχω.

Βρε κουτούτσικα, τη δολοφονία του δικού μου χαρακτήρα, αφού δεν την πετύχατε τόσα χρόνια, τζάμπα προσπαθείτε ακόμα.

Και κάτι τελευταίο γιατί μην κοροϊδευόμαστε πως με φίμωσαν λόγω αυτού του αλητοτρόλ. Η τελευταία μου ανάρτηση ήταν η δημοσιοποίηση της είδησης πως η Σοφία Νικολάου έδωσε νέα απευθείας ανάθεση 144.000 ευρώ σε εταιρία-φάντασμα. Ψάξτε την είδηση καλοί συνάδελφοι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ.

Δεν ξέρω ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μου, είναι νωρίς ακόμα. Κατ’ αρχάς θα ψάξω τι σόι είναι αυτή η Teleperformance Greece κι αν όντως ελέγχει μόνο τις διαφημίσεις, όπως ισχυρίζεται.

Αυτό που ξέρω είναι πως δεν μπορείς να φιμώσεις ένα άτομο που γράφει σε ιστοσελίδα ή έντυπο.

Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να φιμώσεις ένα άτομο που έχει τόσους φίλους.

Φίλους που γνώρισα εδώ, όταν πρωτομπήκα πριν 13 χρόνια, φίλους που μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αξίες, το ίδιο χιούμορ, τις ίδιες ευαισθησίες. Και κυρίως το ίδιο αίσθημα δικαίου.

Είμαι ευγνώμων βαθύτατα, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη από χτες το βράδυ, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και την αγάπη όλα αυτά τα χρόνια που πορευόμαστε χέρι χέρι.

Είμαστε μαζί κι είμαστε πολλοί. Τον φόβο μας να έχουν. Γιατί ο ποιητής τα λέει καλύτερα από εμάς.

«Μάς φοβοῦνται, ἀγάπη μου,

καὶ ὅταν μᾶς σκοτώνουν

νεκροὺς μᾶς φοβοῦνται πιὸ πολύ.»

Υ.Γ.: Μια γυναίκα που αγαπώ, εκτιμώ και σέβομαι, η Ευγενία Λουπάκη, μπαναρίστηκε κι αυτή για 30 μέρες, επειδή στήριξε εμένα και δημοσιοποίησε το δικό μου μπαν. Δεν πειράζει, οι δυο μας καλά θα περάσουμε – πού ξέρεις μπορεί επιτέλους να με μάθει και μαγείρεμα.

Τα σέβη μου Ευγενία!

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ελενα Ακρίτα

Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
με 0 Σχόλια 1334 Views

Χριστουγεννιάτικα έθιμα, όπως το να τραγουδάμε τα Κάλαντα, επηρεάζουν θετικά την ψυχική μας υγεία. Ποιο είναι λοιπόν το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων;
#ΤάχαΘέλωΝαΣουΠω. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή