AVAX 19+5: Ένας ΥΠΕΞ δανδής...

2241 Views
AVAX 19+5:  Ένας ΥΠΕΞ δανδής... AVAX 19+5: Ένας ΥΠΕΞ δανδής...

 
 
Ένας ΥΠΕΞ δανδής χομ αλόουν και το Σαράι του Χερ ντε Χαν(αναφορά στην χατζαρική προέλευση του ονόματος του σουλτάνου-γερμανοκέλτης χάγανος και χαϊδεμένος της Ναζι ρίας χώρας)
 
Τα γραπτά μένουν, τα λόγια [και οι πράξεις] πετούν (λατινικό γνωμικό)
 
Με ικανοποίηση και εθνική υπερηφάνεια ακούσαμε τις αυτονόητες απαντήσεις του Δένδια απέναντι στις ανιστόρητες αιτιάσεις του τούρκου ομόλογού του. Ας μην είμαστε πάντα μικρόψυχοι αντιπολιτευτές σούμα. Είναι αλήθεια ότι ξένισε η πρωτοτυπία του έλληνα διπλωμάτη. Για πρώτη φορά, έξω από τα δόντια, με πλατύ χαμόγελο και στην αυλή του σουλτάνου και φίλου της Μέγκαν Μέρκελ (τυχαία συνωνυμία), ακούστηκε τέτοια ενοφωνή. Τώρα θέλετε το δαιμόνιο του σαρκασμού, θέλετε οι άυλες συνεπαγωγές που γαργαλούν τη γραφίδα μας, θα σχολιάσουμε παραγωγικά.
 
Μας φάνηκε ύποπτη η σπουδή της ανακοίνωσης ότι ο ΥΠΕΞ μίλησε κατ΄εντολή του αρχιθεσμικού κ.Μητσοτάκη και δεν ενήργησε αυτοβούλως. Γιατί αυτή η αυτονόητη εξήγηση και ποιον μπορεί να έχει αποδέκτη, μέσα κι έξω. Τη δουλειά του έκανε, ως όφειλε ως Έλλην. Αν υπερέβη τις εντολές ο χρόνος θα το δείξει σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό. Δηλαδή αν ο κ. Δένδιας προαχθεί σε αντιπρόεδρο-γλάστρα χωρίς οφίκιο ή αν παραμείνει απρόβλεπτος ΥΠΕΞ, οψόμεθα.
 
Ο λόγος της επιφυλακτικότητας είναι οι διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της Νεότερης Ν.Δημοκρατίας που μίλησαν ωσάν  πελάτες των τούρκων χωρίς να τους έχουν επιβληθεί ποτέ οι δέουσες κυρώσεις.
 

 
Όπως προ ημερών ο έλληνας επίτροπος κ.Αβραμόπουλος, διατελέσας πολλάκις υπουργός της Ν.Δ., κατηγόρησε τον κ. Ντράγκι ότι υπερέβη τα εςεςκαμμένα όταν χαρακτήρισε τον Ερντογάν δικτάτορα. Ο κύριος επίτροπος είπε ότι ο κ. Ερντογάν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος παρότι γνωρίζει ο κ.επίτροπος ότι ο εν λόγω κύριος έχει φυλακίσει τη μισή αντιπολίτευση και ΜΜΕ. Ο Έλλην επίτροπος (εξ οικείων του τα βέλη) στάθηκε αλληλέγγυος του κ. Ερντογάν και της δημοκρατευόμενης Τουρκίας και μάλιστα εν καιρώ ψυχρού πολέμου.
 
Ένας άλλος γνωστός και προβεβλημένος βολευτής, ο κ.Καιρίδης, κρίνοντας εξ ιδίων, σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει ότι είμαστε απόγονοι οθωμανών και ότι το Αιγαίο πέλαγος δεν είναι ελληνική θάλασσα. Αυτός ο κύριος, κρίνοντας εξ ιδίων την καταγωγή μας, λέει ό,τι λέει και για τον Μέγα Αλέξανδρο. Αφού λοιπόν εξακολουθεί και είναι στην παράταξη και στα εξ απορρήτων της κυβέρνησης, εμείς φταίμε που τα υπενθυμίζουμε και τα σχολιάζουμε;
 
Μας πρόλαβαν οι εξελίξεις της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, την οποία πράγματι θαυμάσαμε. Για το λόγο αυτό δε θα σχολιάσουμε το διάγγελμα του αρχιθεσμικού μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ολόκληρο.
Θα σχολιάσουμε μόνο λίγες αξιοπρεπείς αναφορές. Μίλησε για επανάσταση του 1821. Η 25η Μαρτίου δεν ήταν μια κοινωνική επανάσταση σαν τη Γαλλική ή την Οκτωβριανή. Η 25η Μαρτίου είναι η επέτειος του Εθνοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Μίλησε για κατάκτηση τμήματος της οθωμανικής αυτοκρατορίας από τους επαναστάτες του 1821, σαν να ήταν καταπατητές ξένης γης και όχι ότι απελευθέρωσαν ένα τμήμα της σκλαβωμένης Ελλάδας μετά από 400 χρόνια φοβέρας και σκλαβιάς. Δε θα πλατειάσουμε άλλο προς το παρόν για το θέμα.
 
Επιμύθιο
Η ζωή σου να το ξέρεις είναι επικηρυγμένη, άλλο είναι να πεθαίνεις για την Ελλάδα κι άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει όπως άδει το άσμα. Συμπληρώνοντας λέμε και ότι είναι άλλο να πεθαίνεις την Ελλάδα μισθοφορικά, ποικιλοτρόπως και σιτιζόμενοι από αυτήν από πάνω.
 
Όποιος δηλώνει Έλληνας είναι φασίστας – δήλωση φιλέλληνας Αρβελέρ (να ζούσε ο Διονύσιος Σολωμός)

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: AVAX 19+5avax-19+5

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
Το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων | Νέλη Βυζαντιάδου | Τάχα θέλω να σου πω.
με 0 Σχόλια 712 Views

Χριστουγεννιάτικα έθιμα, όπως το να τραγουδάμε τα Κάλαντα, επηρεάζουν θετικά την ψυχική μας υγεία. Ποιο είναι λοιπόν το ψυχικό πλεονέκτημα των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων;
#ΤάχαΘέλωΝαΣουΠω. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή