Άλλη δουλειά δεν κάνει η πρεσβεία. Και ο Ντέμης Ρούσσος, Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.

304 Views
Άλλη δουλειά δεν κάνει η πρεσβεία. Και ο Ντέμης Ρούσσος, Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής. Άλλη δουλειά δεν κάνει η πρεσβεία. Και ο Ντέμης Ρούσσος, Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.

Και μετά τον ΟΡΕΣΤΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ… ποιος άλλος έχει σειρά ;

Θα ήταν ένα ήσυχο, κάπως μελαγχολικό απόγευμα Δευτέρας στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ακαδημίας, καθώς ο αέρας και η υγρασία προμήνυαν την έντονη, νυχτερινή βροχόπτωση, σημάδι ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Αλλά έξω από το κομψό μέγαρο της Γαλλικής Πρεσβείας που φέρει την άγνωστη στους πολλούς ονομασία Hotel Merlin de Douai (προς τιμήν του Γάλλου προγόνου του αρχικού ιδιοκτήτη), επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα.

Καλοντυμένος κόσμος είχε πλημμυρίσει το πεζοδρόμιο αναμένοντας το άνοιγμα της βαριάς πόρτας της εισόδου που οδηγεί στον μικρό κήπο και κυρίως στην αίθουσα που θα φιλοξενούσε την παρασημοφόρηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Ελληνα ερμηνευτή Ντέμη Ρούσσου με το μετάλλιο του «Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής», όπως γράφει το kathimerini.gr.
Σε μία από τις εντυπωσιακές σάλες του ισογείου του κτιρίου που είχε σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Αναστάσιος Μεταξάς (1862 - 1937), ο Ντέμης Ρούσσος υποδεχόταν τους καλεσμένους της τελετής: παλιοί φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες, άνθρωποι που είχαν έρθει να τον τιμήσουν, και, φυσικά, η οικογένειά του είχαν δημιουργήσει μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ο ίδιος, φιλικός και ανεπιτήδευτος, ντυμένος στα μαύρα, πολύ «Ελληνας» και άνθρωπος του κόσμου ταυτόχρονα, απολάμβανε το ανθρώπινο μελίσσι που τον περιτριγύριζε.
Κανένας κομφορμισμός, από μακριά θα πίστευες ότι ο διάσημος ερμηνευτής τεράστιων επιτυχιών όπως το «Rain and tears» ή το «Goodbye my love goodbye» έδινε ένα επιτυχημένο πάρτι.
Βασικός ομιλητής της βραδιάς και οικοδεσπότης ο πρέσβης της Γαλλίας, Ζαν Λου Κιν Ντελφόρζ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη πορεία του Ντέμη Ρούσσου από τα χρόνια της Αλεξάνδρειας μέχρι την κατάκτηση της κορυφής. «Αυτό το μετάλλιο αντιπροσωπεύει την πρώτη χώρα μου, την Ελλάδα και τη δεύτερη, τη Γαλλία. Ευχαριστώ και τις δύο χώρες στις οποίες ανήκω», είπε στον σύντομο ευχαριστήριο λόγο του ο Ντέμης Ρούσσος.
Το πάρτι θα συνεχιζόταν.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι 15 τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν  «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Αριστοτέλειον
Οι 15 τυχεροί των προσκλήσεων: Αυτοί θα δουν «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο Αριστοτέλειον
με 0 Σχόλια 329 Views

Ονόματα τυχερών που κέρδισαν μέσω διαγωνισμού του Kulturosupa.gr ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και θα δουν την εξαιρετική παράσταση του Γρηγόρη Βαλτινού «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι»


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή