Αναβάθμιση του φωτισμού στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου

685 Views
Αναβάθμιση του φωτισμού στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου Αναβάθμιση του φωτισμού στις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου

 

Αναβαθμισμένο σύστημα φωτισμού με τεχνολογία led εγκαταστάθηκε σε ένα εμβληματικό τοπόσημο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γεωργίου Ζογγολόπουλου.


Οι «Ομπρέλες» θα φωτίζονται με λευκό φως, όπως μέχρι τώρα, αλλά παράλληλα δίδεται η δυνατότητα φωτισμού του γλυπτού σε περίπου δέκα διαφορετικές χρωματικές εναλλαγές, όταν οργανώνονται συμβολικές δράσεις.

«Οι ‘Ομπρέλες’ του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι ένα έργο που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και έχει ενταχθεί στην κοινωνική ζωή. Συχνά οργανώνονται συμβολικές δράσεις και μάλιστα πολλές φορές κοινές με άλλους δήμους της χώρας που φιλοξενούν έργα του γλύπτη.

Για παράδειγμα, οι ‘Ομπρέλες’ συνηθίζεται να φωτίζονται μπλε για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ή πορτοκαλί για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας των Γυναικών.

Πλέον, με το νέο σύστημα φωτισμού, αυτό θα μπορεί να γίνεται απλώς και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Μάκης Κυριζίδης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2396 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη