Ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις Άγκυρες.

723 Views
 Ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις Άγκυρες. Ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις Άγκυρες.

ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις Άγκυρες

 
Ένα γευστικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα απολαμβάνοντας φρέσκιες μπύρες από τις μικροζυθοποιίες της χώρας μας, μαζί με ελληνικά τοπικά προϊόντα και μοναδικές παραδοσιακές συνταγές-πολλές από τις οποίες ανασύρονται από τη λήθη του χρόνου, προτείνει ο ΖΥΘΟΣ.
«Πρόκειται για μία δράση με πρώτο σταθμό το Ιόνιο την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία και την Κερκυραϊκή Εταιρεία Κρεάτων ΑΕ COMECO, η οποία θα συνεχιστεί με την παρουσίαση των ελληνικών μικροζυθοποιείων συνοδευμένα με τοπικές νοστιμιές. Εμείς στηρίζουμε έμπρακτα και αγαπάμε τα ελληνικά προϊόντα και σας παροτρύνουμε να κάνετε το ίδιο συμμετέχοντας σε μια ενέργεια που θα διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο» τόνισε η ιδιοκτήτρια του ΖΥΘΟΥ Δέσποινα Μαυρομάτη.
Comeco: Παράδοση και Τεχνολογία
Συνταγές από την περίοδο της Ενετοκρατίας πιστοποιημένες σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό στη γεύση των προϊόντων της εταιρείας.
«Στην Ελλάδα τα αλλαντικά είναι...παρεξηγημένα» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Λαβράνος ιδιοκτήτης της κερκυραϊκής εταιρείας παρουσιάζοντας μερικά από τα προϊόντα της όπως το χοιρινό και μοσχαρίσιο Νούμπουλο Φουμικάδο , το μοσχαρίσιο Σαλάδο Κέρκυρας, λουκάνικα φτιαγμένα με φρεσκοκομμένα μπαχαρικά, βότανα και γραβιέρα Μακεδονίας. Προϊόντα που περικλείουν τα μοναδικά αρώματα του Ιονίου , την τοπική γαστριμαργική παράδοση, την καινοτομία και δημιουργούνται μέσα από διαδικασία ωρίμανσης που διαρκεί 4-5 μήνες. 
Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: Η γαστρονομία μας είναι τουριστικός προορισμός.
«Πιστεύουμε ότι η γαστρονομία της χώρας μας μπορεί να είναι από μόνη της ένας τουριστικός προορισμός. Γι αυτό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε επάνω στη Γνώση και την Παιδεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας Σπύρος Καλούδης.
Η ελληνική φρέσκια μπύρα της Κέρκυρας δημιουργείται από αγνές πρώτες ύλες (λυκίσκο, μαγιά μπίρας, βύνη δημητριακών και νερό), είναι αφιλτράριστη , διανέμεται μόνο με ειδικά φορτηγά ψυγεία και έχει συγκεκριμένα διάρκεια ζωής.
Από το 1970 η εταιρεία ειδικεύεται και στην «φυσική, ζωντανή μπίρα» Real Ale που παράγεται με παραδοσιακό τρόπο.
Αυτά και πολλά ακόμη μυστικά, όπως ότι το 67,2% των καταναλωτών της κερκυραϊκής μπύρας είναι γυναίκες, μοιράστηκε με το κοινό της Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Καλούδης και όπως χαρακτηριστικά είπε:
«Η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερη. Όποιος κατοχυρωθεί σ αυτήν, πετυχαίνει».
Οι μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας που παρουσιάζονται στο ΖΥΘΟ είναι:
·       CorfuRealAleSpecial αφροζύμωτη μπύρα με καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φτουτώδη αρώματα.
·       CorfuRealAleBitter Αφροζύμωτη μπύρα με ποικιλία καβουρδισμένης βύνης και αίσθηση καφέ και πικρής σοκολάτας.
·       IonianGold Φρέσκια βαρελίσια lager με διακριτικό άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρύ σώμα.
·       RoyalIonianPilsner Φρέσκια αρωματική μπύρα με απαλό χαρακτήρα κι ευχάριστη πικράδα.
 
Όλο το Φεβρουάριο την τιμητική της στο ΖΥΘΟ-ΝΤΟΡΕ και στο ΖΥΘΟ στα Λαδάδικα, έχει η Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία με τις 4 προτεινόμενες μπύρες σε ειδική τιμή ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνοδεύονται από συγκεκριμένο Κερκυραϊκό μενού. Το ταξίδι στην Ελλάδα, συνεχίζεται το Μάρτιο με…αγκυροβόλι στη Σαντορίνη όπου παρουσιάζεται η μικροζυθοποιία Volkan, η οποία προτείνει μπύρες που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού ενώ έχουν βραβευτεί για την καινοτομία στην παραγωγή τους.

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο