O Κ. Ζέρβας υπόσχεται: «Ουρές τέλος. Προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης»

567 Views
O Κ. Ζέρβας υπόσχεται: «Ουρές τέλος. Προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης» O Κ. Ζέρβας υπόσχεται: «Ουρές τέλος. Προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης»

 Δ.Τ.

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαϊου 2020, στο Δημαρχείο, με θέματα «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Υπηρεσία του Πολίτη και Δέσμη Μέτρων Οικονομικής ελάφρυνσης» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας τόνισε πως ο Δήμος εκσυγχρονίζεται. «Ουρές τέλος – προχωράμε στην εποχή της ψηφιακής διακυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κ. Ζέρβας ανέφερε πως «είμαι υπερήφανος για τις επιδόσεις της χώρας αλλά και της Θεσσαλονίκης σε αυτή την υγειονομική κρίση. Τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά, σε βαθμό που έχουμε εκπλήξει θετικά την παγκόσμια και κυρίως την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη» και συμπλήρωσε ότι «όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης όχι μόνο λειτουργούσε κανονικά αλλά μπορώ να σας πω ότι αξιοποίησε και το χρόνο αυτό προς όφελος της πόλης».

Αναλύοντας τις βασικές αρχές της Διοίκησης του Δήμου, οι οποίες καθορίζουν το σχεδιασμό, τόνισε ότι ακολουθούν τις προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις. «Είχα πει ότι θέλω να είμαι ο Δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά, ότι ο Δήμος θα ασχοληθεί ενεργά και με ζητήματα που δεν είναι στην αυστηρά στενή του αρμοδιότητα αλλά απασχολούν και ταλαιπωρούν τους πολίτες, ότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της – και το κάνουμε πράξη» και συνέχισε: «Έχουμε πει ότι η πόλη θα ξαναμπεί σε όλους τους χάρτες, πολιτιστικούς, αθλητικούς, τουριστικούς με φιλοξενία ή διοργάνωση μεγάλων events που θα αφήνουν αποτύπωμα και τέλος ότι θα δώσουμε βάση στην καθημερινότητα του δημότη, του πολίτη, του κατοίκου –είτε στο πεδίο της ευταξίας και της καθαριότητας του δημοσίου χώρου, είτε στο κομμάτι της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της λιγότερης γραφειοκρατίας και της χρήσης των τεχνολογικών μέσων».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η πανδημία του κορωνοϊού ήταν καταλύτης εκσυγχρονισμού των διαδικασιών αλλά υπενθύμισε πως όλες αυτές οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει και είχαν προγραμματιστεί καιρό πριν από τη Διοίκηση.

Πέραν της ταυτότητας ηλεκτρονικής πληρωμής που ανακοινώθηκε, παρουσιάστηκε σειρά άλλων πρωτοβουλιών

Δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ μέσω αποστολής emai
Ενίσχυση της εφαρμογής «Βελτιώνω την πόλη»
Δημοπράτηση της αναβάθμισης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης
Δημοσίευση του διαγωνισμού για την δημιουργία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εξυπηρέτησης του Πολίτη
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε εκτάκτως για θέματα αντιμετώπισης του κορωνοϊού περισσότερα από 600.000 ευρώ και η υστέρηση εσόδων αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Αβαρλής με τη σειρά του, αναλύοντας τις πρωτοβουλίες τόνισε πως «είμαι χαρούμενος διότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, η προεκλογική μας δέσμευση υλοποιείται. Με την ταυτότητα οφειλής, την ηλεκτρονική πληρωμή και την ένταξή μας στο διατραπεζικό σύστημα κάθε δημότης/πολίτης δεν θα χρειάζεται να προσέλθει στο γκισέ του Δημαρχείου» και συμπλήρωσε ότι «στόχος μας είναι όλα να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά».

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μ. Κούπκας δήλωσε «η επόμενη ημέρα δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Από την πρώτη στιγμή εξαντλήσαμε κάθε οικονομική δυνατότητα για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς τους» και συμπλήρωσε ότι «παρά το κόστος για το ταμείο του Δήμου, παραμένει προτεραιότητα μας η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Για εμάς την επόμενη ημέρα θα πρέπει όλοι οι πολίτες να επιστρέψουν στις δουλειές τους».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
 Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».
Η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου ανοίγουν το «Ελληνίς» φέρνοντας αισιοδοξία και ελπίδα και μιλούν ζωντανά στην «Κ».
με 0 Σχόλια 329 Views

Ο ιός έφερε τα πάνω κάτω και στην οικογένεια του «Κολοσσαίου». Ωστόσο ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα για την έναρξη του θερινού κινηματογράφου. Για όλα τα πριν και όλα τα μετά, η Θωμαή και ο Γιάννης Ζαφειρίου μιλούν ζωντανά στην κάμερα της Κουλτουρόσουπας.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά
  Το.. λάθος της στο σεξ που προδίδει ότι σας απατά

   Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει το "πράσινο τερατάκι" της ζήλειας και της αμφισβήτησης για το κατά πόσον ο ένας είναι αφοσιωμένος και πιστός στον άλλο. Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί να "προδώσει" το αν έχουν απατήσει τον σύντροφό τους...


  Περισσότερα ...
 • Αφθώδης Στοματίτιδα.
  Αφθώδης Στοματίτιδα.

   Στη χαβούζα του ’20 επιπλέουν (με σειρά εμφάνισης) ένας καράφλας οδηγός ΚΤΕΛ, η γιαγιά μου, ο Τζορτζ Όργουελ, ο Αμβρόσιος, η θεία Τούλα, ο Μπακογιάννης, η Λέχου, ένας υποψήφιος πανελληνίων με αφθώδη στοματίτιδα, εγώ, εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο και ο άλλος που θα το αγνοήσει. Γράφει η Ντόρα Παπάζη.

  Περισσότερα ...
 • Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…
  Αύγουστος Κορτώ: «Οταν είπα στη μάνα μου ότι μου αρέσουνε τ΄αγόρια»…

   Ο Έλληνας συγγραφέας, που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, γράφει με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, για την ανάγκη να σκοτώσουμε τη ντροπή...


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή