Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στον αστερισμό των εορτών των Χριστουγέννων με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

1752 Views
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στον αστερισμό των εορτών των Χριστουγέννων με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες  Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στον αστερισμό των εορτών των Χριστουγέννων με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Στον αστερισμό των εορτών των Χριστουγέννων με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες 

   Τα χριστουγεννιάτικα δένδρα ανάβουν για  να φωτίζουν τις καρδιές μας…
● Στον… αστερισμό των εορτών των Χριστουγέννων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες 

Σε μια πανδαισία χαράς και κεφιού για μικρούς και μεγάλους προβλέπεται να εξελιχθεί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η περίοδος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, που επίσημα σηματοδοτείται από το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δένδρου που θα γίνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στη Δ.Ε. Συκεών.

Πρόκειται για μια μακρά περίοδο 16 ημερών, κατά την οποία σε όλη την επικράτεια του δήμου θα κυριαρχήσουν οι ήχοι και τα χρώματα, το χαμόγελο και η αγάπη, στέλνοντας όλοι μαζί το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Και βέβαια, επίκεντρο όλων αυτών των πλούσιων δράσεων και εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τα παιδιά, ενώ έντονο είναι και το στοιχείο της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δίνουν με δυσκολία, πλην όμως με αξιοπρέπεια, τον αγώνα της ζωής.

Αυτή τη διάσταση ακριβώς αναδεικνύει με το μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, όταν τονίζει ότι «μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη της καρδιάς και τη θέληση να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία, χωρίς κανείς να μπορεί να μας το στερήσει…». «Εμείς δεν παραδοθήκαμε ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά, και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Η εποχή μας δεν είναι εύκολη… Η κρίση πλήγωσε την ελπίδα μας. Κι όμως, μπορούμε… Παρά τη στενοχώρια, συχνά και την απελπισία, μπορούμε να παραμείνουμε αυτό που πάντα ήμασταν. Γενναιόδωροι στην ευγένεια, την κατανόηση, την αλληλοβοήθεια. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και σφίγγουμε στις αγκαλιές μας τα παιδιά μας που το περιμένουν πως και πως, και το αξίζουν όσο κανείς… Κι ευχόμαστε να ζήσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που είναι η αγάπη».

Τα δένδρα ανάβουν!
Ο μεγάλος και πλούσιος κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων σηματοδοτείται από το άναμμα του πρώτου χριστουγεννιάτικου δένδρου, που θα γίνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο πάρκο Ελπίδος, στις Συκιές, υπό τους ήχους και τις μελωδίες μουσικών Συνόλων Πνευστών και της Λαϊκής Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Στο όμορφα στολισμένο χώρο της Πολιτιστικής Γειτονιάς, υπό τη σκέπη της ιστορίας των Βυζαντινών Τειχών, θα ανταλλάξουμε ευχές και χαμόγελα, μέσα σε ένα κλίμα που επιφυλάσσει εκπλήξεις. Οι… οικοδεσπότες θα σερβίρουν τραχανά και πισία, με τον Άϊ Βασίλη να περιμένει στο σπιτάκι του τα γράμματα των μικρών του φίλων, ενώ θα υπάρχουν και δημιουργικά εργαστήρια στο σπιτάκι της ζωγραφικής. Το χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα θα επαναληφθεί και στις άλλες τρεις Δημοτικές Ενότητες, όπου θα φωταγωγηθούν τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, και συγκεκριμένα:

•    Δ.Ε. Πεύκων: Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ.
(Σιντριβάνι, Λεωφ. Γ.Παπανικολάου με Ειρήνης) 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Μαθητική Χορωδία του ΚΔΑΠ  Πεύκων. Θα παρουσιασθεί το έθιμο του Χριστόψωμου, θα σερβιριστεί τραχανάς και οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
•    Δ.Ε. Νεάπολης: Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ. (πλατεία Ειρήνης-Ρολόι)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Μαθητική Χορωδία του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
•    Δ.Ε. Αγ. Παύλου: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ.
(Λεωφόρος Όχι,  Άγ. Παύλος)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Σύνολα Πνευστών και Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
 
Εκδηλώσεις παντού και για όλους…
Ιδιαίτερο χρώμα και ζωντάνια αναμένεται να δώσουν στην περιοχή μουσικά σύνολα και παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που θα διασκορπιστούν σε όλα τα σημεία χαρίζοντας μουσικές νότες. Πρόβλεψη υπήρξε και για τους επαγγελματίες της περιοχής με τη διοργάνωση της «Γιορτής της Αγοράς», ενώ παράλληλα δημιουργείται και «Η πλατεία του Άϊ Βασίλη» που θα περιμένει τους μικρούς του φίλους στο δικό του σπιτάκι.
Στη μεγάλη γιορτή συμμετέχουν και τα ΚΔΑΠ, όπως επίσης και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, έχοντας ετοιμάσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πρόγραμμα για τα παιδιά, ενώ αντίστοιχες δράσεις έχουν ετοιμάσει και τα ΚΑΠΗ. Έτσι θα έχουμε:
•    Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις δυο Δημοτικές Βιβλιοθήκες Συκεών και Νεάπολης,
•    Γιορτή της Αγοράς,
•    Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή,
•    Πλατεία του Άϊ Βασίλη στη Νεάπολη με πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά μέσα και έξω από το σπιτάκι του,
•    Τουρνουά Αγάπης με πρωταγωνιστές τα παιδιά από τα αθλητικά τμήματα των ΚΔΑΠ,
•    Εορταστικές εκδηλώσεις των ΚΔΑΠ, των Αθλητικών Τμημάτων και της Σχολής Χορού, και
•    Γιορτή του Μετανάστη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

Στη μεγάλη γιορτή, τέλος, δυναμικά παρούσα και η 21η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών, η οποία αποτέλεσε από την περασμένη Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, τον προάγγελο, αλλά και τον διαμορφωτή του εορταστικού κλίματος.

Η Χορωδιακή Συνάντηση, η οποία είναι ένας από τους καταξιωμένους πολιτιστικούς θεσμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων), με τις εμφανίσεις των χορωδιών να ξεκινούν στις 6:30 το απόγευμα, θα πλημμυρίσει και σήμερα με ήχους και μελωδίες έργων Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακών τραγουδιών και καλάντων, αλλά και με ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη καθώς θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μέσω των οποίων υποστηρίζονται εκατοντάδες άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΔΑΠ


►Τρίτη 8 Δεκεμβρίου
18:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ ▪ 7ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης & Θεατρικών Εργαστηρίων Θέσπις (Λαγκαδά 120 & Νυμφαίου, Νεάπολη)
19:30 ▪ Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής των παιδιών του ΚΔΑΠ
Εικαστικό Εργαστήρι Ήλιος, (Λαγκαδά 120 & Κομνηνού, Νεάπολη)
►Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου
19:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Συκεών
Παιδικός Σταθμός Πρόνοιας (Ι.Μιχαήλ 3, Συκιές)
►Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
18:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών
Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών (Κομνηνών 38, Συκιές)
►Τρίτη 15 Δεκεμβρίου
17:30 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Στρεμπενιώτη
10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη
►Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
18:00 ▪  Γιορτή ΚΔΑΠ Φωκά
2ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, Οδ. Φωκά 17, Συκιές)
►Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
18:00 ▪ Γιορτή Θεατρικών Εργαστηρίων & ΚΔΑΠ Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ. Φεραίου & Μεγάρων)
►Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
18:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Νεάπολης (Αθ. Διάκου 16, Νεάπολη)
19:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Αγίου Παύλου
Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου (Πρ. Μυρώνη 2)
►Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 
18:30 ▪ Γιορτή Μουσικό ΚΔΑΠ & Ωδείο Αγ. Παύλου
Δημοτικό Ωδείο Αγ. Παύλου (Πρ. Μυρώνη 2)
►Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015
18:00 ▪ Γιορτή ΚΔΑΠ Πεύκων ▪ 1ο Δημοτικό Πεύκων (Δημοκρατίας 59, Πεύκα)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Ανοιχτά μαθήματα από τις 4 έως τις 9 μ.μ.
Παιδιά και γονείς αθλούνται και διασκεδάζουν μαζί!

► Γυμναστήριο Ρήγα Φεραίου (Ρ. Φεραίου 87, Νεάπολη),
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου
► Γυμναστήριο Θεάτρου (Καρόλου Κούν 13, Συκιές)
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
► Γυμναστήριο Ζάκκα (Ζάκκα 25, Νεάπολη)
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου
► Γυμναστήριο Ανεμώνη (Λεωφόρος Όχι 17-19, Άγιος Παύλος)
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
► Αθλητικά Τμήματα Πεύκων (1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο)
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
► Γυμναστήριο Τριγώνου Συκεών
Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ● 5 – 9 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με ανοιχτά μαθήματα και παρουσίαση χορογραφιών από τους μαθητές των ΚΔΑΠ και της Σχολής Χορού
(1Ο-3Ο Γυμνάσια Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

•    Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών
    ▪ Τρίτη 1, Τρίτη 8 και Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ▪ 19:00
Παραδοσιακά κάλαντα και η ιστορία τους, για παιδιά Α΄ και Β΄ Δημοτικού Σχολείου
     ▪ Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ▪ 19:00
Λέσχη Φιλαγνωσίας: Ανάγνωση του βιβλίου της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου «Για την άλλη πατρίδα» και συζήτηση για τα δικαιώματα του ανθρώπου – Για παιδιά 4-7 ετών

▪ Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ▪ 16:00
Αφήγηση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Αλ.  Παπαδιαμάντη «Η σταχομαζώχτρα», για παιδιά 4-7 χρόνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ιστορία και τη ζωγραφική. 
▪ Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ▪ 16:00
Αφήγηση των παραμυθιών «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» και το «Αρκουδάκι των Χριστουγέννων», για παιδιά 4-7 χρόνων, και Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για παιδιά 4-9 χρόνων ▪ Θα ακολουθήσει δραματοποίηση, ζωγραφική και στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου
▪ Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου ▪ 16:00
Αφήγηση του παραμυθιού «Τα  Χριστούγεννα του τεμπέλη», για παιδιά 4-7 χρόνων
▪ Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ▪ 17:00
Αφήγηση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Γρήγορα Αϊ-Βασίλη!», για παιδιά 2,5-4 χρόνων, και αφήγηση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας της Τζ. Τασάκου «Πού πήγε ο Γέρο-Χρόνος», για παιδιά 8-10 χρόνων. Θα ακολουθήσει κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
▪ Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ▪ 17:00
Αφήγηση του παραμυθιού «Ο Αϊ Βασίλης έχει πρόβλημα» της Κριστίν Σνάιντερ και κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, για παιδιά 3-5 χρόνων

•    Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης
▪ Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, 16:00
Αφήγηση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Αλ. Παπαδιαμάντη
«Στο Χριστό στο κάστρο», για παιδιά 4-7 χρόνων
    ▪ Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 18:00
Αφήγηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι». Θα ακολουθήσει προβολή του παραμυθιού και χριστουγεννιάτικες κατασκευές, για παιδιά 8 έως 10 χρόνων
    ▪ Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, 18:00 
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Θα ακολουθήσει στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Για παιδιά 4-9 χρόνων
    ▪ Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, 16:00
Αφήγηση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας του Αλ. Παπαδιαμάντη
«Η σταχομαζώχτρα», για παιδιά 4-7 χρόνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ιστορία και τη ζωγραφική.
    ▪ Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, 16:00
Λέσχη Φιλαγνωσίας: Ανάγνωση του παραμυθιού «Η μαγεία των Χριστουγέννων, για παιδιά 11-12 ετών. Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
    ▪ Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 16:00
Αφήγηση των παραμυθιών «Ο παπουτσής και τα ξωτικά» και το «Αρκουδάκι των Χριστουγέννων», για παιδιά 4-7 χρόνων. Θα ακολουθήσει δραματοποίηση, ζωγραφική και στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου.
    ▪ Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, 16:00
Ανάγνωση χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων παραμυθιών, για παιδιά 8-10 ετών. Θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
    ▪ Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 10:00
Επίδειξη χριστουγεννιάτικων έργων των Τμημάτων Πλεκτικής και Ντεκουπάζ.
    ▪ Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, 16:00
Αφήγηση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη», για παιδιά 4-7 χρόνων
    ▪ Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ▪ 17:00-18:00
Ανάγνωση της χριστουγεννιάτικης ιστορίας «Γρήγορα Αϊ  Βασίλη!», για παιδιά 2,5-4 χρόνων. 

►►Για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 2310.217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη).

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΗΛΩΣΕΩΝ
► ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ 
•    Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, Πάρκο Ελπίδος, Συκιές , 6:00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Σύνολο Πνευστών και η Λαϊκή Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.
Θα σερβιριστεί τραχανάς και πισία, ενώ ο Αϊ Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.
•    Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου  Σιντριβάνι, Λεωφ. Γ.Παπανικολάου με Ειρήνης, Πεύκα  6:00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:   Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η Μαθητική Χορωδία του ΚΔΑΠ  Πεύκων. Θα παρουσιασθεί το έθιμο του Χριστόψωμου, θα σερβιριστεί τραχανάς και οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
•    Πέμπτη 10  Δεκεμβρίου  Ρολόι, Νεάπολη,  6:00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Σύνολο Πνευστών του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και η Μαθητική Χορωδία του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών
•    Παρασκευή   11  Δεκεμβρίου, Λεωφόρος Όχι,  Άγιος Παύλος, 6:00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:  Σύνολα Πνευστών και Φωνητικό Σύνολο του Ωδείου Νεάπολης-Συκεών

► ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Σύνολα Πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών μεταφέρουν μουσικά τη γιορτινή ατμόσφαιρα  στους δρόμους των Δημοτικών Ενοτήτων 
•    Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
▪ Δημοτική Ενότητα  Συκεών ● 11:00-13:00
    ΣΗΜΕΙΑ: Α) Επταπυργίου με Πρεμετής και Β) Επταπυργίου με Αργυροκάστρου
    ▪ Δημοτική Ενότητα Πεύκων ● 14:00-17:00
        ΣΗΜΕΙΑ: Α) Λεωφ. Γ.Παπανικολάου 72 και Β) Λεωφ. Γ.Παπανικολάου με Κοιμ. Θεοτόκου 
•    Κυριακή 20 Δεκεβρίου ● Δημοτική Ενότητα Νεάπολης ● 11:00-15:00
ΣΗΜΕΙΑ: Α) Βαλσαμή, Β) Ρολόι, Γ) Σιντριβάνι και Δ) Δαρδανελίων

► ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
•    Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ▪ 10:00-13:00 
Ο Αϊ Βασίλης μάς περιμένει για να φτιάξουμε κατασκευές και κουλουράκια, να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο και να δούμε τη θεατρική παράσταση «Ζωή σαν παραμύθι»
Συγκεντρώνουμε παιχνίδια και τρόφιμα για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Ξενοδοχείο KAPSIS (Μοναστηρίου 18)

► Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ   

Σιντριβάνι - Μουδανιών  και  Π.Τσαλδάρη, Νεάπολη
Ο Αϊ Βασίλης θα δέχεται τα γράμματα των μικρών του φίλων και θα φωτογραφίζεται μαζί τους στο σπιτάκι του τις ημέρες και τις ώρες των παρακάτω εκδηλώσεων 
•    Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 5-8 μ.μ.
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών - Παράσταση με μεγάλες κούκλες «Ο Ρομπέν των Δασών» (μια εντυπωσιακή, διαδραστική παράσταση με χιούμορ αλλά και  παιδαγωγική αξία)
•    Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, 5-8 μ.μ. 
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και Θέατρο Σκιών «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη»  με τον Αγάπιο Αγαπίου
•    Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 11 π.μ.- 3 μ.μ. και 11 π.μ.-12:30 μ.μ.
Εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας - Ώρα για τσίρκο! Κορίνες, μπάλες και  κρίκοι στροβιλίζονται στον αέρα, ενώ μία πανύψηλη νεράιδα και ένα σκανδαλιάρικο ξωτικό εντυπωσιάζουν με τα ζογκλερικά και ακροβατικά κόλπα.

 ► ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ - «Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ»
Με τη συμμετοχή των παιδιών από τα αθλητικά τμήματα των Κ.Δ.Α.Π.  και του μαζικού αθλητισμού.
Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου μας και του Κέντρου «Εργάνη».
•    Κυριακή 29 Νοεμβρίου - Τουρνουά Ποδοσφαίρου
    Γήπεδο ΔΕΛΑΣΑΛ (Πεύκα), 11:00-15:00
•    Σάββατο 5 Δεκεμβρίου - Τουρνουά Βόλεϊ
     ΔΑΚ Αγ.Παύλου (τέρμα Ανθέων), 11:00-14:00
•    Κυριακή 6 Δεκεμβρίου - Τουρνουά Μπάσκετ
    Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150),  11:00-14:00
•    Σάββατο 5 Δεκεμβρίου - Τουρνουά Χάντμπολ
    ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά), 11:00-14:00
•    Κυριακή13 Δεκεμβρίου,  Τουρνουά Τζούντο
    ΔΑΚ Τριγώνου Συκεών (Λεχόβου με Μανδηλαρά), 11:00-14:00

► ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
•    Σάββατο 19 Δεκεμβρίου - 17:00 
    Γιορτάζουμε όλοι μαζί με γλυκές δημιουργίες από τους μαθητές του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Δήμου μας.
    Κέντρο Νεότητας (αίθουσα 1) στην Πολιτιστική Γειτονιά στις Δ.Ε. Συκεών


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τσιρόγλου Ιωάν.
Τσιρόγλου Ιωάν.
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Με ένα κόκκινο κουμπί»: Ένα βιβλίο θαλπωρής και αλληλεγγύης από την Ελένη Μπετεινάκη.
«Με ένα κόκκινο κουμπί»: Ένα βιβλίο θαλπωρής και αλληλεγγύης από την Ελένη Μπετεινάκη.
με 0 Σχόλια 466 Views

Αν θες το παιδί σου να βλέπει πιο βαθιά, να μάθει να συμπονά, να νιώθει αλληλεγγύη για τους άλλους, τούτο το βιβλίο είναι το πλέον κατάλληλο. Διάβασε η #ΜαριάνναΜπουρουτζή και σχολιάζει για την #Κουλτουρόσοσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή