Χορεύουμε για τη ζωή… στο Μέγαρο

556 Views
Χορεύουμε για τη ζωή… στο Μέγαρο Χορεύουμε για τη ζωή… στο Μέγαρο

 

Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιείται φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το «Χορεύουμε για τη ζωή». Δύο μέρες πριν από την κορύφωση της Αποκριάς, η εκδήλωση αυτή με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα –που αποτελεί έναν ήδη 15ετή θεσμό– δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάτι άλλο από αποκριάτικους χορούς, τραγούδια και δρώμενα.
 
Συγκεκριμένα, οι ομάδες χορού που συμμετέχουν –και συνδιοργανώνουν την εκδήλωση– θα παρουσιάσουν τα εξής: Η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις», με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Νικολαΐδη, τραγούδια και χορούς της Αποκριάς από τα Νησιά, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος», με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο Μωυσίδη, υλικό από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας, ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολλανδίας «Νεράιδα», με χοροδιδάσκαλους τον Βασίλειο Αραμπατζή και την Όλγα Καστανά, χορούς από το Ρουμλούκι Ημαθίας, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη, το εθιμικό χορευτικό δρώμενο της Νάουσας Ημαθίας «Γιανίτσαροι και Μπούλες», και το Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες», με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Σκρέκα, το δρώμενο «Μπέης» όπως εμφανίζεται στα χωριά των Μάρηδων και συγκεκριμένα στο χωριό Ασβεστάδες Έβρου.
 
Ωστόσο το «Χορεύουμε για τη ζωή» δεν είναι απλώς μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής, αλλά μια ευκαιρία που δίνεται κάθε χρόνο σε χορευτές, μουσικούς και θεατές να συνεισφέρουν στην ανακούφιση του συνανθρώπου τους. Με αφορμή το καταστροφικό τσουνάμι του 2004, πέντε πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία των αεικίνητων χοροδιδασκάλων τους και τη συνδρομή χορευτών και καταξιωμένων μουσικών, οργάνωσαν μια φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Χορεύουμε για τη ζωή». Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οδήγησε στη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης. Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς.
 
Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων ΑμεΑ «Συνύπαρξη», η χορωδία του οποίου μάλιστα θα ανοίξει την εκδήλωση.
 
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ1 - Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (γενική είσοδος)

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θέλω να δω τον «Οθέλλο» που σκηνοθέτησε ο Χ. Φραγκούλης και τελικά, γιατί τόση βαβούρα; (2η κριτική).
Θέλω να δω τον «Οθέλλο» που σκηνοθέτησε ο Χ. Φραγκούλης και τελικά, γιατί τόση βαβούρα; (2η κριτική).
με 0 Σχόλια 787 Views

Τα λεμόνια ίσως... μόνο δικαιολογούν την ‘παρουσία’ τους, εναρμονισμένα με την ξινή γεύση με την οποία φεύγει ο θεατής έχοντας δει την παράσταση… Και αναρωτιέται κανείς… Τελικά, γιατί τόοοση βαβούρα;;; Είδε και σχολιάζει η Αθηνά Καρανάσιου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή