Χορευτικό δρώμενο στην αίθουσα Αλλατίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

894 Views
Χορευτικό δρώμενο στην αίθουσα Αλλατίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Χορευτικό δρώμενο στην αίθουσα Αλλατίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

  

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ « ΕΡΩΣ 1»
 
 
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν το χορευτικό δρώμενο "EΡΩΣ 1" της Ροδούλας Γουλιαμπέρη, χορογράφου και χορεύτριας, σε συνεργασία με τις εικαστικές περφορμανς των καλλιτεχνών Ιουλία Γεωργίου και Χριστίνα Παπακυριάκου και με τη συμμετοχή της μουσικής δημιουργίας του Αναστάσιου Κοκκινίδη.
 
Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 20.00, στην αίθουσα Αλλατίνη-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
 
Έρως 1
 
…Το σώμα σου μια διάφανη λίμνηστο βυθό της φαίνεται η λευκή βουλιαγμένη πολιτείαΤο σώμασου ένα τεράστιο ακάθεκτο χταπόδι μες στη γυάλα του φεγγαριού με ματωμένα πλοκάμια…
Το σώμα, ο χορός, σμίγουν γαλήνια με τη μουσική, με φωνές, με σκιές, με φώτα φτιαγμένα από έγχρωμο μελάνι και προβάλλονται ζωντανά στη σκηνή.
Αυτή η δημιουργία, ελεύθερα εμπνευσμένη από τα ποιήματα Ερωτικά του Γιάννη Ρίτσου και Poèmeà lamystérieuse του Robert Desnos, αναφέρεται στον έρωτα, το σώμα, την παρουσία ή απουσία του αγαπημένου ατόμου.
 
Λίγα λόγια για τη Ροδούλα Γκουλιαμπέρη, Ερμηνεία, Χορογραφία

Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι χορεύτρια – περφόρμερ. Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ. Σπούδασε στην αγγλική ακαδημία χορού Modern Theatre Dance Branch Μεταπτυχιακό πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδος Danis Bois (Universidad Moderna de Lisboa curso universitario livere de especializacuo em somato-psichopedagogia) 
 
Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού : "Ιλάιρα" της Α. Χριστοδούλου, "Δρώσα μάζα" της Α. Προγκίδη, "Vismotrix" του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας "Αlmakalma" του Ι.Μήτρου. Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο “DanielBois” εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα "Fascia" για την οποία χορεύει και χορογραφεί.
 
Δίδαξε στην επαγγελματική σχολή ΔΗ.ΚΕ "ΙΡΙΣ" Θεσσαλονίκης καθώς και στο Α.Π.Θ αισθητήρια κίνηση και την εφαρμογή της στο σύγχρονο χορό.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλιτέχνες: "Μιτος", "Αnemycinema", "Chpapakyriakou","Δ. Σωτηρίου", "Γ. Τσελέπη" ως performer παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ χορού στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
 
Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Δώρο από τους θεούς του μέταλ η κα-τα-πλη-κτι-κή συναυλία των Queensryche στο Fix Factory.
Δώρο από τους θεούς του μέταλ η κα-τα-πλη-κτι-κή συναυλία των Queensryche στο Fix Factory.
με 0 Σχόλια 312 Views
Όταν η εβδομάδα τελειώνει με μια συναυλία, ξεκινάει ένα πολύ ωραίο σαββατοκύριακο. Και όταν αυτή η συναυλία είναι οι “Κουήνσραηχ” (Queensryche) είναι σαν να έλαβες δώρο από τους θεούς του μέταλ.

 Γράφει ο μουσικός Φώτης Τουμανίδης

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή