Αγώνες στίβου με την επωνυμία «Χειμωνίδεια» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

1258 Views
Αγώνες στίβου με την επωνυμία «Χειμωνίδεια» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Αγώνες στίβου με την επωνυμία «Χειμωνίδεια» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Αγώνες στίβου με την επωνυμία «Χειμωνίδεια» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

 “Ε΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2014” ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ «ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ»
Σάββατο 31/5/2014 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
   Με στόχο να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου «δασκάλου» του αθλητισμού Κώστα Χειμωνίδη, ο Αθλητικός Σύλλογος ΡΗΓΑΣ, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τη βοήθεια των «Φίλων Χειμωνίδη», διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά αγώνες στίβου με την επωνυμία «Ε΄ Χειμωνίδεια», το Σάββατο 31/5/2014, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
   Σκοπός της διοργάνωσης είναι αφενός να τιμηθεί ο ανθρώπος που δίδαξε σε πολλές γενιές αθλητών «αρχές» και «αξίες» μέσα από τον αθλητισμό ώστε να αποτελέσει πρότυπο στις νέες γενιές αφετέρου να δοθεί μια σημαντική αγωνιστική ευκαιρία σε εκατοντάδες αθλητών κάθε ηλικίας.    Τα «Ε’ Χειμωνίδεια» αποτελούν «αγώνα κριτήριο» για τον ΣΕΓΑΣ και για το λόγο αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν και πολλοί αθλητές υψηλών επιδόσεων.
   Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 5μ.μ. και κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 21 αγωνίσματα. Θα προηγηθούν αγώνες για μικρούς αθλητές (8-13 ετών) με το πρόγραμμα της IAAF “Kids΄ Athletics”. Οι αγώνες των μικρών ξεκινούν στις 3μ.μ.
  Στο έργο και στην προσωπικότητα του Κώστα Χειμωνίδη αλλά και στο σκοπό της διοργάνωσης αναφέρονται οι προπονητές του Α. Σ. ΡΗΓΑΣ.

«Οι αγώνες γίνονται στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που υπηρέτησε τον Κλασικό Αθλητισμό ως αθλητής και προπονητής για πάνω από 40 χρόνια. Υπήρξε πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος και ως προπονητής ανέδειξε πολλούς αθλητές στην κορυφή του Ελληνικού αθλητισμού στα αγωνίσματα Άλμα σε ύψος, Άλμα σε μήκος και 110μ. με εμπόδια.

Αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαίδευση της νεολαίας στο σχολείο, στην ΕΑΣΑ (Γυμναστική Ακαδημία), αλλά και στην προπόνηση των αθλητών. Δίδαξε τις αξίες του αθλητισμού με μοναδικό τρόπο δίνοντας πάντα ο ίδιος το παράδειγμα για τον σεβασμό των αντιπάλων και το ευ αγωνίζεσθαι.

Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους προπονητές των αλμάτων στην Ελλάδα και αθλητές του συνεχίζουν να υπηρετούν τον κλασικό αθλητισμό από διάφορες θέσεις. Από το 2010, ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ με την επικουρία παλαιών αθλητών του και με την εποπτεία του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ανελλιπώς τους αγώνες «ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ», για να τιμήσουν τη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που τόσα πολλά τους δίδαξε»

  Οι αγώνες στηρίζονται στην οικονομική αρωγή και την εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων.
Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα και λεπτομέρειες για τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στο site του συλλόγου www.asrigas.gr  

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή