Το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά

504 Views
Το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά Το Ημερολόγιο 2022 του Βοτανικού Κήπου με τοπόσημα του δήμου Παύλου Μελά

 

Το ημερολόγιο 2022 περιλαμβάνει χαρακτηριστικές φωτογραφίες των τοπόσημων του Δήμου Παύλου Μελά, με σκοπό να αναδείξει τα σημαντικότερα έργα, μνημεία, αξιοθέατα, πάρκα, πλατείες, παλαιότερα και νεοδημιούργητα που αποτελούν σημεία αναφοράς και των τριών δημοτικών κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, καθιστώντας το έναν πολύτιμο οδηγό για κάθε πολίτη. Μια ενέργεια του Βοτανικού Κήπου με σκοπό να καταστήσει τα τοπωνύμια οικεία σε όλους, συμβάλλοντας στην αναγνώριση και τη χρήση τους από τους αναγνώστες.


Σε κάθε μήνα και κάτω από την εικόνα σημειώνονται ιδιαίτερες ημερομηνίες που αξίζει να θυμόμαστε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Επιμέλεια: Φάνια Περσάκη
Φωτογραφίες: Φάνια Περσάκη, Αλέξης Αλαματίδης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Ανδρίτσος
Σχεδιασμός: Diakakis Print
Εκτυπώσεις: CloudPrint

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο μοναδικός δημοτικός Βοτανικός Κήπος στην Ελλάδα βρίσκεται στον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2002 επί δημαρχίας Σπύρου Μπαρούτα. Σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων έχουν φυτευτεί 1.000 είδη φυτών, αντιπροσωπευτικά γνωστών οικογενειών όπως Rosaceae, Caprifoliaceae, Bignoniaceae, Oleaceae, Araliaceae, Myrtaceae, Rutaceae, Palmae, Moraceae, Liliaceae, κλπ. Τα φυτά τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους, καθώς και εσωτερικά στο θερμοκήπιο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 6.000 περίπου διαφορετικά φυτά, τα μισά απ’ όσα υπάρχουν στην Ευρώπη. Πόσα απ΄ αυτά όμως γνωρίζουμε; Ποια είναι η σχέση των ανθρώπων της πόλης με τη φύση; Ο νέος άνθρωπος ξεκινά τη ζωή του σ’ ένα περιβάλλον ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δραματικής έλλειψης πρασίνου και αισθητικής υποβάθμισης, ενώ διακατέχεται από ένταση και άγχος χωρίς να μπορεί να βρει διέξοδο στη γαλήνη της φύσης. Ο Βοτανικός Kήπος Σταυρούπολης προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους και να τους μυήσει στον αξιαγάπητο κόσμο των φυτών. Μια επίσκεψη θα σας πείσει!!!

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή