2η Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς: “Η Γιορτή του Βαρδάρη”

1492 Views
2η Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς: “Η Γιορτή του Βαρδάρη” 2η Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς: “Η Γιορτή του Βαρδάρη”


Η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος  Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ  σας προσκαλεί στη δεύτερη ανοιχτή γιορτή γειτονιάς «Η Γιορτή του Βαρδάρη» που φέτος έχει ως σύνθημα «(επι)μένουμε Βαρδάρη». Η γιορτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Β’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης  και τη συμμετοχή τηςτοπικήςκοινότητας.


Η γιορτή θα λάβει χώρα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 από τις 11:00 μέχρι τις 23:00 στο Πάρκο των Εθνών, στη συμβολή  των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου. 

Η «Γιορτή του Βαρδάρη» ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από την επιθυμία των μελών της ομάδας να αναδείξουν την ομορφιά, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής. Βασικοί στόχοι της ολοήμερης αυτής εκδήλωσης είναι η «συνάντηση» και η γνωριμία των μελών της ομάδας με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τις δομές και τις συλλογικότητες της γειτονιάς, αλλά και άλλες ομάδες της πόλης, που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο γειτονιάς.

Η πληθώρα δράσεων που περιέχονται στην εκδήλωση στοχεύουν στην ανακάλυψη της ιστορίας και των «κρυφών θησαυρών» της περιοχής, εστιάζουν στο παρόν και στρέφουν το βλέμμα στο μέλλον της. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και δραστηριότητες που αφορούν στο δημόσιο χώρο, την κατοικία και γενικότερα την ζωή στον Βαρδάρη, καθώς και την καλλιτεχνική έκφραση, την μουσική, το θέατρο, τις παιδικές δράσεις, τη συλλογική κουζίνα, το πικ-νικ με φαγητά που θα προσφέρουν στον μπουφέ οι κάτοικοι της γειτονιάς ευελπιστούμε να περάσουμε μια όμορφη,δημιουργική και ουσιαστική Κυριακή στον Βαρδάρη.

Σημείο συνάντησης, ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, ένα πάρκο της περιοχής, το Πάρκο των Εθνών, του οποίου η χρήση αυτή τη στιγμή είναι περιορισμένη.Αυτός ο χώρος ευελπιστούμε να αποτελέσει την αφορμή ενός γόνιμου διαλόγου, την αφετηρία ανταλλαγής προβληματισμών και την ευκαιρία διερεύνησης συνεργασίας και συνεργειών για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με όλους όσοι κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στον Βαρδάρη. (Επι)μένουμε και φέτος Βαρδάρη, ώστε να αναδείξουμε τον κοινό μας τόπο στον οποίο δεν χωρούν προκαταλήψεις και στερεότυπα για ανθρώπους και τόπους. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Η Γιορτή του Βαρδάρη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή