Με ΒΕΡΓΙΝΑ και τσάι Tuvunu. Μπύρα τις άγκυρες στο ΖΥΘΟ

404 Views
Με ΒΕΡΓΙΝΑ και τσάι Tuvunu. Μπύρα τις άγκυρες στο ΖΥΘΟ Με ΒΕΡΓΙΝΑ και τσάι Tuvunu. Μπύρα τις άγκυρες στο ΖΥΘΟ

Με ΒΕΡΓΙΝΑ και τσάι Tuvunu. Μπύρα τις άγκυρες στο ΖΥΘΟ

Ένα από τα πιο σύγχρονα βυνοποιεία της Ευρώπης βρίσκεται στη ΘΡΑΚΗ

“Είμαστε 100 άτομα στην Κομοτηνή και φτιάχνουμε μια από τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο, σε ένα από τα πιο σύγχρονα βυνοποιεία της Ευρώπης». Έτσι σύστησε την μπύρα Βεργίνα στο κοινό της Θεσσαλονίκης ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Δημήτρης Κρις.

 
Στον εμβληματικό, όπως τον χαρακτήρισε ΖΥΘΟ, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, παρουσιάστηκαν τέσσερις διαφορετικές γεύσεις σ’ ένα μπυρόφιλο κοινό που γέμισε ασφυκτικά το χώρο. Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, fan της μπύρας αλλά και θαμώνες του ΖΥΘΟΥ, δοκίμασαντη φρέσκια πλούσια γεύση της ΒΕΡΓΙΝΑ Lager, την αφρώδηWeiss με την ειδική αφροζύμη και το φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα, την κεχριμπαρένια Redπου μυρίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι αλλά και την ξανθιά και αυτοκρατορική, αφιλτράριστη lager Πορφύρα.
 
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκίνησε τη συμβολαιακή γεωργία κριθαριού με 17.000 στρέμματα που καλλιεργούνται στη Θράκη αλλά και στη Μακεδονία παράγοντας πρώτη ύλη και για ελληνικές μικροζυθοποιίες. «Με τη διαδικασία του fair trade παράγουμε τρία διαφορετικά είδη βύνης. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Ένα 100% ελληνικό προϊόν» , λέει ο Δημήτρης Κρις.
 
Η ΒΕΡΓΙΝΑ έχει τη δική της «ιστορία»
Η επιλογή της έδρας της επιχείρησης στην Κομοτηνή δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο χημικός μηχανικός Δημήτρης Πολιτόπουλος επέστρεψε από τις ΗΠΑ για να συνεχίσει μια ιστορία παραγωγής μπύρας καθαρά ελληνική. Κι αυτό το αποδεικνύουν ευρήματα όπως μια βυζαντινή περγαμηνή του 10ου αιώνα που συμπεριλαμβάνει τη συνταγή και σχηματική απεικόνιση της ζυθοποίησης του Έλληνα αλχημιστή Ζώσιμου από τον 3ο αιώνα. Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ήταν η πρώτη που το 1998 λάνσαρε μπύρα με ελληνικό όνομα και ελληνικούς χαρακτήρες στην ετικέτα της , ενώ το 2006 ξεκίνησε την διαδικασία της συμβολαιακής γεωργίας. Από το 2014 έχει τεθεί σε λειτουργία το ιδιόκτητο βυνοποιείο στην Κομοτηνή, το οποίο κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια και θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της ΖΜΘ και παράλληλα προμηθεύει και μικροζυθοποιείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
«Για μας, το τι εστί ελληνικό προϊόν είναι αυτονόητο: αυτό που παράγεται στον τόπο μας, από μια επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων με έδρα στην Ελλάδα. Για την ΖΜΘ είναι σημαντικό να παραμένει και να επανεπενδύεται στην πατρίδα μας κάθε Ευρώ που μας εμπιστεύονται οι καταναλωτές όταν επιλέγουν τα προϊόντα μας» κατέληξαν στο τέλος της παρουσίασής τους ο Δημήτρης Κρις και ο ζυθοποιός Χρήστος Δημτσούδης. Μπύρα Βεργίνα λοιπόν. Από τη Θράκη, τον ευλογημένο τόπο με τις όμορφες παραλίες, τα δάση και τα βουνά, με την εύκολη πρόσβαση σε αγορές δεκάδων εκατομμυρίων καταναλωτών. Μια θρακιώτικη μπύρα που εξάγεται σε ΗΠΑ , Αυστραλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ιαπωνία και Αλβανία.
 
Στο ΖΥΘΟ με τσάι tuvunu και νοστιμιές Θράκης
Μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς, το καλωσόρισμα του ΖΥΘΟΥ με δροσερό τσάι tuvunuαρωματισμένο με μέλι και λεμόνι. Ενός αναψυκτικού με βασικό συστατικό του το τσάι του βουνού ή σύμφωνα με την επίσημη ονομασία του, του σιδερίτη. Πρόκειται για ένα από τα πιο αρωματικά και ευεργετικά λουλούδια των ελληνικών βουνών.  
 
Όσο για τις  γευστικές προκλήσεις της Θράκης παρουσιάστηκαν όπως πάντα  με την προσωπική πινελιά της Δέσποινας Μαυρομμάτη. Καβουρμάς με πάπρικα, κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι, θρακιώτικο κοτόπουλο με πιπεριά, κόκκινη μπύρα Βεργίνα και ζυμαρικά κι ένα θεαματικό φινάλε με ρολάκια Θράκης με ξηρούς καρπούς, σιροπιασμένα σε τσάι tuvunu   
 

ΖΥΘΟΣ                                                ΝΤΟΡΕ         

Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος

2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038 www.zithos.gr

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Σχέσεις Πόθου – Πάθους - Πόνου»… Γιατί σπουδαίε κ, Χρυσικάκο; Είδαμε και Σχολιάζουμε.
«Σχέσεις Πόθου – Πάθους - Πόνου»… Γιατί σπουδαίε κ, Χρυσικάκο; Είδαμε και Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2367 Views

Μια πρόχειρη ανουσιότητα που δεν είχε κανένα λόγο θεατρικής ύπαρξης και στην οποία αναλώθηκε άδοξα ένα λαμπερό υποκριτικό #ταλέντο… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή