Τρέξε στην 79η ΔΕΘ και κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα μετατρέπεται σε χρήματα. Νικητής είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο.

346 Views
Τρέξε στην 79η ΔΕΘ και κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα μετατρέπεται σε χρήματα. Νικητής είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο. Τρέξε στην 79η ΔΕΘ και κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα μετατρέπεται σε χρήματα. Νικητής είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο.

Τρέξε χωρίς τερματισμό στην 79η ΔΕΘ και κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα μετατρέπεται σε χρήματα. Νικητής είναι η αγάπη για το συνάνθρωπο.

Μία πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, που «παντρεύει» την αγάπη για τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη, διοργανώνουν η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Αθλητικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ 1877» από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου, στον οποίο νικητής είναι μόνο η αγάπη για το συνάνθρωπο, με τον τίτλο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», μία πρόδρομη εκδήλωση της 79ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο, με τις προεγγραφές να έχουν υπερβεί τις 800 σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.
Κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, τα οποία θα προσφερθούν στα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.
«Θέλαμε να επιστρέψουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτό που έχει πάρει η έκθεση όλα τα προηγούμενα χρόνια, να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Καλούμε την πόλη να τρέξει ή να περπατήσει σ’ αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση, όπου κάθε χιλιόμετρο μετουσιώνεται σε χρήματα με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως η λογική πίσω από την πρωτοβουλία αυτή είναι τόσο απλή όσο και σημαντική, επισημαίνοντας όμως πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι των ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών σωματείων, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους για το συνάνθρωπο. «Η έκθεση είναι ανοιχτή σ΄ όλους. Τα κάγκελα έχουν πέσει. Η 79η ΔΕΘ θα είναι μία ΔΕΘ, που δεν έχουμε ξαναζήσει την τελευταία δεκαετία» ανέφερε.
Με τη σειρά του ο Γενικός Διευθυντής του Αθλητικού Σωματείου «ΕΡΜΗΣ 1877», κ. Λευτέρης Πλακίδας, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Τόνισε δε πως κοινός στόχος με τους ανθρώπους της ΔΕΘ-HELEXPO είναι να φανεί πως μέσω των συνεργασιών όλα μπορούν να βελτιωθούν.
Δραστήριο και καινοτόμο χαρακτήρισε το πνεύμα της ΔΕΘ-HELEXPO ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης και Α΄ Αντιπρόεδρος του «ΕΡΜΗ 1877», κ. Σπύρος Πέγκας, δηλώνοντας την υποστήριξη του Δήμου σε τέτοιες προσπάθειες.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, κα. Ζωή Δανιηλίδου, η Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα, κα. Βασιλεία Μαύρου και η Διευθύντρια του Πολυιατρείου Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, κα. Σοφία Γκαρανέ, που ευχαρίστησαν τους δύο φορείς για την πρωτοβουλία τους.
Χορηγοί του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» είναι ο ΟΠΑΠ, η εταιρεία Γατίδης και η Mega Security.
 
Πώς θα συμμετάσχετε
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τρέχουν ή και να περπατούν διανύοντας όποια απόσταση και σε όσο χρόνο θέλουν, χωρίς τερματισμό, σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τη διοργάνωση. Η είσοδος στο Εκθεσιακό Κέντρο θα μπορεί να γίνεται απ’ όλες τις πύλες του.
Σε κάθε δρομέα, αφού πραγματοποιήσει την εγγραφή του, θα παρέχεται ένα φορητό chip, για ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το οποίο θα καταγράφει και την διανυθείσα απόσταση.
Οι συμμετέχοντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να διακόψουν την προσπάθειά τους και αν και όποτε το θελήσουν, να συνεχίσουν εντός των 48 ωρών, που διαρκεί ο αγώνας, ενώ στο τέλος θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων των δρομέων αλφαβητικά και αντίστοιχα ο αριθμός των χιλιομέτρων, που κάθε ένας διήνυσε. www.ermis1877.gr.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Την εξαίρετη παράσταση «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Α. Παπαδιαμάντη» προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού.
Την εξαίρετη παράσταση «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Α. Παπαδιαμάντη» προσφέρει το Κέντρο Πολιτισμού.
με 0 Σχόλια 884 Views

Το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει σε live stream ένα ξεχωριστό θεατρικό αναλόγιο υπό τον τίτλο «Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή