Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

368 Views
Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως. Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;;

Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

Με ιδιαίτερο και ειδικό φωτισμό που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του γραμμή και τον περιβάλλοντα χώρο του φωτίστηκε το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αναγεννήσεως που βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης αποκατάστασης και πρόκειται να παραδοθεί για χρήση την άνοιξη του 2014.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, «την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τα ελάχιστα αξιόλογα δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, πριν την πυρκαγιά του 1917». Επιπλέον, πρόσθεσε, «ο φωτισμός του διατηρητέου κτιρίου σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο του αναδεικνύει τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά του, και με την λειτουργική του ένταξη στον αστικό ιστό μπορεί να συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής». 
Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, με βάση σχετική μελέτη του Δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει το κτίριο, ενώ έχει αναφορές στην αρχική μορφή του περιβάλλοντος του κτιρίου με υπόμνηση σε παλιό χείμαρρο και σε σιδηροδρομική γραμμή που περνούσε από εκεί.
Για τη φύτευσή του επελέγησαν πλατάνια και «κερκίδες» δένδρα, είδη που προϋπήρχαν στο χώρο.
Το έργο, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης 2013 – 2014 και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ο δε φωτισμός που τοποθετήθηκε στην άμεση περίμετρο του κτιρίου με ενδοδαπέδια φωτιστικά για την καλύτερη ανάδειξη και τονισμό του διακόσμου των όψεών του, έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με ειδικό σε θέματα φωτισμού.
Οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στους εσωτερικούς χώρους του διατηρητέου (ψευδοροφές κλπ) εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής και τα ηλεκτρολογικά και τις συνδέσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2014, οπότε και θα αποδοθεί το κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο του για χρήση.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σε πρόβες η Γλυκερία Καλαϊτζή για την  «Μόλλυ Σουήνυ» που προορίζεται για το Φουαγιέ της ΕΜΣ.
Σε πρόβες η Γλυκερία Καλαϊτζή για την «Μόλλυ Σουήνυ» που προορίζεται για το Φουαγιέ της ΕΜΣ.
με 0 Σχόλια 348 Views

Οι ήρωες μιλούν με ειλικρίνεια και ωμότητα αλλά και με δόσεις χιούμορ, σαν να διαβάζουν σελίδες από τα προσωπικά τους ημερολόγια. Ίσως δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ − τυφλοί να ήταν οι άλλοι...

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή