Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

248 Views
Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως. Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;; Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

Ποιος θα πληρώνει τη ΔΕΗ;;

Το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της οδού Αναγεννήσεως.

Με ιδιαίτερο και ειδικό φωτισμό που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του γραμμή και τον περιβάλλοντα χώρο του φωτίστηκε το διατηρητέο κτίριο επί της οδού Αναγεννήσεως που βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης αποκατάστασης και πρόκειται να παραδοθεί για χρήση την άνοιξη του 2014.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, «την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του κτιρίου, καθώς θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός από τα ελάχιστα αξιόλογα δείγματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, πριν την πυρκαγιά του 1917». Επιπλέον, πρόσθεσε, «ο φωτισμός του διατηρητέου κτιρίου σε συνδυασμό με τον περιβάλλοντα χώρο του αναδεικνύει τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά του, και με την λειτουργική του ένταξη στον αστικό ιστό μπορεί να συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της υποβαθμισμένης αυτής περιοχής». 
Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου, με βάση σχετική μελέτη του Δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύει το κτίριο, ενώ έχει αναφορές στην αρχική μορφή του περιβάλλοντος του κτιρίου με υπόμνηση σε παλιό χείμαρρο και σε σιδηροδρομική γραμμή που περνούσε από εκεί.
Για τη φύτευσή του επελέγησαν πλατάνια και «κερκίδες» δένδρα, είδη που προϋπήρχαν στο χώρο.
Το έργο, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης 2013 – 2014 και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ο δε φωτισμός που τοποθετήθηκε στην άμεση περίμετρο του κτιρίου με ενδοδαπέδια φωτιστικά για την καλύτερη ανάδειξη και τονισμό του διακόσμου των όψεών του, έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με ειδικό σε θέματα φωτισμού.
Οι υπολειπόμενες εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο στους εσωτερικούς χώρους του διατηρητέου (ψευδοροφές κλπ) εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής και τα ηλεκτρολογικά και τις συνδέσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2014, οπότε και θα αποδοθεί το κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο του για χρήση.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αναβάλλεται η Θεατρική Κουλτουροβραδιά στο studio Νέμεση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Αναβάλλεται η Θεατρική Κουλτουροβραδιά στο studio Νέμεση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
με 0 Σχόλια 322 Views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η Θεατρική Κουλτουροβραδιά αυτοσχεδιασμού στο studio Νέμεση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 23.02.19, αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
...
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Σούπερ (άτακτη) γιαγιά γιόρτασε τα 100στα της γενέθλια με γυμνούς «μπάτλερ»
  Σούπερ (άτακτη) γιαγιά γιόρτασε τα 100στα της γενέθλια με γυμνούς «μπάτλερ»

   Με δύο «μπάτλερ» (βλέπε στρίπερ) δώρο γιόρτασε την επέτειο των 100στων της γενεθλίων την Παρασκευή μια (σούπερ άτακτη) προπρογιαγιά που σίγουρα το λέει η… περδικούλα της.


  Περισσότερα ...
 • Τι θεωρείται σήμερα φυσιολογικό στο σεξ;
  Τι θεωρείται σήμερα φυσιολογικό στο σεξ;

   Ψάχνουμε στο ίντερνετ, κοιτάμε πορνό, διαβάζουμε βιβλία αυτοβοήθειας, παρακολουθούμε εκπομπές και αν είμαστε λίγο τολμηροί, το συζητάμε με τους φίλους  μας. Τα ερωτήματα πάνω – κάτω τα ίδια. Πόσο συχνά, πόσα λεπτά, πόσοι οργασμοί, πόσα εκατοστά, πού, πόσο, πότε και πώς;


  Περισσότερα ...
 • Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι.
  Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι.

  Επτά από τα πιο ερωτικά τραγούδια των εποχών για επτά διαφορετικές ιστορίες. Βρες τη δικιά σου και γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με Πάριο ή Placebo και άμα δε σε έψησα ακόμη, παράγγειλε σουβλάκια και άκου το ερωτικό playlist της Κ. Happy Valentine’s Day, καλέ! Στ’ άη Βαλεντίνου το πανηγύρι Από την Ντόρα Παπάζη. 


  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή