Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με εκδηλώσεις.

528 Views
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με εκδηλώσεις. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με εκδηλώσεις.

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την κινεζική πρωτοχρονιά με εκδηλώσεις.

Στους ρυθμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς θα κινηθεί το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη.

Στην οδό Αισώπου στη λεγόμενη «Chinatown», από τις 10.00 έως τις 14.00, οι Κινέζοι καταστηματάρχες θα γιορτάσουν με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο την έλευση της χρονιάς του πιθήκου.

Οι δρόμοι της περιοχής θα στολιστούν με κόκκινο χρώμα από τους εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από την κινεζική κουζίνα.

Ο στολισμός αρχίζει από την Τετάρτη, ενώ στον εορτασμό θα πάρουν μέρος 150 καταστηματάρχες της περιοχής που καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα δώσει και ο ίδιος το «παρών», «τους παραδώσαμε εδώ και λίγους μήνες έναν αναπλασμένο χώρο και τώρα είναι δική τους δουλειά να τον αναδείξουν» .

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης στην περιοχή, με σκοπό οι δρόμοι να αποκτήσουν έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή