Ξεκίνησε από το πρωί ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού

1026 Views
Ξεκίνησε από το πρωί ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού Ξεκίνησε από το πρωί ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού

 

Ξεκίνησε ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου, με το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», ο οποίος είχε διακοπεί για τέσσερις μήνες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε πρώτη φάση, ο καθαρισμός θα επικεντρωθεί στην περιοχής της παλιάς και της νέας παραλίας και σταδιακά θα επεκταθεί προς την Αγία Τριάδα και το δέλτα των ποταμών Αξιού, Λουδία και Αλιάκμονα. Με το συγκεκριμένο σκάφος καθαρίζεται ο Θερμαϊκός μόνο επιφανειακά, από τα επιπλέοντα, και αυτό δεν σημαίνει ότι καθαρίζει εντελώς.

Σημειώνεται ότι στον Θερμαικο έχει διαπιστωθεί ότι τα σκουπίδια έχουν την τάση να συσσωρεύονται στα μεγαλύτερα βάθη (200-350 μέτρα), ενώ η πυκνότητά τους υπολογίστηκε στα 3,428 τεμάχια ανά τετραγωνικό χλμ.

Στον ίδιο κόλπο βρέθηκαν μικροπλαστικά σε συγκεντρώσεις πάνω από 300 τεμάχια ανά τετραγωνικό μέτρο, υποδεικνύοντας πως η βασική πηγή μικροπλαστικών στο Αιγαίο είναι κατά πάσα πιθανότητα η ανοιχτή θάλασσα με τα θαλάσσια ρεύματα και τους ανέμους να διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Θερμαϊκός

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μαρία Κάλλας – 2 Δεκεμβρίου: η γενέθλια μέρα της απόλυτης ντίβας του λυρικού θεάτρου.
Μαρία Κάλλας – 2 Δεκεμβρίου: η γενέθλια μέρα της απόλυτης ντίβας του λυρικού θεάτρου.
με 0 Σχόλια 551 Views

«Δεν είμαι άγγελος ούτε υποκρίνομαι ότι είμαι. Αυτός δεν είναι ένας από τους ρόλους μου. Δεν είμαι όμως ούτε διάβολος. Είμαι μια γυναίκα. Είμαι μια επαγγελματίας» έλεγε η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας που δεν μιλούσε εύκολα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή