Θεσσαλονίκη – Σμύρνη εν πλω από την Άνοιξη. Επαινεί σε πρωτοσέλιδο η Χουριέτ

1586 Views
Θεσσαλονίκη – Σμύρνη εν πλω από την Άνοιξη. Επαινεί σε πρωτοσέλιδο η Χουριέτ Θεσσαλονίκη – Σμύρνη εν πλω από την Άνοιξη. Επαινεί σε πρωτοσέλιδο η Χουριέτ

«Σμύρνη- Θεσσαλονίκη, γραμμή φιλίας», τονίζεται στο πρωτοσέλιδο της Τουρκικής εφημερίδας

Με τον τίτλο «Σμύρνη- Θεσσαλονίκη, γραμμή φιλίας» η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ παρουσιάζει την επίσκεψη του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Θεοδόση, ο οποίος βρέθηκε στην γειτονική χώρα και συγκεκριμένα στη Σμύρνη όπου παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο πλοίο που θα συνδέσει την Ελλάδα με την Τουρκία και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη.

Hurriyet_2Ο πρόεδρος της Levante Ferries Γιώργος Θεοδόσης , o Γενικός Δ/ντης Στρατής Απέργης και συνεργάτες τους, βρέθηκαν στη Σμύρνη προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής γραμμής, αφού η πανδημία του κορωνοϊού επιβράδυνε τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ακτοπλοϊκή γραμμή αναμένεται να «ανοίξει» τον Απρίλιο του 2022.

THEODOSIS_TOURKOIΣτους σχεδιασμούς της εταιρίας του Ζακυνθινού επιχειρηματία είναι η δρομολόγηση δύο πλοίων χωρητικότητας 400 επιβατών, και 60 φορτηγών και 1.350 επιβατών και 120 φορτηγών αντίστοιχα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων θα πραγματοποιηθεί μέσω ferry boats, δηλαδή πλοίων επιβατηγών-οχηματαγωγών (Ε/Γ-Ο/Γ), τα οποία θα εξυπηρετούν κομμάτι του μεταφορικού έργου που εκτελούν φορτηγά τα οποία ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια και πραγματοποιούν περί τις 40.000 διελεύσεις κατευθυνόμενα προς Ελλάδα και ΕΕ.

σμυρναΣτην επίσκεψή του στη Σμύρνη ο κ. Θεοδόσης παρουσίασε το πλοίο «Σμύρνα» ενώ σκοπός του είναι να εξυπηρετήσουν τρεις ημέρες την εβδομάδα με δύο πλοία στη γραμμή Σμύρνη – Θεσσαλονίκη.


Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης μεταφορών και ιδιοκτητών φορτηγών της Τουρκίας Αιχάν Τουράν ζήτησε από τον Έλληνα επιχειρηματία να μεσολαβήσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να λυθούν τα προβλήματα βίζας όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε. Ο Τούρκος εκπρόσωπος ανέφερε ότι θέλει πάρα πολύ την ακτοπλοϊκή ένωση της Ελλάδας με την Τουρκία ενώ επισήμανε ότι εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες τότε τουλάχιστον 1000 οχήματα τον μήνα από την Τουρκία θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο