“Ιθάκες” το θέμα του 2ου TEDxUniversityofMacedonia εμπνευσμένο από τον Καβάφη. 15 Νοεμβρίου 2014 στο Village Cinemas @ Λιμάνι.

210 Views
“Ιθάκες” το θέμα του 2ου TEDxUniversityofMacedonia εμπνευσμένο από τον Καβάφη. 15 Νοεμβρίου 2014 στο Village Cinemas @ Λιμάνι. “Ιθάκες” το θέμα του 2ου TEDxUniversityofMacedonia εμπνευσμένο από τον Καβάφη. 15 Νοεμβρίου 2014 στο Village Cinemas @ Λιμάνι.

“Ιθάκες” το θέμα του 2ου TEDxUniversityofMacedonia εμπνευσμένο από τον Καβάφη. 15 Νοεμβρίου 2014 στο Village Cinemas @ Λιμάνι.

Το TEDxUniversityofMacedonia για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιήσει το συνέδριο του τo Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στο Village Cinemas @ Λιμάνι.
Το φετινό του θέμα είναι οι “Ιθάκες” ή αλλιώς “Ithacas” εμπνευσμένο από την Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη και καλεί το κοινό του να αναρωτηθεί για τις δικές του “Ιθάκες”.
 
Κάθε άνθρωπος ξεκινάει το ταξίδι του από τη στιγμή που αντικρίζει τον κόσμο. Εξερευνεί τον κόσμο που απλώνεται γύρω του. Γνωρίζει άλλους ανθρώπους και αναπτύσσει σχέσεις μαζί τους. Σκέφτεται διαφορετικά και καινοτομεί. Πιστεύει σε ένα καλύτερο κόσμο.
Θέτει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Κάθε νέος στόχος είναι και ένα νέο ταξίδι. Αυτός ο στόχος είναι και ο προορισμός του ταξιδιού.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ίσως συναντήσει εμπόδια ή ίσως να τα δημιουργήσει μόνος του.
Μπορεί ακόμη να συναντήσει τις Σειρήνες ή και όχι. Μπορεί να χάσει τους αγαπημένους του φίλους ή να μείνουν κοντά του. Σίγουρα όμως, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού θα γεμίσει με γνώση και εμπειρίες ενώ θα έχει συναναστραφεί με νέους ανθρώπους. Στο τέλος του θα είναι ήδη σοφότερος και θα αντιληφθεί ότι οι «Ιθάκες» ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει αυτό το περιπετειώδες ταξίδι.
 
Λίγα λόγια για το TED
Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο τη διάδοση ιδεών. Ιδρύθηκε το 1984 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μια φορά το χρόνο καλούνται 12 ομιλητές να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για 18 λεπτά στο μεγάλο συνέδριο που πραγματοποιείται στο Long Beach της Καλιφόρνια. Οι ομιλητές είναι οι εξής: Bill
Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende και ο επικεφαλής
Gordon Brown. Οι ομιλίες τους αναρτώνται στοTED.com.
 
Λίγα λόγια για το TEDxUniversityofMacedonia
To ΤΕDxUniversityOfMacedonia είναι ένας θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με στόχο το θετικό αντίκτυπο σε όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ιδρύθηκε το 2013 και θέμα του περσινού συνεδρίου ήταν το “dare” ή αλλιώς “τολμώ”, με 12 εμπνευσμένους ομιλητές 2 performances και 100 θεατές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του TEDxUniversityOfMaceonia, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
 
-Μπορείς να κλείσεις το εισιτήριο σου τώρα https://www.eventora.com/en/Events/tedxuniversityofmacedonia-2
 
-Για περισσότερες πληροφορίες
http://instagram.com/tedxuniversityofmacedonia

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι ερωταποκρίσεις μεταξύ Λιγνάδη και ανακρίτριας:
Οι ερωταποκρίσεις μεταξύ Λιγνάδη και ανακρίτριας: "Είμαι αμφιφυλόφιλος, δεν είχα ερωτικές σχέσεις με ανηλίκους"
με 0 Σχόλια 4599 Views
...είχα πολλές σχέσεις και με το ένα και με το άλλο φύλο... και εφήμερες επαφές. Αυτές όμως δεν ήταν ποτέ με ανηλίκους. Είχα επαφές και με αλλοδαπούς και με αλλοδαπές και με αμοιβή και χωρίς αμοιβή…» είπε ο Δημ. Λιγνάδης, απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή