Studio Νέμεση: Oι εγγραφές των θεατρικών μαθημάτων συνεχίζονται.

1288 Views
Studio Νέμεση: Oι εγγραφές των θεατρικών μαθημάτων συνεχίζονται. Studio Νέμεση: Oι εγγραφές των θεατρικών μαθημάτων συνεχίζονται.

 

Tα μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι ΝΕΜΕΣΗ συνεχίζονται!

 
Tο πρώτο μάθημα γνωριμίας με το εργαστήρι μας είναι δωρεάν! Μπορείτε να επισκεφθείτε όλα τα τμήματα του εργαστηρίου και να αποφασίσουμε μαζί ποιο σας ταιριάζει! O κάθε μαθητευόμενος μπορεί να παρακολουθήσει όσους εργαστηριακούς κύκλους θέλει, μια που η ομάδα και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχώς εξελίσσονται και διευρύνονται.
 
Στο τέλος κάθε χρονιάς (εργαστηριακού κύκλου) χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο όπου αναγράφεται η διάρκειά του σε ώρες καθώς και οι θεματικοί κύκλοι που απασχόλησαν το εργαστήριο.
 
ΟΜΑΔΑ ΝΕΜΕΣΗ
Η ομάδα ΝΕΜΕΣΗ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1995 με πρωτοβουλία της Τίνας Στεφανοπούλου. Η ομάδα άρχισε να δουλεύει αυτοσχεδιαστικά πάνω στα ψυχολογικά πορτραίτα των ηρωίδων της τραγωδίας. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν η συγγραφή του έργου «Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣΤΗΣ». Η ομάδα συνέχισε να δουλεύει πάνω σε δύο κυρίως άξονες: τη δημιουργική συνεργασία λόγου και μουσικής με στόχο την πληρέστερη συγκινησιακή διέγερση κοινού και ηθοποιών, και τη δημιουργία πρωτότυπου θεατρικού κειμένου μέσα από την αυτοσχεδιαστική έρευνα χαρακτήρων και καταστάσεων. Αποτέλεσμα αυτής της έρευνας είναι το ξεκίνημα ενός καινούργιου είδους παράστασης με τίτλο ΒΡΑ∆ΙΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΥ, όπου οι θεατές μπορούν κάθε φορά να παρακολουθήσουν ένα εντελώς καινούργιο έργο να δημιουργείται μπροστά στα μάτια τους, συμμετέχοντας μάλιστα και οι ίδιοι στην ολοκλήρωση της πλοκής.
 
Στα εργαστήρια της ΝΕΜΕΣΗΣ ο μαθητευόμενος ηθοποιός μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σύνολο των εκφραστικών του μέσων στην οργανική τους ολότητα. Έτσι δεν κατακερματίζεται σε σώμα, φωνή, συναίσθημα, αλλά μαθαίνει πώς το ένα επηρεάζει το άλλο έτσι ώστε το σώμα να μιλά και να τραγουδά και η φωνή να κινείται σε ήχο, λόγο, τραγούδι. Για την επίτευξη του στόχου αυτού χρησιμοποιούνται ασκήσεις εμπνευσμένες όχι μόνο από το χώρο του θεάτρου αλλά και από το χώρο της μουσικής, του τραγουδιού, του χορού, της παντομίμας, της αυτογνωσίας και σωματογνωσίας - πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ομάδας αλλά και του κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά. Ενώ ο μαθητής μυείται στην Κινησιολογία, Φωνολογία, Ορθοφωνία, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγή του λόγου, στα διάφορα είδη και γλώσσες της θεατρικής τέχνης, βρίσκεται πάντα σε αρμονία με το σώμα, τη φωνή και το συναίσθημά του, ανακαλύπτοντας ένα «ολιστικό» τρόπο να υπάρχει σκηνικά και να συνυπάρχει με τους άλλους.
 
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ
Τίνα Στεφανοπούλου
Επαγγελματίας ηθοποιός από το 1983. Σκηνοθετεί από το 1991. Διδάσκει θέατρο από το 1990. Μεταφράζει λογοτεχνικά και θεατρικά έργα. Συνεργάζεται με μουσικούς σε παραστάσεις όπου συνυπάρχουν και συμπορεύονται ο λόγος με τη μουσική και το τραγούδι.
 
Πέτρος Θεοδώρου
Εκτός από τη μουσική και τη σύνθεση, δουλεύει με την ψυχοθεραπεία GESTALT. Έχει εκδώσει 5 CD. Διδάσκει από το 1995.
 
Έφη Ράτσου
Συνθέτης - Μουσικός. Απόφοιτος του Μακεδονικού Ωδείου (Τάξης Πιάνου και Φούγκας) και του Τμήματος Μουσικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Middlesex στο Λονδίνο. Γράφει μουσική για το θέατρο από το 1997. Διδάσκει από το 2001.
 
Χριστίνα Πρεφτίτση
Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και Μετάφραση. Μεταφράζει θεατρικά έργα και ταινίες. Ασχολείται με το χορό και την κίνηση από το 2004 και παρακολουθεί σεμινάρια με Έλληνες και ξένους χορευτές. Είναι στη ΝΕΜΕΣΗ από το 2009.
 
Studio ΝΕΜΕΣΗ
∆ελφών 176 - θεσσαλονίκη
Tηλ.: 2310 326230 & 2310 853361
facebook: Nemesigroup
e-mail: groupnemesi@gmail.com & tinastef@otenet.gr
instagram: omadanemesi

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 02-08/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 02-08/02/2023 (& όλες οι επαναλήψεις)
με 0 Σχόλια 1475 Views

Ενα μέτριο με την Ολίβια Κόλμαν, ένα επεισόδιο του  Αστερίξ και Οβελίξ, ένα τούρκικο για φεστιβαλιστές και άλλη μια παπάρα του πάλαι ποτέ μάστορα των θρίλερ Μ. Νάιτ Σιάμαλαν στο μενού των νέων ταινιών... 


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη