Εκδήλωση Ανάδειξης της Στοάς Μοδιάνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

710 Views
 Εκδήλωση Ανάδειξης της Στοάς Μοδιάνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα Εκδήλωση Ανάδειξης της Στοάς Μοδιάνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

 Εκδήλωση Ανάδειξης της Στοάς Μοδιάνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Στις μυρωδιές των μπαχαρικών και των φρέσκων ψαριών, στις μνήμες και την ιστορία 100 σχεδόν χρόνων, που ξεχειλίζουν από τη Στοά Μοδιάνο, την παραδοσιακή κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, «επεμβαίνει» το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας μέσα από μια εκδήλωση αναφοράς στο παρελθόν, που όμως δίνει προστιθέμενη αξία στο παρόν και στο μέλλον του αρχιτεκτονικού αυτού αριστουργήματος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο αναμετριέται συνεχώς με την εξέλιξη και επιβιώνει.
 
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, αναλογιζόμενο την ιστορική και τουριστική αξία της Στοάς Μοδιάνο, έρχεται να την αναδείξει, μέσω της εκδήλωσης που οργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας σε αυτήν την ενέργεια και φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσω προσφοράς προς το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.   
 
Παστουρμάδες, καβουρμάδες, καζάν ντι πι και εύγευστο κρασί από τους σπουδαστές – μάγειρες του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
΄΄
Η τιμή μενού 9 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με σαλάτες, ποτό και γλυκό. 
 
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα διανθίσουν με τις μυρωδιές τους οι σπουδαστές του τομέα Επισιτισμού, οι οποίοι θα ετοιμάσουν το μενού, με υλικά προερχόμενα φυσικά από την αγορά του Μοδιάνο, ενώ το ταξίδι στο παρελθόν θα γίνει μέσα από φωτογραφική έκθεση αποτύπωσης της ιστορίας της αγοράς.
 
Πρόκειται για συνδιοργάνωση των τομέων Επισιτισμού, Εφαρμοσμένων Τεχνών και ΜΜΕ & Επικοινωνίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, σε συνεργασία με το εστιατόριο «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», που θα παραχωρήσει το χώρο και φυσικά την κουζίνα του στους σπουδαστές μας – μάγειρες για να δημιουργήσουν συνταγές που θα παραπέμπουν στη γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης.
 
Τα πιάτα θα μυρίζουν Ανατολή, λίγο από Λήμνο με νόστιμο μελίχλωρο, λίγο από Γρεβενά με ντόπιο ανεβατό, ενώ το καζάν ντι πι θα γλυκάνει τους ουρανίσκους. Κρασί για τη συνοδεία πολλών ακόμη γεύσεων και φύγαμε… για Στοά Μοδιάνο.
 
Οι γεύσεις τους θα διατίθενται, έναντι προκαθορισμένης τιμής, μέρος της οποίας θα διατεθεί για φιλανθρωπική ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.
 
Η Ιστορία μέσα από το φωτογραφικό φακό
 
Η πορεία στο χρόνο της πιο φημισμένης αγοράς της πόλης, με σχεδόν 100 χρόνια ζωής, θα αποτυπωθεί και μέσα από φωτογραφική έκθεση που θα θυμίσει στους παλιούς και θα ταξιδέψει τους νεότερους στα ασπρόμαυρα καρέ, αναπόσπαστα κομμάτια της ευρωπαϊκής ιστορίας της Θεσσαλονίκης.
 
Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3411 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη